Pentru producerea sampaniei dupa metoda champenoise se folosesc trei soiuri de struguri: Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier. Schema tehnologica de producere a sampaniei Recoltarea strugurilor Datele recoltei este fixat de municipalitate si de soiul de struguri. Este necesar de stiut maturitatea strugurilor difera de la soi pana la regiune. Maturitatea optima este destul de greu de definit din mod absolut. Recoltare strugurilor este foarte des asociat cu doua criterii: un continut ridicat de zahar de musturi apropiate sau mai mari de 10% vol. alcool potential, strugurii perfect sanatos. Nivelul de aciditate al mustului nu permite a judeca asupra potentialul vinurilor viitoare Struguri verzi se recomanda eliminarea tuturor grupurilor de maturitate vizibil insuficienta. Depozitare strugurilor trebuie sa fie cea mai mare scurt posibil se pastreaza intr-o camera acoperita si ventilata, si se evita paletii. Presarea "Presa de struguri este locul unde se naste vinul, unde vine pe lume. Presa de struguri este locul unde incepe viata vinului ...,, Monique Charpentier Pentru presarea strugurilor in Champagne se folosesc 5 tipuri de prese: Presa traditionala verticala cu cosfix Presa automatica cu placi orizontale Presa pneumatica orizontala cu rezervor central Presa pneumatica orizontala cu membrana laterala Presa hidraulica orizontala cu actiune de presare lateralasi placi inclinate Dar cele mai folosite acum pentru presarea strugurilor sunt presele orizontale pneumatice si hridraulice.
Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.
Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.