Vin Alb

Proiect
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 1500
Mărime: 34.76KB (arhivat)
Publicat de: Romana Udrea
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ardelean Ioan

Extras din proiect

Să se prelucreze t struguri din soiul în centrul viticol

Caracteristici materie primă

Caracteristici produs finit

Alegerea și descrierea schemei tehnologice

Bilanț de materiale

Bibliografie

5. Bilaţul de materiale

Cantitatea de struguri din soiul de struguri Fetească albă care intră la prelucrare este de 900 tone.

Sezonul de vinificaţie este de 20 zile.

Cantitatea de struguri prelucrată este:

S = 900.000 kg sezon => 45000 kg zi.

Schema tehnologică de prelucrarea a vinurilor albe de consum curent

La recoltatul, transportul, recepţia cantitativă şi calitativă şi la aprecierea stării de sănătate a strugurilor nu se face bilanţ de materiale.

Sulfitarea strugurilor

SO2

S SSO2

În care :

S= cantitatea de struguri prelucraţi [kg];

SO2= cantitatea de soluţie de SO2 de concentraţie 5 % [kg];

SSO2= cantitatea de struguri sulfitaţi [kg].

Ecuația de bilanț :

S_(〖SO〗_2 )=S+〖SO〗_2

SO2 îl adoptăm între 5 ÷ 6 %

Având în vedere că struguri provin din recolte sănătoase doza stabilită de SO2 este de 60 mg/kgSO2 struguri din care 36 mg/kg se adaugă în această etapă iar 24 mg/kg se adaugă pe mustuială.

60 mg/kg SO2 → 36 mg / kg

→ 24 mg / kg

1 kg struguri 36 mg SO2

45000 kg struguri x kg SO2

36 mg SO2=0,000036 kg SO2

x=(45000×0,000036)/1=1,62 kg 〖SO〗_2

100 kg sol SO2 5 kg SO2

y kg sol SO2 1,62 kg SO2

y=(100×1,62)/5=32,4 kg sol 〖SO〗_2 (5%)

proba y + struguri = SSO2

SSO2 = 32,4 + 45000 = 45032,4 kg

Zdrobire şi dezciorchinare

SSO2 Mst.

Preview document

Vin Alb - Pagina 1
Vin Alb - Pagina 2
Vin Alb - Pagina 3
Vin Alb - Pagina 4
Vin Alb - Pagina 5
Vin Alb - Pagina 6
Vin Alb - Pagina 7
Vin Alb - Pagina 8
Vin Alb - Pagina 9
Vin Alb - Pagina 10
Vin Alb - Pagina 11
Vin Alb - Pagina 12
Vin Alb - Pagina 13
Vin Alb - Pagina 14
Vin Alb - Pagina 15
Vin Alb - Pagina 16
Vin Alb - Pagina 17
Vin Alb - Pagina 18
Vin Alb - Pagina 19
Vin Alb - Pagina 20

Conținut arhivă zip

Alții au mai descărcat și

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Industrie chimică alimentară

Proprietati mecanice - Elasticitatea - Plasticitatea - Duritatea - Rezistenta Proprietati fizice - Electrice - Magnetice - Optice -...

Te-ar putea interesa și

Producerea vinului alb sec Mileștii - Mici

1.1 Partea introductivă Moldova- ţara cu istorie şi tradiţii bogate.Poietul a numit acest ţinut îmbelşugat porţile raiului. Amplasarea favorabilă...

Tehnologia Vinului Alb

I. GENERALITATI Vinificatia reprezinta procesul industrial de prelucrare a strugurilor în scopul prepararii vinurilor si a produselor pe baza de...

Tehnologia de Obținere a Vinului Alb Demidulce

1. Tehnologia vinului 1.1 Noţiuni generale despre oenologie Tehnologia vinului sau oenologia este ştiinta care se ocupă cu studiul proceselor...

Servirea Vinului Alb

I. ARGUMENTUL TEMEI “SERVIREA VINULUI ALB” Istoria vitei-de-vie dateaza inca din timpurile biblice; Noe este primul primul cultivator si...

Tehnologia de Obținere a Vinului Alb de Desert

MEMORIU JUSTIFICATIV Proiectul prezintă tehnologia de obținere a vinului alb de desert. “Vinul este cea mai sănătoasă și mai igienică băutură”-...

Tehnologia de obținere a vinului alb sec

1. GENERALITĂŢI Vinificaţia reprezintă procesul industrial de prelucrare a strugurilor în scopul preparării vinurilor şi a produselor pe bază de...

Elaborarea planului HACCP privind fabricarea vinului natural alb sec, Aligote

1. PLANUL CALITĂȚII PRIVIND CONTROALELE LA RECEPȚIA MATERIILOR PRIME ȘI MATERIALE LOR AUXILIARE Denumirea materiilor prime și materialelor...

Caracterizare Vin Alb

INTRODUCERE Denumirea generica a vinului isi are radacinile in limba sanscrista , de la VENA ( a placea ), care sta la baza cuvantului „vin” in...

Ai nevoie de altceva?