Introducere: 3 1. Caracteristica sortimentului de bucate: 4 1.1 Sortimentul si caracteristica materiei prime 5 Caracteristica materiei prime conform normativelor tehnice 6 3. Procesul tehnologic de prelucrare culinara a materiilor prime de baza si modificarile fizoco-chimice care influenteaza calitatea si indicii de baza a produselor finite. 7 I. Prelucrarea primara a produselor 8 II. Prelucrarea termica 10 Fisa tehnilogica Nr 1. 11 Fisa tehnilogica Nr 2. 12 Denumirea preparatului: Macaroane 12 Fisa tehnilogica Nr 3. 13 Fisa tehnilogica Nr 4. 14 Fisa tehnilogica Nr 5. 15 Fisa tehnilogica Nr 6. 16 Fisa tehnilogica Nr 7. 17 Fisa tehnilogica Nr 8. 18 Fisa tehnilogica Nr 9. 19 Fisa tehnilogica Nr 10. 20 4. Prezentarea,decorarea si servirea preparatelor 21 5. Conditii sanitaro-igienice pentru procesele tehnologice 23 de pregatire a preparatelor din paste fainoase. 23 6. Concluzii 24 7. Bibliografie 25
Introducere: Elaborarea lucarii de an la disciplina ,,Tehnologia produselor alimentatiei publice" are scopul de a forma o viziune stiintific argumentata privind: - Procedeele de tratare culinara a materiei prime; - Modalitatile de modificare controlata a compozitiei formei, culorii, gustului si aromei produselor alimentare; - Modalitatile de control a procesului tehnologic si a calitatii produsului finit; - Cunoasterea si respectarea tehnologiilor culinare clasice, nationale, moderne Disciplina include aspecte teoretice si practice a proceselor tehnologice de producere a alimentelor, ameliorari calitatii lor, optimizarii procedeelor si metodelor de obtinere a semifabricatelor si produselor finite, elaborarii produselor si tehnologiilor noi. Am ales aceasta tema de proiect datorita importantei pe care o au pastele fainoase in industria alimentara. Rolul lor pentru organismul uman fiind asigurarea unei importante parti de nutrienti necesari organismului pentru o buna dezvoltare si functionare. De lungul timpurilor s-au folosit diferite tehnici in fabricarea pastelor fainoase, de la procese de fabricatie manuale, pana la tehnologii de productie si control foarte laborioase. Pastele fainoase se bucura de o mare popularitate, in diverse culori si forme, acestea pot fi combinate diferite sosuri. Mincarurile se prepara rapid, ideal asadar pentru bucataria moderna de astazi. Aceasta lucrare prezinta o gama variata de preparate din paste fainoase. Combinate cu carne, fructe de mare cascaval, mirodenii
1) https://www.slideshare.net/gabihreniuc/dotarea-salonului-restaurant-ppt 2) https://ru.scribd.com/doc/185154954/Decorarea-Si-Ornarea-Preparatelor-Din-Variantele-de-Meniuri 3) Cartea ,,Retete internationale pentru familia ta" Milano 2004. 4) Tehnologia produselor alimentatieei publice ?Retetar pentru preparate culinare , UTM Chisinau 5) "Mirceologia Produselor Alimentare"- J.Ciumac, Chisinau 1995 6) Cursul 'Tehnologia Produselor Alimentare' - Chirsanova A 7) Cursul 'Tehnologia Produselor Alimentare' - Resitca V. 8) Ciclul de prelegeri 'Sanitaria si igiena industriala', Chisinau 2009 9) ??op??? pe?e??yp ???? ? ?y???ap??x ???e???, Moc??a ??o?o???a
Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.
Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.