Tehnologia Fabricării Produselor de Patiserie

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Prezentarea societãţii
2. Organizarea societãţii
3. Norme de igiena si protecţia muncii
4. Materii prime şi auxiliare folosite la prepararea produselor de panificatie si patiserie
5. Operaţii tehnologice
6. Producerea pesmetilor
7.Producerea covrigilor si a produselor de panificatie dietetice
8.Produse de panificaţie dietetice
9.Fabricarea sticksurilor 
10.Fabricarea pişcoturilor, a blaturilor pentru tort şi a foilor de ruladă
11.Fabricarea produselor de patiserie fina


Extras din proiect Cum descarc?

Tehnologia fabricãrii produselor de patiserie
1.Prezentarea societãţii
S. C. ..........SRL. a luat fiinţă în 1995.
Numele societatii comerciale..........reprezinta un simbol al traditiei si al calitatii produselor de panificatie, produse zaharoase si patiserie. 
Ceea ce isi propune firma .............este sa ofere produse de calitate precum: carne, lactate, conserve, bauturi, sucuri, dulciuri. Compania are un personal de 30 angajati si o bogata experienta pe piata din Romania
Misiunea acestei companii este sa ofere cea mai simpla, convenabila si eficienta metoda de a satisface cerintele clientiilor . In compania ... S.R.L se pune foarte mult accent pe cresterea constanta a nivelului de pregatire teoretica si practica a tuturor angajatilor. 
Societatea comerciala............. urmareste satisfacerea clientilor la un nivel inalt, prin oferirea celor mai bune combinatii de pret si calitate a produselor si serviciilor cerute de clienti. 
Deasemenea, firma are ca obiect principal de activitate obţinerea de produse de patiserie si cofetarie şi vânzarea acestora prin intermediul magazinelor proprii.
Piaţa căreia i se adresează S.C/// Srl. are un caracter local pe de o parte şi tradiţional pe de altă parte. Geografic această piaţă e localizată în oraşul .........., judetul ........., iar din punct de vedere al componenţei este o piaţă tradiţional universală.
Societatea realizează vânzări prin reţeaua de magazine...... de pe raza orasului .......şi prin intermediul unor firme private. Cu ajutorul firmelor private de distribuţie vânzarea se face pe bază de comenzi. 
Reţeaua de distribuţie era constituită în 2000 din 3 magazine proprii de desfacere.
Aprovizionarea magazinelor (proprii sau nu) se face prin intermediul maşinilor speciale, aflate în dotarea societăţii. Dacă în urmă cu câţiva ani acestea corespundeau perfect nevoilor de distribuţie a produselor, în prezent scăderea producţiei, a redus eficienţa utilizării lor, făcând de dorit utilizarea unor maşini mai mici.
În 2005 numărul magazinelor proprii a crescut la 5, o treime din acestea fiind dotate cu vitrine frigorifice pentru păstrarea alimentelor. Toate magazinele au fost dotate cu case de marcat şi cântare electronice. Personalul este calificat şi bine pregătit pentru a asigura un comerţ civilizat. Magazinele primesc, gestionează şi vând produsele. 
2.Organizarea societatii.
Organizarea ..................pe centre de profit si de costuri reprezinta un mod eficient si modern de administrare a resurselor societatii in vederea obtinerii unor rezultate optime. 
Organizaţia işi desfăşoara activitatea în diverse spaţii şi cladiri:depozit de materii prime şi auxiliare, spaţiu pentru recepţia materiilor prime şi auxiliare,spaţiu de preparare, dospire,zona de coacere,spaţiu de răcire/ambalare pîine, depozitare, livrare produse finite,birouri,vestiare şi anexe.
Îmbinând tradiţia cu tehnologia modernă societatea reuşeste să realizeze o varietate de produse de foarte bună calitate, cunoscute şi apreciate pe piaţa autohtonă şi anume:
- 25 sortimente de pâine: franzelă albă, pâine neagră, pâine bătută de coajă, pâine cu cartofi, pâine cu secară, pâine multicereal, pâine pentru diabetici, pâine graham, pâine ţărănească,etc.
- 5 sortimente de cozonaci cu diverse umpluturi
- 50 sortimente specialităţi de panificaţie : cornuri, batoane, plăcinte cu diferite umpluturi, croissante, gogoşi, chifle, covrigi, foietaje, etc.
- 25 sortimente de patiserie : fursecuri, foi de plăcintă, saleuri, chec etc.
- 30 sortimente produse de cofetărie : ecler, savarină, cremşnit, diplomat, prăjituri asortate, etc.
- produse fast-food : sanwich-uri, pizza ;
- pesmet.
Datorită experienţei a reuşit să realizeze produse unice pe piaţă care satisfac cele mai exigente cerinţe ale consumatorilor.
Calitatea şi siguranţa reprezintă o prioritate asupra căreia se concentrează întreg personalul societăţii, iar rezultatele se măsoară prin “vocea” consumatorilor.
3. Norme de igiena şi protecţia muncii
Norme igienico- sanitare
În cazul produselor de patiserie , respectarea normelor igienico – sanitare este strictă , întrucât, înainte de a fi consumate ,ele nu mai sunt supuse la operatii de pregătire (spălare,opărire) care să înlature bacteriile conţinute de acestea. 
INSTRUCTAJUL DE PROTECŢIE A MUNCII
Instruirea lucrătorilor (angajaţi ) se face la angajare şi periodic şi se realizează prin următoarele categorii de instructaje:
a) instructajul introductiv general;
b) instructajul specific locului de muncă;
c) instructajul periodic ;
d) instructajul pe schimb, acolo unde situaţia o impune;
e) instructajul special pentru lucrări periculoase;
f) instructajul la recalificarea profesională;
g) instructajul pentru personalul din afara operatorului economic sau al instituţiei;
Norme de igienă privind producţia bunurilor alimentare
Materiile prime şi materialele folosite în procesul de fabricaţie vor fi proaspete sau foarte bine conservate, lipsite de germeni, paraziţi şi produse toxice ale acestora. Pentru îmbunătăţirea stării lor de igienă, unele materii prime se vor supune proceselor de curăţare (spălare, cernere, topire, filtrare, dizolvare) prin care se îndepărtează impurităţile. Până la prelucrarea lor, vor fi depozitate în condiţii adecvate şi vor fi introduse în fabricaţie în ordinea vechimii lor.


Fisiere în arhivă (1):

  • Tehnologia Fabricarii Produselor de Patiserie.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!