Tehnologia și controlul calității salamului de vară obținut la SC Selmont SRL Baia Mare

Extras din proiect Cum descarc?

DESCRIEREA UNITĂŢII
Unitatea S.C. SELMONT S.R.L. a fost înfiinţată în 1998, este amplasată în Baia Mare, B-dul Bucureşti, nr.47/A şi are ca obiect de activitate prepararea şi comercializarea preparatelor şi produselor din carne.
Unitatea a început cu o capacitate de producţie de 4-5t/zi, având 28 muncitori, fiind dotată cu: două maşini de tocat, două malaxoare, un cuter, două maşini de umplere cu policlip, o maşină de injectat, două tumblere cu capacitatea de 150 kg şi patru celule de fierbere-afumare. În timp, unitatea s-a dezvoltat foarte mult, încât a fost necesară achiziţionarea mai multor utilaje, astfel s-au mai cumpărat: o celulă de fierbere-afumare, un tumbler, o maşină de umplere, o ghilotină pentru tăiat carne congelată, un banzic pentru tăiat piept, iar producţia a crescut de la 5-18 t/zi, ajungând astăzi la un număr de 170 muncitori. În acelaşi timp şi achiziţionarea de materii prime s-a făcut ritmic cu cantităţi mari, implicând construirea unui congelator pentru depozitarea materiilor prime, cu capacitatea de 150t.
Crescând astfel capacitatea de producţie, unitatea şi-a format un lanţ de magazine proprii, astăzi în număr de 14; şi-a făcut o reţea de distribuţie în mai multe oraşe, fapt pentru care s-au cumpărat 17 utilitare de transport, toate prevăzute cu instalaţii frigorifice.
Aflându-se într-o permanentă dezvoltare şi preţuind buna tradiţie culinară românească, S.C. SELMONT S.R.L. oferă în acest moment toate grupele de preparate din carne, inclusiv produse crude-uscate, produse ce satisfac exigenţele nutriţionale ale consumatorilor cu stiluri de viaţă diverse.
S.C. SELMONT S.R.L. răspunde cerinţelor prezentului, fiind orientată permanent către viitor, prin extinderea şi modernizarea unităţii. 
Este interzisă recepţionarea şi introducerea în unitate de:
- cărnuri şi subproduse comestibile nemarcate sanitar-veterinar;
- cărnuri de porc necontrolate trichineloscopic;
- cărnuri şi subproduse comestibile calde, cu excepţia cărnii de vită destinată producerii bradtului.
2. Salubritatea materiilor adjuvante de origine animală sau vegetală.
3. Salubritatea condimentelor şi a celorlalte ingrediente la intrarea în unitate (etichetarea corectă, ambalaje corespunzătoare, stare de puritate, etc.)
4. Depozitarea materiilor prime şi a semifabricatelor.
5. Controlul pe flux tehnologic, începând de la tranşare şi până la depozitare produse finite.
6. Recoltarea periodică de probe pentru analize complete de laborator din: materia primă, materii auxiliare şi condimente, saramuri de păstrare sau condiţionare, semifabricate. Recoltarea zilnică de probe se face pe loturi de fabricaţie.
7. Controlul igienei spaţiilor de producţie, a utilajelor fixe şi mobile şi a procedeelor de lucru folosite.
8. Eliberarea certificatului sanitar-veterinar de transport.
9. Controlul produselor de carne livrate.
Sortimente de preparate de carne fabricate de unitate:
Preparatele de carne semiafumate reprezintă o gamă largă de produse fabricate din carne de porc şi vită, slănină, organe, subproduse comestibile, condimente şi adaosuri în diferite proporţii cu sau fără afumare caldă, fierbere şi în multe cazuri supuse procesului de afumare rece.
Salamurile se fabrică conform instrucţiunilor tehnologice şi reţetelor proprii ale firmei, cu respectarea condiţiilor sanitar-veterinare în vigoare.
Din grupa preparatelor din carne semiafumate unitatea fabrică: Salam de Vară, Salam de Vară Uscat, Salam de Vară Extra, Salam Caraiman, Salam Italian, Salam Victoria, Salam cu şuncă, Salam de porc, Salam haiducesc, Salam mistreţ etc.
Materiile prime şi auxiliare utilizate la fabricaţie corespund standardelor şi reglementărilor sanitar-veterinare în vigoare.
Asigurarea unitatii cu materii prime si auxiliare
Aprovizionarea unităţii S.C. SELMONT S.R.L. se face pe mai multe planuri, cea mai importantă fiind aprovizionarea cu materii prime: carne de porc, carne de bovine şi slănină.
Unitatea cumpără CPL (carne porc lucru) din Franţa: Sofrana, şi CV (carne de vită) din Brazilia, iar slănina de la furnizorii din ţară.
Aprovizionarea unităţii cu condimente se face de la firmele: S.C. Ion Moş S.R.L., Bucureşti; S.C. Condimentul S.R.L., Cluj-Napoca; şi de la unele firme din Austria şi Germania, iar aprovizionarea unităţii cu membrane se face de la firmele: S.C. Darimex S.R.L. Arad, S.C. Golf-Grap S.R.L. Suceava.


Fisiere în arhivă (1):

  • Tehnologia si Controlul Calitatii Salamului de Vara Obtinut la SC Selmont SRL Baia Mare.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!