Proiectarea unui zdrobitor desciorchinător cu capacitatea de 500 kg pe oră

Proiect
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: pptx
Pagini : 15 în total
Mărime: 219.87KB (arhivat)
Publicat de: Ioan Iacob
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Zdrobirea consta in distrugerea integritatii boabelor in vederea eliberarii sucului pe care il contin, fara a faramita pielitele, semintele si ciorchinii.

Desciorchinarea strugurilor, numita si dezbrobonire, consta in separarea boabelor de ciorchine si eliberarea separata a sucului si boabelor pe de o parte si a ciorchinelor si a resturilor vegetale pe de alta parte.

Macerarea - fermentarea mustului fara desciorchinare determina obtinerea de vinuri cu gust intens de ciorchine, bogate in substante astringente si cu o duritate pronuntata atunci cand sunt tinere.

Desciorchinarea este utila pentru producerea vinurilor aromate si a celor rosii superioare, facultativa pentru vinurile rosii de consum curent si obligatorie arunci cand strugurii, prin natura soiului din care provin, dau vinuri aspre, astringente.

Se inlatura din must substantele staraine;

Se mareste taria alcoolica a vinului obtinut;

Vinurile se limpezesc mai usor;

Se realizeaza economie de spatiu pentru prese, vase;

Din tescovina, fara ciorchini, se obtin distilate alcoolice de calitate superioara.

Bosnita fara ciorchini se preseaza mai greu;

Masa sporita de ciorchini ajuta procesul de fermentatie a bosnitei;

Musturile sarace in tanin sunt greu de pastrat.

1-buncar;

2-valturile;

3-obrurator; 4-palete; 5-cilindru perforat; 6-arborele desciorchinatoru 7-jgheab pentru evacuare;

8-snec;

9, 10-ciur;

11-snec.

Strugurii din buncarul 1 cad pe valturile 2, de unde prin obturatorul 3 ajung pe arborele 6 al desciorchinatorului cu paletele 4, ciorchinele evacuandu-se prin jgheabul 7, iar bobitele zdrobite prin perforatiile cilindrului 5 ajungand la snecul 8..

Aceasta masina se deosebeste de celelalte utilaje, de acelasi tip, prin faptul ca pentru evacuarea bostinei se utilizeaza doua snecuri 8 si 11. Ultimul este montat sub un unghi de 45°. Sub ambele snecuri sunt instalate doua ciururi 9, 10 prin care la miscarea bostinei se elimina mustul.

Conținut arhivă zip

  • Proiectarea unui Zdrobitor Desciorchinator cu Capacitatea de 500 Kg pe Ora.pptx

Alții au mai descărcat și

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Mașini pentru zdrobire și desciorchinare

Generalitati In scopul eliberarii mustului din boabele de struguri pentru separarea deseminte, pielita si componentele solide ale pulpei, este...

Ai nevoie de altceva?