Studiul HACCP Aplicat in Pensiunea Ida

Cuprins proiect Cum descarc?

CAP I : Date generale 3
1. Date generale privind amplasarea pensiunii 3
1.1. Obiective turistice din zona 4
2. Detalii privind constructia 6
2.1. Denumirea obiectivului de investitii 6
2.2. Elaborarea studiului de prefezabilitate 6
CAP II : Evaluari pentru proiectarea studiului de prefezabilitate si a studiului de
fezabilitate 7
1. Valoarea totala estimativa a obiectivului 7 
2. Date tehnice ale investitiei 8
2.1. Caracteristicile principale ale constructiei 8
2.2. Finantarea 9
CAP III : Studiul geotehnic 10
1. Tema studiului 10
2. Date generale 10
3. Concluzii si recomandari 11
CAP IV : Proiectarea si implementarea planului HACCP 12
1. Aplicarea sistemului 12
1.1. Echipa HACCP 12
1.2. Descrierea produsului, metoda de procesare si distributie 12
1.3. Scopul 15
1.4. Modul de aplicare 15
1.5. Grile de evaluare a rezultatelor 15
1.6. Evaluarea diagramelor proceselor de productie 20
1.7. Analiza pericolelor si determinarea punctelor critice de control 23
ANEXE 58
BIBLIOGRAFIE 63


Extras din proiect Cum descarc?

CAP. I : DATE GENERALE
1. DATE GENERALE PRIVIND AMPLASAREA PENSIUNII
Firma: S.C. IDA S.R.L.
Nume: Pensiunea IDA
Adresa: Localitatea Siriu, Judetul Buzau
Forma juridica: S.R.L.
Pensiunea IDA este amplasata in comuna Siriu din Judetul Buzau.
Siriu este o comuna in nord-estul judetului Buzau, Muntenia, Romania. Este situata pe valea Buzaului, aflata in preajma Lacului de Acumulare al Barajului Siriu. Turismul este inca modest reprezentat.
Comuna este compusa de satele Cosoca, Coltu Pietrii, Gura Siriului, Lunca Jaritei (care este resedinta comunei) si Muscelusa.
Se invecineaza cu comuna Sita Buzaului din judetul Covasna la nord, cu comuna Chiojdu la sud-vest, cu orasul Nehoiu la sud si cu comuna Gura Teghii la est.
1.1.Obiective turistice din zona
1. Barajul Siriu. Barajul si lacul de acumulare Siriu se afla amplasate pe teritoriul comunei, langa localitatea Lunca Jaristei.
La barajul de la Siriu se ajunge destul de usor. Pe drumul de la Brasov inspre Buzau, dupa aproximativ 80 km, parca am pasi intr-o lume de basm unde se deschide o intindere de apa ce pare infinita. Lacul de acumulare Siriu este un lac artificial amplasat pe cursul superior al Buzaului. Lacul, finalizat in anul 1985, are o lungime de 10 km si este destinat pentru producerea energiei electrice in hidrocentrala de 42MW. Hidrocentrala utilizeaza apa din lacul Siriu ce se intinde pe o suprafata de 500 ha si are un volum de 155 milioane mc. 
Barajul Siriu este un baraj de pamant, amplasat pe raul Buzau, intre masivul Podul Calului si masivul Siriu. Barajul este alcatuit din miez de argila, roca si steril.
Datorita construirii barajului, a fost necesara schimbarea rutei drumului national DN10 si construirea mai multor viaducte pentru ocolirea lacului Siriu. In aceasta zona de o deosebita frumusete, omul si natura au reusit sa creeze un peisaj incredibil si fascinant, unde apele repezi ale Buzaului isi gasesc linistea in lacul Siriu, vegheat din toate partile de paduri. La o distanta de 10 km de Siriu se afla viaductul Giurca ce se intinde pe 276 m si se sprijina pe piloni de 46 m inaltime. 
De pe viaduct, se urmeaza un drum pe serpentine catre cascada Pruncea, aflata la 5 km de Siriu, unde turistii se racoresc vara in apele reci ale cascadei. Turistii care iubesc plimbarile in natura au posibilitatea sa mearga pe cararile salbatice ajungand in sat, unde o localnica a amenajat un veritabil muzeu in casa batraneasca a mamei sale. 
Cei ajunsi la barajul Siriu in timpul verii dispun de posibilitati de pescuit sportiv (speciile intalnite sunt scobarul, carasul, pastravul, crapul si cleanul), plaja si plimbari cu pluta. Langa lacul Siriu se gasesc Baile Siriu, o ministatiune cu izvoare feroase, termale, usor bicarbonate, clorurosodice, sulfuroase si foarte slab mineralizate. 
In zona din coada lacului, pe timpul verii se poate face plaja, se pot face plimbari cu pluta si se poate practica pescuitul sportiv. Specii de pesti: caras, crap, clean, pastrav, scobar.drumului nationat DN10 si construirea mai multor viaducte pentru ocolirea lacului Siriu. In aceasta zona de o deosebita frumusete, omul si natura au reusit sa creeze un peisaj incredibil si fascinant, unde apele repezi ale Buzaului isi gasesc linistea in lacul Siriu, vegheat din toate partile de paduri. La o distanta de 10 km de Siriu se afla viaductul Giurca ce se intinde pe 276 m si se sprijina pe piloni de 46 m inaltime. 
De pe viaduct, se urmeaza un drum pe serpentine catre cascada Pruncea, aflata la 5 km de Siriu, unde turistii se racoresc vara in apele reci ale cascadei. Turistii care iubesc plimbarile in natura au posibilitatea sa mearga pe cararile salbatice ajungand in sat, unde o localnica a amenajat un veritabil muzeu in casa batraneasca a mamei sale. 
Cei ajunsi la barajul Siriu in timpul verii dispun de posibilitati de pescuit sportiv (speciile intalnite sunt scobarul, carasul, pastravul, crapul si cleanul), plaja si plimbari cu pluta. Langa lacul Siriu se gasesc Baile Siriu, o ministatiune cu izvoare feroase, termale, usor bicarbonate, clorurosodice, sulfuroase si foarte slab mineralizate. 
In zona din coada lacului, pe timpul verii se poate face plaja, se pot face plimbari cu pluta si se poate practica pescuitul sportiv. Specii de pesti: caras, crap, clean, pastrav, scobar.
2. Lacul fara fund sau Lacul Vulturilor este un lac periglaciar aflat in Muncipiul Siriului, la o altitudine de 1.420 m, in apropierea localitatii Gura Siriului din comuna Siriu, judetul Buzau, Romania. Adancimea sa maxima este de 2,5 m.
Acesta se gaseste pe partea estica a versantului Malaia, la altitudinea de 1.420 m, in Muntii Siriului. Cele doua nume ale acestui lac provin din doua legende. I se spune Lacul Vulturilor deoarece aici, conform unei legende, consemnata de Alexandru Vlahuta in cartea sa Romania pitoreasca, lacul ar fi un loc unde vulturii primavara isi invata puii sa zboare. Numele de Lacul fara Fund provine dintr-o alta legenda, despre un cioban care si-a lasat turma de mioare, a aruncat bata in apa lacului si a plecat. Dupa un an de peregrinari, ciobanul i-ar fi regasit bata in apele Dunarii si mistuit de dorul mioarelor si a locurilor natale, se intoarce acasa.
La Lacul Vulturilor se poate ajunge prin Valea Neagra pe un traseu de 3 ore. Pe un versant stancos din apropiere se gaseste singurul loc din Muntii Buzaului unde pot fi vazute capre negre. Traseul incepe la Gura Siriului (520 m), trece prin valea Milea si ajunge la Lacul Vulturilor. De acolo, continua spre Poarta Vanturilor (1.490 m) apoi spre valea Urlatoarea-valea Crasna si se termina in localitatea Crasna (570 m).


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiul HACCP Aplicat in Pensiunea Ida.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 7 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!