Proiectarea unui Sistem pentru Pastrarea a 2 Tone Rucola

Cuprins proiect Cum descarc?

Cuprins
1. Memoriul tehnic
1.1. Generalitati: Origine si raspandire
1.2. Importanta culturii
1.3. Particularitatii botanice si biologice
1.4. Exigente ecologice
1.5. Recoltarea si conditionarea
1.6.Ambalarea
2. Refrigerarea
2.1. Alegerea variantei de refrigerare 
2.2. Descrierea variantei de refrigerare alese
3. Depozitarea frigorifica
3.1. Descrierea depozitului
3.2. Studiu meteo
3.3.Predimensionarea depozitului
4. Memoriu justificativ de calcul
4.1. Necesarul de frig
4.1.1. Qp - Sarcina termica tehnologica de la produs
4.1.2. Qrb- Sarcina termica data de reactiile biochimice
4.1.3. Qam- Sarcina termica data de ambalaj
4.1.4. Qu--Sarcina termica produsa la deschiderea usilor
4.1.5. Qil- Sarcina termica produa de corpurile de iluminat
4.1.6. Qaer- Sarcina termica data de reimprospatarea aerului
4.1.7. Qiz- Sarcina termica datorata izolatiei
4.2. Alegerea instalatiei frigorifice
5. Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

1. Memoriul tehnic
Tema de proiect : 
Sa se proiecteze un sistem de pastrare a 2 t rucola
1.1. Generalitati:Origine si raspandire
Rucola (Eruca Sativa) este o planta comestibila, din familia Brassicaceae (familia verzei). Creste in bazinul Mediteranei si lungimea sa variaza intre 20 si 100 cm. Denumirea de rucola a intrat in limba romana din italiana, desi in limba romana exista termenul de voinicica pentru aceasta planta.
Denumirile acestei plante in alte limbi: garden rocket sau rocket salad (in engleza - UK), arugula (in engleza - SUA), rauke (in germana), roquette (in franceza), oruga sau arugula (in spaniola).
Rucola se gaseste si in natura - prefera solul uscat si afanat.
Cu un gust puternic, amarui, cu nuante de nuca, rucola se potriveste foarte bine cruda in salate, dar si in mancaruri gatite. In Italia, rucola este folosita inclusiv pentru pizza, iar in Napoli exista rucolino, un digestiv preparat pe baza de rucola. Rucola era folosita inca de pe vremea romanilor si considerata afrodisiaca, desi dupa Evul Mediu a fost neglijata si se gasea doar ca planta salbatica. In ultima vreme, insa, rucola este cultivata si folosita din ce in ce mai des ca ingredient culinar.
Ca planta medicinala, rucola are si alte proprietati: antioxidanta, antiscorbutica, antibacteriana, diuretica (radacina). A nu se confunda cu fruza-voinicului (Sisymbrium officinale).
1.2 Importanta culturii
Din rucola se folosesc frunzele (bogate in vitamina C si in potasiu), florile si semintele (la mustarul aromat).La noi se comercializeaza doar frunzele de rucola, proaspete, in majoritatea supermarketurilor. Frunzele provin din culturi - rucola se cultiva in Italia, cu precadere, dar a fost naturalizata si in alte zone de temperatura (America de Nord etc). 
Rucola este un tip de salata foarte apreciata pentru proprietatile ei antioxidante, antiscorbutice si anticancerigene. Planta este folosita in dietoterapia mondiala ca ingredient principal in curele de slabire si de dezintoxicare. In compozitia rucolei se remarca doze insemnate de vitamine (C si A) si de fier.
Rucola este folosita si ca planta medicinala. Are un continut bogat in vitamina C si multe alte substante minerale.
Radacinile uscate ale rucolei sunt folosite pentru prepararea unei infuzii cu proprietati diuretice. E fortifianta si reda vitalitatea psihica. Consumul regulat de rucola previne astenia de primavara sau oboseala, anemia si hipercolesterolemia.
1.3. Particularitati botanice si biologice
Este o planta ierboasa, cu frunzele crestate, asemanatoare cu cele de papadie, dar rotunjite la margini. A fost preluata din bucataria italiana, care in momentul de fata este cea mai raspandita si cea mai apreciata bucatarie din lume. Rucola este considerata ultima descoperire in materie de dietoterapie pe plan mondial, fiind si cea mai la moda salata din Europa occidentala si din Statele Unite (unde este cunoscuta si sub numele de argula). Este apreciata mai ales ca element de forta in curele de slabire si de dezintoxicare, unanim considerata ca fiind extrem de eficienta i n aceste domenii.
Adaug-o in combinatie cu alte alimente cunoscute pentru proprietatile lor afrodiziace, cum ar fi: semintele de pin, pastarnacul si fisticul pentru a crea dressinguri pentru salate delicioase.
1.4 . Exigente ecologice
Temperatura: Perioadele ideale de cultivare a rucolei sunt in lunile de primavara si toamna, cand temperaturile nu sunt nici foarte scazute, dar nici prea ridicate. Rucola rezista pana la temperaturi de -4 grade Celsius si +25 de grade Celsius. Peste aceasta temperatura maxima , frunzele capata un gust prea intepator si picant.
Cultura de rucola se face intr-o zona insorita din gradina, preferabil mai departe de celelalte plante din familia ei - varza, broccoli, ridichi etc.
Lumina: Fiind planta de zi lunga ea are cerinte moderate fata de intensitatea luminoasa (3000 lucsi) dar este pretentioasa fata de durata de iluminare.. Insuficienta luminii in faza de rasad conduce la alungirea acestora si cultivata in conditii de umbrire formeaza capatani afanate, reduse ca marime.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea unui Sistem pentru Pastrarea a 2 Tone Rucola.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!