Tehnologia de Obtinere a Cremsnitului

Cuprins proiect Cum descarc?

. MEMORIU JUSTIFICATIV-NOTIUNI DESPRE TEMA:
- Produs alimentar-valoare alimentara;
- Importanta in alimentatie;
II. PROCESUL TEHNOLOGIC DE FABRICARE A COZONACILOR CU RAHAT, CACAO SI NUCI
- Schema tehnologica de obtinere a cremsnitului ;
- Discutarea operatiilor din cadrul procesului de fabricatie;
- Utilaje, aparate, functionare, parametri tehnologici;
- Norme de protectia muncii,norme de igiena ;
III. CONTROLUL DE CALITATE , REALIZAT PE FLUXUL TEHNOLOGIC:
- Controlul de calitate a materiialelor prime;
- Controlul de calitate al semifabricatelor ;
- Controlul de calitate al produsului finit;
IV. CONCLUZII SI PROPUNERI
V. ANEXA
VI. BIBLIOGRAFIE


Extras din proiect Cum descarc?

MEMORIU JUSTIFICATIV
NOTIUNI DESPRE TEMA
CREMSNITUL este un produs pe baza de aluat frantuzesc numit si foietaj care este un aluat, in compozitia careia sunt cuprinse un numar redus de componente :faina,apa, sare,grasime semisolida(margarina).
Este un aluat nedospit si este obtinut printr-o tehnologie specitica.
Prin aceasta tehnologie se urmareste,dupa coacere aluatul sa se desprinda in mai multe foi suprapuse.
Afanarea aluatului se realizeaza sub presiunea vaporilor de apa,ce se formeaza la coacere prin evaporarea apei incorporate la framantare.
Fragezimea acestui aluat este mare si se realizeaza dupa ce se respecta fazele de obtinere a calitatii alimentelor.
Amidonul din faina,combonat cu lipidele din grasime imprima aluatului pe langa fragezimea deosebita,si o valoare energetica ridicata.Furnizand numai energie ,foietajul necesita combinarea cu alimente sau semipreparate, bogate in proteine,vitamine,saruri minerale pentru a putea asigura organismului substante nutritive.
Aluatul preparat are o consistenta elastica ;sub influenta enzinelor din faina are loc cresterea elasticitatii glutenului,favorizand procesului de prelucrare a aluatului.
MATERII PRINE :
FAINA trebuie sa aiba un grad de extractie de 30% si un continut de gluten umed intre 24-30% ,sa fie bine legat,elastic,deschis la culoare.
Propietatiile fizico-chimice (culoare,mirosul,gustul,finetea,umiditatea,aciditatea) influenteaza in mod direct insusirile ei tehnologice .
GRASIMEA este utilizata in aceeasi proportie cu faina.Trebuie sa aiba in continut redus de umiditate,in caz contrariu se va indeparta excesul de apa prin malaxare sau presare pentru cantitati mici.Grasimea nu trebuie sa aiba un gust si miros strain ;inainte de utilizare grasimea se modeleaza cu ajutorul fainii in forma de paralelipiped.
SAREA adaugata in aluat determina :
-fixarea culorii,in cazul in care se foloseste galbenusul de ou ;
-marirea puterii de absotie a glutenului ;
-influentarea elasticitatii aluatului si imbunatatirea glutenului ;
OTETUL este folosit pentru a mari vascozitatea aluatului ;
APA asigura formarea aluatului prin procesul de hidratare a fainii si in scopul proteinelor,formad excesul de afanare si desprindere aluatului in foi.
Cantitatea de apa este conditionata de :
-calitatea fainii : cu cat faina are un grad mai mare,mai crescut de maturare si umiditate mai redusa,cu atat va necesita mai multa apa si aluatul se va desprinde in mai multe foi ;
-durata procesului tehnologic de preparare :in cazul foietajului pregatit de pe o zi pe alta se prepara un aluat cu consistenta tare,fiind necesara mentinerea elasticitatii aluatului pentru o proba lunga de timp,pastrand astfel forma si aspectul final al produsului..
Rolul cremsnitului in organism este de a stimula sucurile gastrice,de a asigura cantitatea de energie pe care organismul o pierde prin eforturile fizice sai intelectuale si de a usura procesul de diogestie si asimilatie.Prin continulul cremsnitului impune o prezenta atragatoare cu un gust si aroma placuta.
SCHEMA TEHNOLOGICA DE OBTINERE A CREMSNITULUI
CREMSNITUL
Se prepara din doua foi de foietaj coapte.Una dintre foi se monteaza in interiorul unei rame de metal inalta de 5-6cm.,se portioneaza in bucati patrate cu latura de 6cm.Se toarna deasupra crema de vanilie fierbinte si se acopera cu a doua farfurie.Se lasa la rece;se acopera crema cu o planseta si se introduce cremsnitul la cu o foaie portionata in sus cu ajutorul cutitului se desprinde crema de pe marginea ramei.Se portioneaza din nou,dupa semnele imprimate pe suprafata foii,pentru a patrunde si foaia de la baza.Se pudreaza cu zahar farin si se serveste ca desert avand80g.bucata.


Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnologia de Obtinere a Cremsnitului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!