Semiconserve din Carne

Cuprins proiect Cum descarc?

1.Semiconservel di carn 4
1.1.Definiti .4
1.2.Clasificare 4
1.3.Tehnologi general d fabricar semiconservelor .5
2.Materi prim s auxiliar folosit l fabricare semiconservelor 10
2.1.Materi prime 10
a)Carne 10
Valoare nutritiv carnii .10
Indic d calitat carnii 10
b)Slanina 11
2.2.Materi auxiliar .1 
a)Substant pentr conservar s gust 1 
b)Substant pentr asigurare culorii .11
c)Substant pentr imbunatatire calitati tehnologic al materiilo prime, legaturilo s consistente produselor 12
d)Substant pentr imbunatatire gustulu s mirosului 12
2.3.Apa . 13
3 Retet d fabricati semiconservelo d ti spat d lbs c polifosfati .14
4 Tehnologi fabricari semiconservelo di spat d lbs c polifosfat .15
4.1.Schem tehnologica 15
4.2.Desriere amanuntit operatiilo tehnologic 1 
5.Bilan d materi prim s auxiliare 25
5.1.Centralizare bilantulu 29
5.2.Verificare bilantulu 30
5.3.Calculu consumulu specific .30
6 Alegere utilajelo .
6.1.Masin d injectare-tenderizar Lange B120/13/NI. .
6.2.Masin d umplu semiconserve
6.3.Masin d inchi cuti semiconserv IMC
6.4 Instalati d pasteurizar Thermix
6.5 Instalati pentr saramura
7.Conditi d calitat c trebui s l indeplineasc produsu finit .
7.1.Caracteristic senzorial al semiconservelor .
7.2.Caracteristic chimic al semiconservelor .


Extras din proiect Cum descarc?

1.Semiconservele din carne
1.1 Definitie:Semicoservele din carne sunt produse alimentare obtinute prin ambalarea carnurilor care au fost supuse unor tratamente fizico-chimice,in recipienti metalici de diferite dimensiuni si care dupa inchiderea ermetica sunt supusi unui tratament termic moderat(pasteurizare),pana la atingerea temp de 68-70 oC in centrul recipientului.
1.2 Clasificarea semiconservelor:
a)In functie de natura substatei adaugate,care asigura adeziunea dintre bucatile de carne
-semiconserve cu polifosfat
-semiconserve cu gelatina
b)In functie de natura si calitatea materiei prime
-semiconserve din pulpa
-semiconserve din spata
-semiconserve din muschiul Longissimus dorsi-Pork-Loin
-semiconserve din piept dezosat si afumat(bacon slab si bacon chunks)
-semiconserve din carne de la fasonare(chopped ham, chopped pork,roll ham, roll pork, lunncheon meat, mortadella).
c)In functie de natura si marimea ambalajului
-semiconserve in cutii tip mandolina de 1 lbs sau 6 lbs
-semiconserve in cutii tip Pullman de 9, 11 si 16 lbs 
-semiconserve in cutii tip Oblong de 14 si 21 lbs
-semiconserve in cutii rotunde de 6si 8 lbs
1.3. Tehnologia generala de fabricare a semiconservelor
Pregatirea initiala a materiilor prime 
La fabricarea semiconservelor din carne se vor folosi numai carcasele de porc avizate favorabil de inspectia sanitar veterinara de stat, provenite de la porci din rase de carne sau metisi ai acestora, care au in viu greutatea de 90-120 kg.
In maximum o ora de la taiere carcasele trebuie introduse in camera de refrigerare .Semicarcasele agatate pe carlige umeras sunt supuse refrigerarii rapide , astfel incat in cel mult 30 de ore sa se atinga la os temperatura de 2-4oC.
Transarea carnii pentru semiconservele de porc se realizeaza in sali special amenajate care asigura o temperatura cuprinsa intre+8-+10oC. Utilajele si uneltelefolosite vor fi spalate,dezinfectate, iar muncitorii trebuie sa fie sanatosi si sa poarte echipamentul corespunzator pentru protectia produselor.La transarea carcaselor de porc se obtin urmatoarele portiuni anatomice:gusaa, piept, slanina, spata, rasol din fata, muschiulet, garf, ceafa, cotlet,pulpa, rasol din spate.
Pentru fabricarea semiconservelor se foloseste mai ales pulpa care cuprinde musculatura cu oasele ultimei vertebre lombare ale cozii,oasele bazinului,femurul si rotula, spata care cuprinde musculatura cu oasele scapulum si humerus si pieptul care cuprinde musculatura si slanina cu sau fara soric, cu osul sternal si doua treimi inferioare ale coastelor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Semiconserve din Carne.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!