Un Comentariu Despre Antioxidanti, Prooxidanti si Controverse Legate de Acestia

Cuprins proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
CAPITOLUL 1. DE LA RADICALII LIBERI LA STRESUL OXIDATIV
1.1 RADICALII LIBERI SI MECANISMELE STRESULUI OXIDATIV
1.2 EFECTELE STRESULUI OXIDATIV
CAPITOLUL 2. ANTIOXIDANTI SI PROOXIDANTI
2. 1 ANTIOXIDANTI NATURALI
2. 2 ANTIOXIDANTI SINTETICI
2. 3 PROOXIDANTI
CAPITOLUL 3. CONTROVERSE SI LIMITELE CU PRIVIRE LA ANTIOXIDANTI SI PROOXIDANTI
3. 1 CONTROVERSE
3. 2 LIMITE
CONCLUZII
BIBLIOGRAFIE


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Multe studii au fost efectuate cu privire la radicalii liberi, stresul oxidativ si activitatea antioxidanta a produselor alimentare, oferind antioxidantilor un rol benefic proeminent, insa recent, multi autori au pus la indoiala importanta lor pe masura ce au incercat sa inteleaga mecanismele din spatele stresului oxidativ. Multi oameni de stiinta sunt de parere ca indiferent de cantitatea de antioxidanti ingerata absorbtia este foarte limitata, iar in unele cazuri prooxidantii pot fi benefici pentru sanatatea umana. Detectarea activitatii antioxidante in special a compusilor specifici cu actiune antioxidanta poate fi realizata cu un numar mare de teste diferite, toate avand avantaje si dezavantaje. 
Controversa in jurul beneficiilor antioxidante in adevaratul sens al cuvantului a devenit intensa in ultimele decenii si prezentul articol incearca sa faca lumina in cercetarea antioxidantilor (naturali si sintetici) si prooxidantilor, aratand avantajele si efectele negative ale acestor evenimente opuse, precum ca mecanismele lor de actiune si metodologii de detectare. Aceasta identifica, de asemenea, limitele antioxidantilor si ofera o perspectiva asupra tendintelor viitoare probabile in acest domeniu. 
CAPITOLUL 1. DE LA RADICALII LIBERI LA STRESUL OXIDATIV
Reactiile biochimice care au loc in celulele si organitele din corpurile noastre sunt forta motrice care sustin viata. Legile naturii dicteaza ca o persoana porneste din copilarie, devine adulta si, in sfarsit, se petrece o situatie care conduce aceasta persoana la deces. Din cauza numarului scazut de nasteri si a cresterii sperantei de viata in viitor, populatia intregii lumi va fi compusa in majoritate din oameni in varsta. Acest stadium in viata este caracterizat de foarte multe boli cardiovasculare, neurologice si ale sistemului imunitar care vor determina cresterea costurilor sociale. Este foarte important sa putem controla proliferarea acestor boli cornice in loc sa reducem suferinta de la batranete a oamenilor si sa mentinem costurile sociale. Radicalii liberi, antioxidantii si factorii dependenti ai acestora sunt cele trei domenii care ar putea contribui la decaderea acestui proces de imbatranire. Intelegerea acestor evenimente in corpul uman pot ajuta sa se previna sau sa se reduca incidenta acestor boli si a altora, contribuind spre o calitate mai buna a vietii. 
1.1 RADICALII LIBERI SI MECANISMELE STRESULUI OXIDATIV
Radicalii liberi sunt atomi, molecule sau ioni cu un numar impar de electroni care sunt foarte
instabili si au o reactivitate mare cu alte molecule. Ei sunt derivatii a trei elemente: oxigen, azot si sulf. 
Termenul de specii reactive ale oxigenului este un termen general care se refera nu numai la "radicalul oxigen central", ci include de asemenea si alte specii chimice reactive ale oxigenului denumite falsii radicali (Halliwell 2007). 
Radicalii liberi ai oxigenului sunt: radicalul superoxid, radicalul hidroxil, radicalul peroxid de hidrogen (apa oxigenata) si oxigenul singlet. 
Radicalul superoxid - este cel mai cunoscut si studiat radical liber al oxigenului, se pare ca este primul intermediar al activarii oxigenului pe calea reducerii univalente. Acest radical al oxigenului este unic prin faptul ca poate reactiona cu alte specii chimice ale oxigenului rezultand radicalii liberi secundari deosebit de daunatori pentru sistemele biologice. 
Roth si Droge (1991) au aratat ca radicalul superoxid activeaza celulele-T care vor creste secretia unor factori implicati in cresterea musculara, cat si a interleukinei-2. 
Denhman si Harman au sesizat ca in vivo, radicalii superoxid pot lua nastere in urma multiplelor reactii enzimatice incomplete (Allen 2008). 
La pH fiziologic, radicalul superoxid are o viata scurta de ordinul milisecundelor, dar are o mare proprietate de a penetra biomembranele (Salvador 2001). 
In organism, radicalii superoxid pot fi generati in numeroase procese si reactii inca insuficient cunoscute o parte din ele.


Fisiere in arhiva (1):

  • Un Comentariu Despre Antioxidanti, Prooxidanti si Controverse Legate de Acestia.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Carocho Marcio, Ferreira Isabel C. F. R. , A review on antioxidants, prooxidants and related controversy: Natural and synthetic compounds, screening and analysis methodologies and future perspectives, Food and Chemical Toxicology, Volume 51, January 2013, Pages 15-25.


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!