Tehnica Frigului si Climatizari in Industria Alimentara - Utilizarea Frigului Artificial

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Compozitia chimica procentuala a verzei de Bruxelles.4
2. Tratamente preliminare conservarii la temperaturi scazute a verzei de Bruxelles.6
3. Lantul frigorific al produsului alimentar.8
4. Influenta conditiilor de exploatare a depozitelor frigorifice asupra pierderilor in greutate.10
5. Posibile defecte datorate nerespectarii regimului termic adecvat produsului alimentar.16
6. Influenta ambalajelor la depozitarea prin frig a produsului.21
7. Bibliografie.24


Extras din proiect Cum descarc?

1. Compozitia chimica procentuala a verzei de Bruxelles
Generalitati
Legumele sunt prin natura lor, produse sezoniere a caror abundenta dintr-un sezon alterneaza destul de repede cu reducerea treptata a produselor pana la lipsa totala in sezonul urmator. De aceea din cele mai vechi timpuri omul a incercat sa consume aceste legume. La inceput a facut-o pentru a se asigura impotriva foamei, iar mai tarziu a urmarit ca prin conservarea lor sa-si aigure o hrana diversificata.
Legumele varzoase sunt reprezentate de urmatoarele produse: varza alba, varza rosie, varza creata, varza de Bruxelles, conopida si gulia. Aceste legume sunt relativ mai sarace in zaharuri 3%, substante minerale, azotate si vitamine, datorita continutului mai mare de apa, circa 90%. Totusi dupa continutul de substante azotate, varza de Bruxelles se situeaza dupa boabele leguminoase, proteinele caracterizandu-se printr-un nivel ridicat de aminoacizi esentiali. Substantele minerale sunt reprezentate de cantitati mari de calciu si fosfor. Legumele varzoase sunt de asemenea bogate in vitamine: C, B1, B2, B3, PP, E si colina. Varza alba prin continutul de vitamina U are un efect pozitiv in tratamentul clinic al ulcerului. 
Beneficii
Varza de Bruxelles este cultivata pentru mugurii sai sferici, de culoare verde. Acestia seamana cu niste verze in miniatura si se formeaza pe tulpina, langa zona in care frunzele sunt prinse de aceasta. Planta creste pana la un metru inaltime, iar pe tulpina ei se gasesc intre 20 si 75 de verze micute. 
Varza de Bruxelles prezinta urmatoarele beneficii:
- prezinta un aport caloric scazut: 100 g de varza furnizeaza 25-34 kcal. 
- contine amidon, fier, potasiu, fosfor, vitamina C., vitaminele din grupa B, provitamina A. 
- de asemenea, este o sursa foarte buna de vitamina D si acid folic, fiind recomandata in dieta femeilor insarcinate. 
- continutul de acid folic e important in formarea globulelor rosii si in metabolizarea proteinelor. 
- bogata in vitamina B1, care asigura buna functionare a sistemului nervos si muscular. 
- hipocalorica - este recomandata in dietele de slabire. 
- bogata in fibre, asigura un tranzit intestinal normal. 
- varza de Bruxelles este bogata in glucozinolati, compusi care ajuta in lupta impotriva cancerului, in special a celui de intestin si de tract alimentar. 
- continutul de amidon ajuta impotriva problemelor de constipatie.
Compozitia chimica a verzei de Bruxelles
( dupa Souci-Fachman-Kraut, Lavollay etc )
Denumire
produs Apa
(g) Zaharuri
(g) P
(g) L
(g) Celuloza
(g) S.M
(g) Ac. tartric
(g) Ca
mg Mg
mg K
mg Na
mg P
mg Val energ
Varza de Bruxelles 85 7,1 4,4 0,5 1,4 1,4 - 29 20 411 7 86 -
P - proteine
L - lipide
SM - substante minerale


Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnica Frigului si Climatizari in Industria Alimentara - Utilizarea Frigului Artificial.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!