Sucuri naturale din legume și fructe

Extras din proiect

Terapia cu sucuri utilizează sucuri proaspete neprelucrate din fructe şi legume pentru a hrăni şi întări organismul. Folosită ca adaos, supliment nutriţional în perioadele de stres şi boală, terapia cu sucuri poate face parte dintr-un program complex pentru menţinerea sănătăţii. 
Sucurile obtinute din fructe, legume si zarzavaturi ocupa un loc important in alimentatia omului, fiind adevarate concentrate de vitamine, fermenti, substante minerale, oligoelemente si acizi organici. Poate si de aceea, nu o data, curele cu sucuri naturale au salvat vieti. Sucurile asigura organismului un necesar energetic substantial.
Bine suportate de organism, sucurile naturale contin principii nutritive care sunt mai usor asimilabile datorita indepartarii celulozei din legumele si fructele folosite ca materie prima. Adeptii stilului de viata naturist insista asupra folosirii alimentelor neprelucrate termic. Intrucat favorizeaza functia tractului intestinal si asigura o diureza crescuta, sucurile naturale de fructe si legume sunt ideale, atat ca aliment propriu-zis, cat mai ales in dietele bolnavilor. 
Usor digerabile, ele constituie o sursa energetica substantiala. Sucurile proaspete contin adevarate concentrate de vitamine, fermenti, substante minerale, acizi organici, substante colorante active biologic, au gust placut si sunt usor suportate de catre bolnavi. Au actiune stimulativa, fortifianta, antitoxica, diuretica si proprietati "igienice remarcabile. Sunt sarace in lipide, proteine si saruri de sodiu. Au aspect, culoare si arome placute, se pot consuma atat in timpul verii cat si iarna, de catre copii, tineri si varstnici in egala masura. 
Sucuri De Fructe Si Legume: Precautii Necesare
Atentie! la sucurile de fructe acide pastrate în vase metalice galvanizate în contact cu acidul din fructe, zincul care acopera peretii acestor vase este transformat în saruri de zinc, toxice.
Inghitind aceste saruri, riscati sa va provocati febra si tulburari digestive (greata, voma).
Folositi întotdeauna boluri din faianta sau portelan. Consumati orice suc imediat dupa prepararea lui, pentru ca vitaminele si sarurile minerale sa nu fie supuse nici oxigenarii, nici actiunii caldurii din jur.
Daca preparati retete de frumusete si de sanatate - si aceasta carte va ofera mai multe - faceti-o în vase de sticla, faianta sau portelan. Pulpa si sucul fructelor si legumelor se pot altera sensibil în contact cu metalul.
Atentie! Se recomanda sa fie stoarse in conditii casnice si sa fie consumate imediat. Pastrarea lor mai mult de 3-6 ore are drept consecinta distrugerea vitaminelor si a altor substante benefice.
Sucurile proaspete s-au dovedit a fi o arma impotriva bolilor, studiile arata ca sucurile pot sa grabeasca procesul de vindecare al infectiilor si al ulcerului. Cand este folosit impreuna cu alte metode naturale precum plantele medicinale, homeopatie si terapie nutritionala, sucurile naturale pot sa dea cantitatea optima de nutrienti necesara pentru vindecarea sistemului imunitar.
Curele de sucuri proaspete sporesc tonusul organismului, îi asigura vitaminele si ssarurile minerale necesare, aminoacizii esentiali si multe alte elemente nutritive. Sunt adevarate tratamente, care trebuie urmate timp de mai multe saptamâni pentru a le aprecia pe deplin efectele curative.
Cantitatile care trebuie consumate în timpul curei variaza în functie de rezultatul vizat. Astfel, într-o cura de întretinere va fi nevoie doar de o jumatate de pahar sau chiar de un pahar cu suc pe zi, dimineata, pe stomacul gol.


Fisiere în arhivă (1):

  • Sucuri Naturale din Legume si Fructe.doc

Imagini din acest proiect

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!