Vinificatia in Alb

Extras din proiect Cum descarc?

1.Introducere
Legumele si fructele sunt alimente de origine vegetala de larg consum,cu rol importatnt in alimentatie datorita insusirilor senzoriale deosebite si elementelor nutritive pretioase pe care le contin :glucide,enzime,vitamine si saruri minerale.O particularitate a legumelor si fructelor rezida in faptul ca majoritatea pot fi utilizate de om in alimentatie in stare proaspata ca atare,precum si in diferite preparate culinare sau sub forma conservanta. 
Fructele si legumele sunt produse vegetale cu un continut bogat in apa,vitamine,saruri minerale si diversi compusi cu calitati gustative deosebite,ceea ce le recomanda ca materie prima pentru producerea unor diverse tipuri de bauturi.
Vinul este o bautura obtinuta exclusiv prin fermentarea alcoolica completa sau partial a strugurilor proaspeti-zdrobiti sau nezdrobiti,ori a mustului de struguri proaspeti. 
Vinul alb sec este obtinut din mustul de struguri provenit in exclusivitate din pulpa boabelor de struguri,iar glucidele fermentescibile sunt transformate in totalitate de catre drojdii in timpul fermentatiei alcoolice.
Vinificatia in alb trebuie astfel dirijata incat sa evite dizolvarea directa sau enzimatica a substantelor din partile solide a strugurilor.
Cultura vitei de vie prezinta importanta pentru economia nationala deoarece permite valorificarea rationala a terenurilor in panta, erodate,pietroase, nisipoase,impropii pentru alte culturi; contribuie la prevenirea si combaterea eroziunii solului;strugurii constituie materia prima pentru un important sector al industriei alimentare din ei obtinandu-se must,stafide si importante cantitati de vin-concursurile internationale de vinuri la care a participat tara noastra au facut ca vinurile romanesti sa fie si mai bine cunoscute si cotate ;ofera o importata cantitate de productie.
In tara noastra s-au realizat, in ultimii ani, constructii vinicole moderne, de mare capacitate, dotate cu utilaje corespunzatoare unui nivel tehnic ridicat. S-au proiectat si construit unitati de vinificatie situate in centrul podgoriilor, unde se realizeaza prelucrarea strugurilor, fermentarea mustului si obtinerea vinului nou. S-au construit unitati pentru conditionarea si invechirea vinurilor, precum si pentru inbutelierea si livrarea lor pentru consum -combinate de conditionare, amplasate in principalele centre urbane din tara.
Din valorificarea productiei de struguri si vin, bugetul statului realizeaza un venit important, care contribuie la cresterea puterii economice a unitatii agricole.
2.Stadiul actual in vinificatie
2.1.Notiuni generale
Vinul este una dintre primele creatii ale umanitatii; cultura vitei de vie si a vinului se interfereaza cu istoria omenirii de aproape 7000 de ani. Vinul poate fi considerat baza civilizatiei occidentale, istoria acestuia putand fii privita din punct de vedere religios, medical, stiintific.
2.1.1. Vinurile pot fi clasifiacate dupa mai multe criterii :
Dupa originea plantei: -vinuri obtinute din vita nobila; -vinuri de hibrizi direct producatori; Dupa aroma: -vinuri aromate ; -vinuri nearomate; Dupa culoare: -vinuri albe; -vinuri roze; -vinuri rosii. Dupa modul de comportare la consum: -vinuri seci; -vinuri demiseci; -vinuri demidulci; -vinuri dulci.


Fisiere in arhiva (1):

  • Vinificatia in Alb.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!