Proiectarea unui Sistem pentru Păstrarea a 2 Tone Rucola

Proiect
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 24 în total
Cuvinte : 3573
Mărime: 336.16KB (arhivat)
Publicat de: Raul Iosif
Puncte necesare: 8
U.S.A.M.V. CLUJ-NAPOCA FACULTATEA DE AGRICULTURĂ SPECIALIZAREA T.P.P.A.

Cuprins

  1. Cuprins
  2. 1. Memoriul tehnic
  3. 1.1. Generalitati: Origine si raspandire
  4. 1.2. Importanta culturii
  5. 1.3. Particularitatii botanice si biologice
  6. 1.4. Exigente ecologice
  7. 1.5. Recoltarea si conditionarea
  8. 1.6.Ambalarea
  9. 2. Refrigerarea
  10. 2.1. Alegerea variantei de refrigerare
  11. 2.2. Descrierea variantei de refrigerare alese
  12. 3. Depozitarea frigorifică
  13. 3.1. Descrierea depozitului
  14. 3.2. Studiu meteo
  15. 3.3.Predimensionarea depozitului
  16. 4. Memoriu justificativ de calcul
  17. 4.1. Necesarul de frig
  18. 4.1.1. Qp - Sarcina termică tehnologică de la produs
  19. 4.1.2. Qrb- Sarcina termică dată de reacţiile biochimice
  20. 4.1.3. Qam- Sarcina termică dată de ambalaj
  21. 4.1.4. Qu—Sarcina termică produsă la deschiderea ușilor
  22. 4.1.5. Qil- Sarcina termică produă de corpurile de iluminat
  23. 4.1.6. Qaer- Sarcina termica data de reimprospatarea aerului
  24. 4.1.7. Qiz- Sarcina termica datorata izolatiei
  25. 4.2. Alegerea instalatiei frigorifice
  26. 5. Bibliografie

Extras din proiect

1. Memoriul tehnic

Tema de proiect :

Sa se proiecteze un sistem de pastrare a 2 t rucola

1.1. Generalitati:Origine si raspandire

Rucola (Eruca Sativa) este o plantă comestibilă, din familia Brassicaceae (familia verzei). Crește în bazinul Mediteranei și lungimea sa variază între 20 și 100 cm. Denumirea de rucola a intrat în limba română din italiană, deși în limba română există termenul de voinicică pentru această plantă.

Denumirile acestei plante în alte limbi: garden rocket sau rocket salad (în engleză – UK), arugula (în engleză – SUA), rauke (în germană), roquette (în franceză), oruga sau arúgula (în spaniolă).

Rucola se găsește și în natură – preferă solul uscat și afânat.

Cu un gust puternic, amărui, cu nuanțe de nucă, rucola se potrivește foarte bine crudă în salate, dar și în mâncăruri gătite. În Italia, rucola este folosită inclusiv pentru pizza, iar în Napoli există rucolino, un digestiv preparat pe bază de rucola. Rucola era folosită încă de pe vremea romanilor și considerată afrodisiacă, deși după Evul Mediu a fost neglijată și se găsea doar ca plantă sălbatică. În ultima vreme, însă, rucola este cultivată și folosită din ce în ce mai des ca ingredient culinar.

Ca plantă medicinală, rucola are și alte proprietăți: antioxidantă, antiscorbutică, antibacteriană, diuretică (radacina). A nu se confunda cu fruza-voinicului (Sisymbrium officinale).

1.2 Importanta culturii

Din rucola se folosesc frunzele (bogate în vitamina C și în potasiu), florile și semințele (la muștarul aromat).La noi se comercializează doar frunzele de rucola, proaspete, în majoritatea supermarketurilor. Frunzele provin din culturi – rucola se cultivă în Italia, cu precădere, dar a fost naturalizată și în alte zone de temperatură (America de Nord etc).

Rucola este un tip de salată foarte apreciată pentru proprietăţile ei antioxidante, antiscorbutice şi anticancerigene. Planta este folosită în dietoterapia mondială ca ingredient principal în curele de slăbire şi de dezintoxicare. În compoziţia rucolei se remarcă doze însemnate de vitamine (C şi A) şi de fier.

Rucola este folosita si ca planta medicinala. Are un continut bogat in vitamina C si multe alte substante minerale.

Radacinile uscate ale rucolei sunt folosite pentru prepararea unei infuzii cu proprietati diuretice. E fortifianta si reda vitalitatea psihica. Consumul regulat de rucola previne astenia de primavara sau oboseala, anemia si hipercolesterolemia.

1.3. Particularitati botanice si biologice

Este o planta ierboasa, cu frunzele crestate, asemanatoare cu cele de papadie, dar rotunjite la margini. A fost preluata din bucataria italiana, care in momentul de fata este cea mai raspandita si cea mai apreciata bucatarie din lume. Rucola este considerata ultima descoperire in materie de dietoterapie pe plan mondial, fiind si cea mai la moda salata din Europa occidentala si din Statele Unite (unde este cunoscuta si sub numele de argula). Este apreciata mai ales ca element de forta in curele de slabire si de dezintoxicare, unanim considerata ca fiind extrem de eficienta i n aceste domenii.

Adaug-o în combinaţie cu alte alimente cunoscute pentru proprietăţile lor afrodiziace, cum ar fi: seminţele de pin, păstârnacul şi fisticul pentru a crea dressinguri pentru salate delicioase.

1.4 . Exigente ecologice

Temperatura: Perioadele ideale de cultivare a rucolei sunt in lunile de primavara si toamna, cand temperaturile nu sunt nici foarte scazute, dar nici prea ridicate. Rucola rezista pana la temperaturi de -4 grade Celsius si +25 de grade Celsius. Peste aceasta temperatura maxima , frunzele capata un gust prea intepator si picant.

Cultura de rucola se face intr-o zona insorita din gradina, preferabil mai departe de celelalte plante din familia ei - varza, broccoli, ridichi etc.

Lumina: Fiind planta de zi lunga ea are cerinte moderate fata de intensitatea luminoasa (3000 lucsi) dar este pretentioasa fata de durata de iluminare.. Insuficienta luminii in faza de rasad conduce la alungirea acestora si cultivata in conditii de umbrire formeaza capatani afanate, reduse ca marime.

Preview document

Proiectarea unui Sistem pentru Păstrarea a 2 Tone Rucola - Pagina 1
Proiectarea unui Sistem pentru Păstrarea a 2 Tone Rucola - Pagina 2
Proiectarea unui Sistem pentru Păstrarea a 2 Tone Rucola - Pagina 3
Proiectarea unui Sistem pentru Păstrarea a 2 Tone Rucola - Pagina 4
Proiectarea unui Sistem pentru Păstrarea a 2 Tone Rucola - Pagina 5
Proiectarea unui Sistem pentru Păstrarea a 2 Tone Rucola - Pagina 6
Proiectarea unui Sistem pentru Păstrarea a 2 Tone Rucola - Pagina 7
Proiectarea unui Sistem pentru Păstrarea a 2 Tone Rucola - Pagina 8
Proiectarea unui Sistem pentru Păstrarea a 2 Tone Rucola - Pagina 9
Proiectarea unui Sistem pentru Păstrarea a 2 Tone Rucola - Pagina 10
Proiectarea unui Sistem pentru Păstrarea a 2 Tone Rucola - Pagina 11
Proiectarea unui Sistem pentru Păstrarea a 2 Tone Rucola - Pagina 12
Proiectarea unui Sistem pentru Păstrarea a 2 Tone Rucola - Pagina 13
Proiectarea unui Sistem pentru Păstrarea a 2 Tone Rucola - Pagina 14
Proiectarea unui Sistem pentru Păstrarea a 2 Tone Rucola - Pagina 15
Proiectarea unui Sistem pentru Păstrarea a 2 Tone Rucola - Pagina 16
Proiectarea unui Sistem pentru Păstrarea a 2 Tone Rucola - Pagina 17
Proiectarea unui Sistem pentru Păstrarea a 2 Tone Rucola - Pagina 18
Proiectarea unui Sistem pentru Păstrarea a 2 Tone Rucola - Pagina 19
Proiectarea unui Sistem pentru Păstrarea a 2 Tone Rucola - Pagina 20
Proiectarea unui Sistem pentru Păstrarea a 2 Tone Rucola - Pagina 21
Proiectarea unui Sistem pentru Păstrarea a 2 Tone Rucola - Pagina 22
Proiectarea unui Sistem pentru Păstrarea a 2 Tone Rucola - Pagina 23
Proiectarea unui Sistem pentru Păstrarea a 2 Tone Rucola - Pagina 24

Conținut arhivă zip

  • Proiectarea unui Sistem pentru Pastrarea a 2 Tone Rucola.doc

Alții au mai descărcat și

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Industrie chimică alimentară

Proprietati mecanice - Elasticitatea - Plasticitatea - Duritatea - Rezistenta Proprietati fizice - Electrice - Magnetice - Optice -...

Ai nevoie de altceva?