Sucul de Tomate

Cuprins proiect Cum descarc?

CUPRINS
1.Introducere
2.Schema tehnologica de fabricare a sucului de rosii cu detalierea operatiilor tehnologice(scop si parametri de lucru)
3.Bazele teoretice ale procesului de conservare a sucului de rosii
3.1.Aspecte fizico-chimice
3.2.Aspecte biochimice
3.3.Aspecte microbiologice
3.4.Alte aplicatii ale metodelor de conservare utilizate la sucul de rosii
4.Instalatii si/sau echipamente utilizate in cadrul procesului de conservare a sucului de rosii
5.Defecte si accidente ce pot avea loc in procesul de conservare a sucului de rosii
6.Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

Sucul de rosii este folosit in alimentatie pentru colorarea si imbunatatirea gustului alimentelor, avand o utilizare foarte larga.in afara de calitati gustative, acesta are si o ridicata valoare alimentara datorita continutului in hidrati de carbon usor asimilabili, vitamina C si saruri minerale, care au proprietatea de alcanizare a sangelui.
Sucul de rosii este un produs valoros din punct de vedere nutritional(contine vitamine,zaharuri,saruri minerale,substante pectice), cu calitati senzoriale superioare(gust,miros,culoare).
Sucul de rosii previne cancerul
Sucul de rosii este bogat in vitamine
Sucul de rosii intareste sistemul imunitar
Sucul de rosii regleaza colesterolul
Sucul de rosii protejeaza inima 
Sucul de rosii ajuta digestia
Sucul de rosii intareste oasele
Reprezinta tratamentul termic aplicat produselor ambalate si inchise ermetic, care impiedica alterarea microbiologica si le asigura stabilitatea in timp. Prin sterilizare, sunt distruse formele vegetative ale microorganismelor si partial sporii acestora. Sterilizarea termica trebuie sa asigure conservabilitatea produselor, mentinerea calitatii si valorii nutritive.
Eficienta procesului de sterilizare creste prin folosirea de materii prime proaspete si sanatoase, spalarea corespunzatoarea a legumelor si ambalajelor, eliminarea stagnarilor in procesul de productie, elemente care contribuie la reducerea gradului de infectare a produselor inainte de sterilizare.
Sterilizarea sucului de tomate se realizeaza in sistem discontinuu (autoclave) si sistem continuu in sterilizatoare de diferite tipuri. Sterilizarea in autoclave verticale se realizeaza la temperaturi de 120  C, la care corespund presiuni de peste 1 atmosfera, care se dezvolta in interiorul recipientelor
Dupa sterilizare, recipientele se expun unor operatii tehnologice care le asigura aspectul comercial si anume: spalarea si uscarea recipientelor, verificarea aspectului exterior, protejarea suprafetei exterioare, paletizarea, etichetarea, paletizarea ambalajelor de transport.


Fisiere in arhiva (1):

  • Sucul de Tomate.ppt

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* Pretul este fara TVA.


Hopa sus!