Tehnologia Bucatelor de Baza din Carne

Extras din proiect Cum descarc?

In aceasta lucrare am studiat prepararea bucatelor de baza din carne si produse din carne fiarta/fiarta in apa scazuta. 
Fierberea- are loc la temperatura de 100 grade Celsius cand presiunea vaporilor. Durata fierberii depinde de tipul produsului, de starea de maturitate, gradul de maruntire si scopul urmarit. 
Fierberea in apa scazuta - este fierberea in vapori supraincalziti - se realizeaza in cantitate mica de grasime si o cantitate egala de lichid fierbinte (apa sau supa) cu capac/vas acoperit. Lichidul se adauga treptat pe tot parcursul procesului termic, fara sa depaseasca jumatate din volumul total ocupat de preparat. Procesul este lent si se poate realiza si la cuptor. 
Pentru studiu au fost selectate 20 retete pe baza de carne fiarta/fiarta in apa scazuta care se prezinta in continuare :
Creier fiert (nr. 573 retetar)
La acest fel de bucate am utilizat carne de porcina am folosit metoda de fierbere, am folosit un sortiment larg de legume ceapa, morcov, telina radacini. Poate fi servita cu cartofi fierti, legume fierte si cu sos alb de ba La acest fel de bucata am utilizat carne de za sau sos din tomate.
Carne fiarta (nr. 568)
La acest fel de bucate am utilizat carne de porcina am folosit metoda de fierbere, s-a utilizat un larg sortiment de legume morcov, ceapa, telina radacini. Poate fi servita pireu de cartofi, cartofi fierti, legume fierte si ca sos poate fi servit, sos rosu din ceapa, sos alb cu ou, smintina si hrean.
Carne de bovina fiarta cu legume (nr.569)
La acest fel de bucata am utilizat carne de ovina am utilizata metoda de firbere, am folisit o gama larga de legume ceapa, morcov, telina radacini, cartofi, varza alba. Poate fi servita cu cartofi fierti legume fierte, si ca sos din tomat, ceapa, smintina si hrean.
Limba fiarta in sos (nr.570)
In aceasta receta am folosit limba de porcina,am folosit meteode de fierbere, am utilizat o gama larga de legume morcov, ceapa, telina radacini. Poate fi servita cu cartofi fierti legume fierte, si ca sos din tomat, ceapa, smintina si hrean.
Rulada din stomac (nr. 573)
La acest fel de bucata am utilizat stomac de porcina, am utilizat metoda de fierbere am utilizat o gama larga de legume morcov, ceapa, telina radacini. Poate fi servita cu cartofi fierti legume fierte, si ca sos din tomate, ceapa, smintina si hrean.
Besbarmac ca la kirghiji (nr.578) 
La acest fel de bucate am utilizat carne de ovina, am folosit metoda de fierbere, am utilizat o gama larga de materie prima auxiliara: ceapa, oua, faina de griu. Poate fi servit aparte sau cu bulion.
Carne fiarta franceza
La acest fel de bucate am folosit carne de bovina am utilizat metoda de fierbere. Am utilizat o gama larga de legume morcov, ceapa uscata, praz, cartofi. Preparatul poate fi servit ca felul intii si doi mai intii se serveste bulionul apoi carnea si legumele.
Limba de porc cu masline
La acest fel de bucate am folosit limba de porcina Am folosit o gama larga de materie prima auxiliara: masline, morcov, radacini de patrunjel, ceapa uscata vin alb, faina de griu.
Rulada de carne cu orez
La acest fel de bucate am folosit carne de bovina am utilizat metoda de fierbere. Am utilizat o gama larga de materie prima auxiliara: orez, oua, varza alba, smintina, ulei, cimbru, marar. Preparatul se serveste cu garnitura de varza.
Pilaf cu carne de bivina
La acest fel de bucate am folosit carne de bovina am utilizat metoda de fierbere. Am utilizat o gama larga materie prima auxiliara: ceapa, morcov, radacini de patrunjel, orez, untura.
Friptura din carne de bovina
La acest fel de bucate am folosit carne de bovina am utilizat metoda de fierbere. Materia prima utilizata este morcov,cartofi, ardei dulce, ustroi,verdeata,ulei. Preparatul poate fi servit cu sos.
Tocana de ovina cu cartofi
La acest fel de bucate am folosit carne de ovina am utilizat metoda de fierbere. Materia prima utilizata este ardei grasi, cartofi, ceapa. Preparatul se serveste cu smintina, patrunjel frunza, salata de varza acra si mamaliguta.


Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnologia Bucatelor de Baza din Carne.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* Pretul este fara TVA.


Hopa sus!