Raport privind desfășurarea stagiului professional de producție la Trabo pluș

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere 3
Caracteristica generala a intreprinderii 4
Meniul 7
Sectia de legume 10
Sectia: Carne -  Peste 11
Sectia bucate reci. 13
Sectia calda 15
Sectia de patisserie 18
Incapere de depozit 21
Starea sanitara si igienica 22
Concluzii 24
Planul general a intreprinderii 25
Certificat de inregistrare oficiala pentru siguranta alimentelor 26
Beef Stroganoff cu cartofi la cuptor 27
Cirnati de pui cu cartofi la tigaie 28
Salata cu piept de pui 29
Salata cu carne de curcan 30


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Tehnologia prepararii bucatelor se bazeaza pe traditiile artei culinare populare, pe experienta bucatariilor profesioniste, precum sip e realizarile stiintei despre alimentatie. 
Prepararea bucatelor este una din cele mai vechi indeletniciri ale omului. Procedeele traditionale de tratare a produselor alimentare si retetele preparatelor sau format in rezultatul evolutiei de secole. Ele nu sunt intimplatoare arbitrare, ci s-au format sub influenta factorilor de ordin natural, economic, social-istoric. Deacea arta culinara populara este rationala in principiu si corespunde modului correct de viata a omului.
Bucatariile frofesioniste au dezvoltat si perfectionat procedeele de tratare culinara, largind sortimentul preparatelor. Insa prepararea bucatelor raminea rudimentara, mestesugareasca si a fost numita indeletnicire de bucatar, sau culinarie.
Despre arta culinara au scris cugetatorii Romei Antice, Greciei si Orientului. Deosebit de multe carti de culinarie s-au editat in Franta in sac XVIII-XIX. Multe carti au fost traduse si in limba rusa. Prima carte originala de culinarie a fost editata in Rusia in anul 1779.
Crearea retelei largi de intreprinderi ale alimentatiei publice dupa Marea Revolutie Socialista din Octombrie a necesitat elaborarea unor procedee noi de preparare a alimentelor si documentatiei normative tehnologice. Culinaria s-a transformat in tehnologie a preparatelor culinare. 
Procesul tehnologic al intreprinderile de alimentatie publice consta in receptionarea si depozitarea materiei prime si prepararea alimentelor. Procesul de preparare a alimentelor cuprinde : prelucrarea mecanica a materiei prime, productia semifabricatelor, finisarea lor, portionarea si garnisirea preparatelor
Mai avantajoasa din punct de vedere economic este centralizarea producerii semifabricatelor si a preparatelor in cadrul fabricilor mari de prefabricare. In acest caz procesul tehnologic se efectueaza in felul urmator: la intreprinderi mari se efectueaza tratarea mecanica a materiilor prime ( transarea carnii, curatirea si transarea pestelui, spalarea si curatarea legumelor) si pregatirea din ele a semifabricatelor cu diferit grad de pregatire.
O parte din semifabricate, din care se prepara bucatele la intreprinderile de finisare sunt furnizate la intreprinderile industriei alimentare. In acest caz dispare necesitatea in depozite si sectii de tratare a materiilor prime.
Caracteristica generala a intreprinderii
Restaurantul "Srl La Placinte" ( societate cu raspundere limitata ), eate situat in mun.Chisinat, sec.Botanica, srt.Decebal 82, si activeaza din 
Este un restaurant national, avind un aspect bine amenajat, traditional care are la dispozitie 82 locuriin sala plus terasa de 192 locuri care activeza doar pet imp de vara. Sala este dotata cu mese si scaune de tip traditional, scaunele sunt foarte co,ode si moi. Pe mese nu sunt fete de masa, dar sunt servetele si condimentele mecesare. 
Programul de lucru al intreprinderii este de la 10.00-22.00, este bazata pe deservire de catre chelneri. Acest tip de deservire bine venit in ziua de astazi deoarece ii ofera oapetelui prioritate, si ii ofera relaxare si odihna. Chelnerii din aceasta intreprindere sunt foarte prietenosi si politicosi, ei ofera sfaturi oaspetilor privitor la mincare si bautura. Chelneii au o uniforma speciala cu ornamente traditionale, pantaloni negri in deosebi fetele cu broboada in cap. 
In asa o sala de comert cu putine locuri ospetii sunt deserviti cit de posibil de rapid ceea ce ofera o crestere a economiei.
Conform legii nr.105 (privind protectia consumatorului din 13.03.2003 MO nr 126-131.., art507 din 2700602004) serviciile precum securitatea consumatorului (art6) obligatiile vinzatorului (art8) sunt strict respectate.
Restaurantul dispune de un meniu variat care se modifica odata in anotimp, si care ofera oaspetilor un sortiment vast de produse culinare si de cofetarie de o calitate inalta, si un sortiment larg de bauturi.


Fisiere în arhivă (1):

  • Raport privind desfasurarea stagiului professional de productie la Trabo plus.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!