Tehnologia si Controlul Calitatii Salamului de Vara Obtinut la SC Selmont SRL Baia Mare

Extras din proiect Cum descarc?

DESCRIEREA UNITATII
Unitatea S.C. SELMONT S.R.L. a fost infiintata in 1998, este amplasata in Baia Mare, B-dul Bucuresti, nr.47/A si are ca obiect de activitate prepararea si comercializarea preparatelor si produselor din carne.
Unitatea a inceput cu o capacitate de productie de 4-5t/zi, avand 28 muncitori, fiind dotata cu: doua masini de tocat, doua malaxoare, un cuter, doua masini de umplere cu policlip, o masina de injectat, doua tumblere cu capacitatea de 150 kg si patru celule de fierbere-afumare. In timp, unitatea s-a dezvoltat foarte mult, incat a fost necesara achizitionarea mai multor utilaje, astfel s-au mai cumparat: o celula de fierbere-afumare, un tumbler, o masina de umplere, o ghilotina pentru taiat carne congelata, un banzic pentru taiat piept, iar productia a crescut de la 5-18 t/zi, ajungand astazi la un numar de 170 muncitori. In acelasi timp si achizitionarea de materii prime s-a facut ritmic cu cantitati mari, implicand construirea unui congelator pentru depozitarea materiilor prime, cu capacitatea de 150t.
Crescand astfel capacitatea de productie, unitatea si-a format un lant de magazine proprii, astazi in numar de 14; si-a facut o retea de distributie in mai multe orase, fapt pentru care s-au cumparat 17 utilitare de transport, toate prevazute cu instalatii frigorifice.
Aflandu-se intr-o permanenta dezvoltare si pretuind buna traditie culinara romaneasca, S.C. SELMONT S.R.L. ofera in acest moment toate grupele de preparate din carne, inclusiv produse crude-uscate, produse ce satisfac exigentele nutritionale ale consumatorilor cu stiluri de viata diverse.
S.C. SELMONT S.R.L. raspunde cerintelor prezentului, fiind orientata permanent catre viitor, prin extinderea si modernizarea unitatii. 
Este interzisa receptionarea si introducerea in unitate de:
- carnuri si subproduse comestibile nemarcate sanitar-veterinar;
- carnuri de porc necontrolate trichineloscopic;
- carnuri si subproduse comestibile calde, cu exceptia carnii de vita destinata producerii bradtului.
2. Salubritatea materiilor adjuvante de origine animala sau vegetala.
3. Salubritatea condimentelor si a celorlalte ingrediente la intrarea in unitate (etichetarea corecta, ambalaje corespunzatoare, stare de puritate, etc.)
4. Depozitarea materiilor prime si a semifabricatelor.
5. Controlul pe flux tehnologic, incepand de la transare si pana la depozitare produse finite.
6. Recoltarea periodica de probe pentru analize complete de laborator din: materia prima, materii auxiliare si condimente, saramuri de pastrare sau conditionare, semifabricate. Recoltarea zilnica de probe se face pe loturi de fabricatie.
7. Controlul igienei spatiilor de productie, a utilajelor fixe si mobile si a procedeelor de lucru folosite.
8. Eliberarea certificatului sanitar-veterinar de transport.
9. Controlul produselor de carne livrate.
Sortimente de preparate de carne fabricate de unitate:
Preparatele de carne semiafumate reprezinta o gama larga de produse fabricate din carne de porc si vita, slanina, organe, subproduse comestibile, condimente si adaosuri in diferite proportii cu sau fara afumare calda, fierbere si in multe cazuri supuse procesului de afumare rece.
Salamurile se fabrica conform instructiunilor tehnologice si retetelor proprii ale firmei, cu respectarea conditiilor sanitar-veterinare in vigoare.
Din grupa preparatelor din carne semiafumate unitatea fabrica: Salam de Vara, Salam de Vara Uscat, Salam de Vara Extra, Salam Caraiman, Salam Italian, Salam Victoria, Salam cu sunca, Salam de porc, Salam haiducesc, Salam mistret etc.
Materiile prime si auxiliare utilizate la fabricatie corespund standardelor si reglementarilor sanitar-veterinare in vigoare.
Asigurarea unitatii cu materii prime si auxiliare
Aprovizionarea unitatii S.C. SELMONT S.R.L. se face pe mai multe planuri, cea mai importanta fiind aprovizionarea cu materii prime: carne de porc, carne de bovine si slanina.
Unitatea cumpara CPL (carne porc lucru) din Franta: Sofrana, si CV (carne de vita) din Brazilia, iar slanina de la furnizorii din tara.
Aprovizionarea unitatii cu condimente se face de la firmele: S.C. Ion Mos S.R.L., Bucuresti; S.C. Condimentul S.R.L., Cluj-Napoca; si de la unele firme din Austria si Germania, iar aprovizionarea unitatii cu membrane se face de la firmele: S.C. Darimex S.R.L. Arad, S.C. Golf-Grap S.R.L. Suceava.


Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnologia si Controlul Calitatii Salamului de Vara Obtinut la SC Selmont SRL Baia Mare.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!