Tehnologia de fabricare a laptelui bătut

Proiect
9.3/10 (3 voturi)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 61 în total
Cuvinte : 15014
Mărime: 138.71KB (arhivat)
Publicat de: Adonis Simi Ifrim
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Tantar Manuela

Cuprins

  1. CAPITOLUL 1. Studiul de literature 2
  2. 1.1.Fisa tehnica a produsulu 2
  3. 1.2.Istoricul produsului 4
  4. 1.3.Caracteristicile produsul 4
  5. CAPITOLUL 2. Materii prime si auxiliare 6
  6. 2.1.Laptele - materie prima 6
  7. 2.1.1.Insusiri orgonoleptice ale laptelui 6
  8. 2.1.2 .Insusiri fizice ale laptelui 8
  9. 2.1.3.Compozitia biochimica a laptelui 10
  10. 2.1.4.Valoarea nutritiva a laptelui integral crud 23
  11. 2.1.5.Defectele si falsificarile laptelui 25
  12. 2.2.Culturile starter – materie auxiliara 32
  13. 2.2.1Consideratii generale 32
  14. 2.2.2.Tipuri de culturi starter utilizate 34
  15. 2.2.3.Forme deprezentare a culturilor 37
  16. 2.2.4.Prepararea culturilor de productie 38
  17. CAPITOLUL 3. Tehnoogia laptelui batut 39
  18. 3.1.Schema tehnologica de fabricatie 39
  19. 3.2.Descrierea fazelor tehnologice 30
  20. CAPITOLUL 4. Calculul bilantului de materiale
  21. CAPITOLUL 5. Calculul bilantului termic 53
  22. BIBLIOGRAFI 61

Extras din proiect

Capitolul I

STUDIU DE LITERATURA

1.1 Fisa tehnica a produsului

DENUMIREA PRODUSULUI ::LAPTE BATUT fabricat din lapte de vaca

pasteurizat, cu adaos de culturi de bacterii lactice

selectionate.

TARA PRODUCATOARE : Romania

CONDITII TEHNICE DE CALITATE

Laptele si materiile auxiliare folosite la fabricarea laptelui batut trebuie sa corespunda documentelor tehnice normative de produs si normelor sanitare in vigoare

Proprietati organoleptice:

a. Aspect si consistenta: coagul fin,compact sau cu o consistenta fluida.

b. Culoare: alba de lapte

c. Gust si miros: placut ,caracteristic, acrisor, racoritor, fara gust si mirtos

strain

Proprietati fizico-chimice

a. Aciditate(gr.T) max.120

b. Substante proteice(%) min.3,2

c. Temperatura de livrare(gr C) max. 8

d. Continut de grasime 2,0 ± 0,1% grasime

Proprietati microbiologice

Bacterii coliforme/cc produs max.100

Escherichia coli/cc produs max. 10

Salmonella/50cc absent

Stafilococ coagulato pozitiv/cc max.10

AMBALARE SI MARCARE

Laptele batut se ambaleaza in :

• Butelii de sticla de 1000ml, 500ml, 250ml.

• Pungi de polietilena inchise prin termosudare

• Pahare de polistiren, polietilene, polipropilena inchise etans

• Bidoane de aluminiu de 25l

Ambalajele folosite trebuie sa fie in stare buna, curate, uscate si fara miros strain.

Abaterile limita la continutul material al ambalajelor sunt:

• ±20ml pentru ambalajele cu capacitatea de 100ml

• ±15ml pentru ambalajele cu capacitatea de50ml

• ±10ml pentru ambalajele cu capacitatea 25ml

• ±1% pentru celelalte tipuri de ambalaje

Ambalajele de desfacere si transport se marcheaza prin stantare sau etichetare cu urmatoarele specificatii:

• denumirea producatorului si marca

• denumirea si tipul produsului

• ziua livrarii(data)

• continutul nominal in litrii

DEPOZITARE, TRANSPORT, DOCUMENTE

Laptele batut se depoziteaza in camere frigorifice curate ,dezinfectate ,la temperature de +2- +8ºC.

Transportul se face cu mijloace de transport frigorifice sau izoterme la temperature de +10ºC.

Temperatura laptelui batut la livrare trebuie sa fie de max.+8ºC

Fiecare lot va fi insotit de documentatii de certificare a calitatii intocmite conform reglementarilor in vigoare.

TERMENUL DE GARANTIE

Termenul de garantie pentru laptele batut este de o zi.

Acest termen se refera la produsul ambalat, depozitat si transportat in conditii normale prevazute in standard.

1.2 Istorieul produsului

Laptele batut este un produs fermentat care contine toate elementele nutritive ale laptelui dar sub forma mai usor asimilabila, cui un gust placut, racoritor si usor acrisor. Cazeina se gaseste sub forma unei suspensii, iar lactoza este fermentata si transformata in acid lactic.

Laptele batut este un produs fabricat numai din lapte proaspat de vaca pasteurizat si culturi lactice selectionate specifice. Este un produs natural fara alte adaosuri, ceea ce ii confera calitatea de aliment probiotic, datorita microflorei lactice de fermentatie, microflora vie si activa pe toata perioada de valabilitate a produsului. Fiind un produs natural, acesta este o sursa de calciu cu inalta biodisponibilitate, recomandat copiilor, adolescentilor, femeilor insarcinate. Trebuie precizat ca laptele batut este un produs lactat tolerat si de persoanele cu intoleranta la lactoza, datorita faptului ca microflora de fermentatie descompune acest dizaharid.

Preview document

Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 1
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 2
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 3
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 4
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 5
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 6
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 7
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 8
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 9
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 10
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 11
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 12
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 13
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 14
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 15
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 16
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 17
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 18
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 19
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 20
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 21
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 22
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 23
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 24
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 25
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 26
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 27
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 28
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 29
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 30
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 31
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 32
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 33
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 34
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 35
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 36
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 37
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 38
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 39
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 40
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 41
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 42
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 43
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 44
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 45
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 46
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 47
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 48
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 49
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 50
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 51
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 52
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 53
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 54
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 55
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 56
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 57
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 58
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 59
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 60
Tehnologia de fabricare a laptelui bătut - Pagina 61

Conținut arhivă zip

  • Tehnologia de Fabricare a Laptelui Batut.doc

Alții au mai descărcat și

Tehnologia de obținere a laptelui bătut

1. Memeoriu Justificativ Intr-un proverb antic hindus se spune: „Bea lapte acru si vei avea o viata indelungata”. Acest proverb ne arata ca inca...

Tehnologia și controlul calității în industria laptelui - cașcavalul Dalia

I. INTRODUCERE Brânzeturile opărite, cunoscute la noi în ţară sub denumirea de caşcaval, se fabrică după o tehnologie specială, care constă din...

Pâinea Graham - Aspecte Calitative

ARGUMENT Fabricarea produselor de panificaţie în ţara noastră are la bază prepararea aluatului prin doua metode: indirectă, care este metoda de...

Secție de Prelucrare a Laptelui în Vederea Obținerii de Lapte de Consum Sterilizat

MEMORIU JUSTIFICATIV Proiectul prezintă tehnologia de obţinere a laptelui sterilizat de consum. LAPTELE este un lichid de culoare alb-gălbuie...

Lapte și Tehnologia Produselor Lactate - Chefirul

Cata cantitate de smantana dulce este necesara pentru a normaliza 1500 de lapte integral,avand grasimea de 3%,pentru a se obtine lapte normalizat...

Tehnologia Preparării Brânzeturilor

1.Tehnologia preparării branzeturilor Definiţia internatională a brânzeturilor este formulate astfel: produs obţinul după coagularea laptelui şi...

Obținerea de lapte acidofil - Sana

MEMORIU TEHNIC Prezenta lucrare are ca obiectiv obtinerea de lapte acidofil-sana,. Aceste produse se obtin prin însământarea cu culturi pure de...

Fabrică de prelucrare a laptelui în brânzeturi

1.1. Documentatia de proiectare 1.1.1. Schema tehnologică de fabricare a produselor lactate din tema cu detalierea operaţiilor ce necesita frig;...

Te-ar putea interesa și

Analiza performanțelor economico-financiare ale societății SC Albalact SA pe baza bilanțului și a contului de profit și pierdere

Capitolul I: Prezentarea societăţii S.C. ALBALACT S.A. 1.1. Scurt istoric si amplasarea societatii Amplasarea SC Albalact SA Sediu: localitatea...

Tehnologia de obținere a laptelui bătut

1. Memeoriu Justificativ Intr-un proverb antic hindus se spune: „Bea lapte acru si vei avea o viata indelungata”. Acest proverb ne arata ca inca...

Filiera laptelui

INTRODUCERE. Laptele este un aliment complet si complex, caracterizat prin marea diversitate a componentelor sale: lipide, proteine (dintre care...

Politică de marketing - firma Albalact

Infiintata in 1971 sub denumirea de Intreprinderea de Industrializare a Laptelui Alba, SC ALBALACT SA s-a privatizat in anul 1999 prin licitatie...

Proiectarea unei Secții de Procesare a Laptelui de Capră

CAPITOLUL I STUDIU PRIVIND ANIMALUL DE PROVENIENtà A LAPTELUI 1.1. Importanta, originea si începutul cresterii caprinelor Caprinele reprezintã o...

Caiet de practică - laptele

o Norme de protectia a muncii in sectoarele si sectiile de activitate specifice industriei laptelui Masuri generale: Se interzice: -folosirea de...

Lansarea produsului Sagos-Albalact pe piața internațională

Albalact – Prezentarea companiei Infiintata in 1971 sub denumirea de Intreprinderea de Industrializare a Laptelui Alba, SC ALBALACT SA s-a...

Controlul sanitar-veterinar al laptelui bătut

INTRODUCERE Intr-un proverb antic hindus se spune: „Bea lapte acru si vei avea o viata indelungata”. Acest proverb ne arata ca inca din...

Ai nevoie de altceva?