Tehnologia de obținere a vinului spumant - metoda Champenoise

Proiect
8/10 (1 vot)
Ă
Conține 1 fișier: pptx
Pagini : 25 în total
Mărime: 5.50MB (arhivat)
Publicat de: Cătălina G.
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

Pentru producerea șampaniei după metoda champenoise se folosesc trei soiuri de struguri: Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier.

Schema tehnologică de producere a șampaniei

Recoltarea strugurilor

Datele recoltei este fixat de municipalitate și de soiul de struguri. Este necesar de știut maturitatea strugurilor diferă de la soi până la regiune.

Maturitatea optimă este destul de greu de definit din mod absolut. Recoltare strugurilor este foarte des asociat cu două criterii:

un conținut ridicat de zahăr de musturi apropiate sau mai mari de 10% vol. alcool potențial,

strugurii perfect sănătos.

Nivelul de aciditate al mustului nu permite a judeca asupra potențialul vinurilor viitoare

Struguri verzi se recomandă eliminarea tuturor grupurilor de maturitate vizibil insuficientă. Depozitare strugurilor trebuie să fie cea mai mare scurt posibil se păstrează într-o cameră acoperită și ventilată, și se evită paleții.

Presarea

"Presa de struguri este locul unde se naște vinul, unde vine pe lume.

Presa de struguri este locul unde începe viața vinului ...„

Monique Charpentier

Pentru presarea strugurilor în Champagne se folosesc 5 tipuri de prese:

Presa tradițională verticală cu coșfix

Presa automatică cu plăci orizontale

Presa pneumatică orizontală cu rezervor central

Presă pneumatică orizontală cu membrană laterală

Presă hidraulică orizontală cu acțiune de presare lateralăși plăci înclinate

Dar cele mai folosite acum pentru presarea strugurilor sunt presele orizontale pneumatice și hridraulice.

Conținut arhivă zip

  • Tehnologia de obtinere a vinului spumant - metoda Champenoise.pptx

Alții au mai descărcat și

Tehnologie de Fabricare a Alcoolului

Memoriu justificativ Lucrarea are ca obiect prezentarea unei tehnologii de fabricare a alcoolului din materii prime amidonoase şi anume din...

Tehnologia de Fabricație a Sortimentului Caramele

Produsele zaharoase Produsele zaharoase, cunoscute si sub numele de dulciuri se caracterizeaza prin continut ridicat de substanta uscata (pana la...

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Tehnologia de obținere a salamului de tip București

TEHNOLOGIA FABRICĂRII PREPARATELOR DIN CARNE COMUNE CLASIFICAREA PREPARATELOR Preparatele din carne comune se clasifică după două criterii de...

Fabricarea înghețatei

1.NOŢIUNI INTRODUCTIVE Îngheţata este un sistem coloidal polidispers şi complex, ale cărei caracteristici sunt date de lapte şi produsele...

Te-ar putea interesa și

Vin spumant obținut în cartușe milispark

1.TEMA PROIECTULUI CONTROLUL PROCESULUI DE PRODUCŢIE LA OBŢINEREA VINURILOR SPUMANTE PRIN METODA “CHAMPENOISE” FOLOSIND DROJDII IMOBILIZATE ÎN...

Industria alimentară și a băuturilor

IMPORTANTA INDUSTRIEI AGROALIMENTARE Ramurile industriei sunt: - Industria miniera - Industria petrolului - Industria metalurgica - Industria...

Obținerea șampaniei

CAPITOLUL I MEMORIU JUSTIFICATIV In acest proiect am prezentat cele trei metode de obtinere a vinului spumant. Prima metoda se numeste...

Vinuri efervescente

VINUL SPUMANT CU FERMENTARE LA STICLA În tehnologia de producere a vinului spumant cu fermentare la sticla, se disting doua etape si anume:...

Obținerea vinurilor spumante

„O sticlă de vin conţine mai multă psihologie decît toate cărţile din lume „ Louis Pasteur „Vinul pentru mine este pasiune, este familia şi...

Tehnologia vinificării

Tehnologia prelucrarii strugurilor sau vinificatia propriu-zisa cuprinde un ansamblu de operatii care asigura transformarea strugurilor in...

Clasificarea vinurilor fabricate în Republica Moldova și România

1. Introducere Potrivit definiţiei adoptate de Oficiul Internaţional al Viei şi Vinului (O.I.V.), „Vinul este în exclusivitate o băutură care...

Vinuri efervescente

”Vinurile efervescente in general si mai ales reprezentatul lor suprem - sampania - au reusit in mai putin de un secol si jumatate de la lansarea...

Ai nevoie de altceva?