Raport Practica - Painea

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere 2
1.Istoria si caracteristica intreprindrii 2
2.Structura intreprinderii. Programul de productie 4
2.1.Descrierea produselor de baza 5
3.Descrierea schemei tehnologice de preparare a piinei. Caracteristica materiei prime si auxiliare 7
3.1. Depozitarea materiei prime si auxiliare 7
3.1.1. Depozitarea materiei prime 7
3.1.2. Depozitarea materiei auxiliare 7
3.2. Pregatirea materiei prime si auxiliare pentru producere 8
3.2.1. Pregatirea fainei pentru producere 8
3.3. Pregatirea solutiei de sare pentru fluxul tehnoligic 12
3.4. Pregatirea apei pentru fluxul tehnologic 14
3.5. Aprovizionare cu apa rece 15
3.6. Aprovizionare cu apa calda 17
3.7. Pregatirea drojdiilor pentru fluxul tehnologic 19
3.8. Pregatirea materiei auxiliare 21
3.9. Prepararea aluatului pe baza MLS 23
3.10. Divizarea si modelarea aluatului 24
3.11. Dospire 25
3.12. Coacerea piinii 25
3.13.Stivuirea si depozitarea 26
3.12 Ambalarea, marcarea, pastrarea, transportul piinii 26
3.15. Principalele utilaje de producere utilizate la S.A ,,CahulPan" 27 
4. Pierderile si scazamintele 29
5. Reteta si procesul tehnologic a chiflei ,,Inelus" 0,2 kg 29 
5.1 Utilajul utilizat la producerea chiflelor 30
6.Protectia muncii si mediului ambiant 31 
7.Controlul calitatii productiei finite 34
8. Laborator 41.
9.Concluzie 44
10.Bibliografia 45


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Piinea este sursa de baza a alimentarii, produs intrebuintat zilnic si care participa la majoritatea riturilor, simbol, care ocupa locul central in toate religiile si culturile.
Pentru prima data piinea a fost atestata la egipteni cu 3.000 de ani i.e.n. Inca de pe vremea grecilor si romanilor antici se discuta ca piinea neagra este mai sanatoasa decit cea alba.
Piinea este o buna sursa de proteine. Ea contine vitamine, fier si calciu. Piinea de griu este buna pentru ca are un continut ridicat de fibre care sunt foarte importante pentru digestie. Totusi, sunt multe elemente nutritive care lipsesc din acest aliment, ceea ce inseamna ca un om nu poate trai doar cu atit. Piinea, de fapt, nu ingrasa asa de mult pe cit se crede. O felie de piine alba are 80 de calorii, piinea de secara are 65 calorii per felie, 98% din persoane sunt consumatori de piine.
Astazi in fiecare tara gasesti diferite feluri de piine. Francezii se mindresc cu bagheta, turcii cu lipia, iar italienii cu croissantul. La noi din aluatul dospit s-au creat alte sortimente care fac deliciul meselor: piine neagra cu fructe, piine impletita, s.a.
Preocuparea de baza a specialistelor din acest domeniu o constituie aplicarea in acest sector, a celor mai noi metode, procedee si tehnici, care sa asigure obtinerea pe cale mecanizata, industreala a proceselor de calitate superioara, bine afinate, cu porozitate crescuta, cu gust si aroma placuta, cu valoarea alimentara ridicata.
1. Istoria si caracteristica intreprinderii
In anul 1946 pe baza unei mici brutarii locale a fost organizata fabrica de paine cu un singur cuptor, a carei capacitate era de 10 tone pe zi. La sfarsitul anului 1946 a fost instalat primul cuptor de marca FIL-2. In primul semestru al anului 1947 a fost instalat al doilea cuptor de aceeasi marca.
Astfel, fabrica marindu-si capacitatea de productie devine combinat, in baza hotararii Ministerului Industriei Alimentare al RSSM pe data de 9 iunie 1947.In august 1950 cambinatul trece intr-o noua cladire. La acel moment, combinatul de panificatie din Cahul era considerat unul dintre cele mai modernizate si mecanizate combinate in acest domeniu. In decembrie 1977 a fost dat in exploatare, iar din 1978 a inceput sa functioneze fabrica intr-o asa structura cum o gasim si astazi, cu o capacitate de productie de 60 tone pe zi. Actele si normele juridice ce reglementeaza activitatea S.A. "CahulPan"sunt:
1. legea cu privire la Societatile pe Actiuni;
2. legea cu privire la antreprenoriat si intreprinderi;
3. legea cu privire la privatizare;
4. Certificat de inregistrare anexa nr.2
5. statutul societatii anexa nr.3
6. alte acte legislative ale Republicii Moldova.
Impactul acestor acte normative asupra dezvoltarii organizatiei are rolul de a guverna activitatea intreprinderii,deoarece in baza acestor acte s-a constiutuit intreprinderea , precum si functionarea intreprinderii are loc conform actelor normative in vigoare. In prezent mediul juridic al afacerii se bazeaza pe legislatia R.M. in vigoare. Aceasta semnifica ca toate actiunile pe care le efctueaza intreprinderea zi cu zi are ca suport un act normativ in domeniu. Intreprinderea S.A. " Cahul Pan" este amplasata in orasul Cahul, str. Pacii 20, pe o suprafata de 1,16 ha.
Principalele blocuri ale intreprinderii sunt :
1. Blocul Administrativ ;
2. Cazangeria ;
3. Blocul Auxiliar ;
4. Magazinul Angro ;
5. Garajele ;
6. Depozitul de materie prima si productie finite ;
Intreprinderea data se specializeaza in producerea de produse de panificatie franzelarie, covrigi, pesmeti, patiserie, paste fainoase, etc. Scopul principal al, intreprinderii consta in producerea si comercializarea produselor.
Prezenta sortimentului divers impune ca S.A."cahulpan"sa intretina relatii de cooperare cu
multe intreprinderi, printre care: S.A. ,,Combicorm" (s. Moscovei), S.A. ,,Fabrica de drojdii" (or. Chisinau); S.A. ,,Fabrica de brinzeturi din Cahul", cit si cu alti agenti economici si parteneri din tara si de peste hotare (de exemplu cu Romania). Sarea este importata din Ucraina. Analizind mediul de activitate al intreprinderii putem spune ca S.A. ,,Cahul Pan" are un flux de contracte incheiate cu furnizorii de materii prime si resurse materiale. 
Fiind fondata in 1946, in partea de sud al Moldovei aceasta este una dintre cele mai vechi si mari intreprinderi, care a fost si este renumita prin calitatea produselor sale. La momentul actual pentru producerea produselor de panificatie, foloseste materii prime de calitate, si utilaje noi. De aceea aceste produse se deosebesc prin calitatea sa si fac fata concurentilor sai.
Din momentul punerii in exploatare si pana in present fabrica a trecut 5 reconstructii. Actualmente S.A. CahulPan este o intreprindere unica in ramura data amplasata in regiunea de sud a Moldovei, un mare producator de produse de panificatie, franzelarie, covrigarie,pesmeti, patisserie, paste fainoase etc. Productia este bine cunoscuta de consumatori locali, cat si de cei de peste hotare. La moment intreprinderea produce un sortiment foarte larg de circa 35 feluri de paine si produse de panificatie, ca de exemplu : "Deosebita", "paine alba din vatra din faina de grau", paine "Cahuleanca", paine "Din soie", diverse feluri de colaci, franzele:"steluta", "Inelus" etc.
10 feluri de covrigi si covrigei: "cu mac", "micuta cu mac", "prichindel","macusor", "covrigei de cozonac".


Fisiere in arhiva (1):

  • Raport Practica - Painea.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* Pretul este fara TVA.


Hopa sus!