Vinul Merlot Roze sec de Murfatlar cu miere și scorțișoară

Cuprins proiect

ETAPA 1.
Definirea tipului de produs.
ETAPA 2.
Implementarea produsului nou.
-chestionar intrebari
ETAPA 3.
Introducerea produsului nou in fabricatie 
-schema tehnologica
-etapele de productie
-ambalajul produsului
ETAPA 4.
Lansarea produsului nou in productie si promovarea efectiva a acestuia.
-Cerere de inregistrare marca
-Pregatirea lantului de desfacere si prezentare
-Personalul instruit in lantul comercial
-Stabilirea pretului promotional a produsului nou
-Promovarea reclamei


Extras din proiect

Introducere
Produsul,reprezintă ansamblul elementelor care declanşează cererea (ansamblul care înglobează substanţa acestuia, idea care-i dă forma, modul de prezentare, canalele de distribuţie şi celelalte elemente organizate într-o ambianţă care-l înconjoară).
Produsul este orice lucru care satisface o nevoie sau dorinţă şi care este oferit pe piaţă. Un produs poate fi oferit sub formă de bun material, serviciu, idee sau sub forma unei combinaţii a acestora.
Un produs nou este bunul care prezintă una sau mai multe însuşiri noi sau
modificate sau pune în valoare o însuşire care nu a fost cunoscută faţă de produsele existente pe piaţă. 
VINUL 
Vinul este un produs biologic obţinut prin fermentaţia alcoolică a mustului din
struguri, care prin tăria alcoolică relativ scăzută si prin compoziţia chimică, reprezintă
băutura alcoolică cea mai sănătoasă pentru organismul uman.
Plinius cel Bătrân, vorbind despre calităţile vinului, afirma că este “întăritor si
producător de sânge, întreţine sănătatea, ajută digestia, odihneste stomacul, măreste pofta
de mâncare, alungă răceala, ajută diureza si produce somn linistit.” Băut cu moderaţie,
vinul întăreste vederea si nervii, dar în cantitate prea mare acestea slăbesc. El recomandă
vinul ca remediu contra otrăvirilor cu ciuperci, cucută, aconit, argint viu sau opiu, contra
înţepăturilor de păianjen si muscăturilor de serpi (Gotcu P., 1933, citat de Popa A.,1996).
Louis Pasteur, părintele vinificaţiei, a declarat vinul “cea mai sănătoasă si mai
nobilă dintre băuturi”, iar I.C.Teodorescu si colab.(1966) l-au prezentat ca o “băutură
aleasă, căreia omul i-a rămas fidel, folosită cu măsură, poate fi un tovarăs bun, care ajută,
stimulează si inspiră, desfată, veseleste si înalţă, tot asa cum dăunează si degradează când
această măsură lipseste, chiar si apa cea sănătoasă băută în cantitate prea mare, devine
vătămătoare”.
Vinul, consumat în cantităţi moderate în timpul meselor, este un complement
alimentar, medicament si energizant.
Vinul este folosit în gastronomie, unde, prin marea varietate se poate asocia la
nenumărate preparate culinare, de la aperitiv la desert, nu ca un aliment propriu-zis ci ca
un ca însoţitor. Asocierea vinurilor cu diferitele feluri de mâncare este o adevărată stiinţă,
care a creat specialisti în acest domeniu, numiţi somelieri.
Compoziţia chimică a vinului, deosebit de complexă, are efecte favorabile asupra
organismului.
Alcoolul etilic, în cantităţi moderate, are efect energizant asupra organismului.
Polifenolii din vin au acţiune antivirală, antibactericidă, rol protector împotriva
aterosclerozei si favorizează reacţiile biochimice care protejează sistemul cardiovascular.
Descoperiri mai recente demonstrează că procianidinele, pe lângă efectul antioxidant si
favorizarea acţiunii vitaminei C, accelerează eliminarea colesterolului, iar resveratrolul
are capacitatea de a inhiba răspândirea celulelor bolnave de cancer în alte zone
(metastaza).
Populaţiile consumatoare de vinuri înregistrează cresteri ale longevităţii vieţii,
reduceri ale mortalităţii provocate de boli ale sistemului cardiovascular si un procent mai
mic de alcoolici.
Dieta populaţiei din sudul Franţei cu alimente bogate în colesterol si grăsimi
(brânză, unt, ouă, carne) asociată cu un consum moderat de vin constituie „paradoxul
francez”, unde rata afecţiunilor cardiovasculare este mult mai scăzută ca efect al
consumului de vin.
Recomandarea consumului de vinuri este totusi rezervată, datorită conţinutului în
alcool, care în cantităţi mari devine nociv organismului si se manifestă prin: dureri de
cap, reducerea capacităţii de concentrare si atenţiei, încetinirea activităţii cerebrale si
blocarea reflexelor, distrugerea ficatului (ciroza), osteoporoză, cresterea riscului de
cancer de gât, ficat, sân, esofag, presiune arterială ridicată, ulcere de stomac, afectarea
muschiului inimii, pancreatită acută si cronică, nivel ridicat de trigliceride si obezitate.
Vinul este sursă de inspiraţie pentru artisti, din cele mai vechi timpuri si până
astăzi. Viţa de vie si vinul se regăsesc în picturi rupestre, tăbliţe de lut, mozaicuri antice,
pe diferite vase, în tablouri si sculpturi celebre, poezii si cântece.
Consumul raţional de vin (Băducă Câmpeanu C., 2001) este o dovadă a gradului
de civilizaţie al unei populaţii, dar pentru a putea vorbi despre un consum raţional si
civilizat de vin, el trebuie să fie consumat, cu precădere la masă, alături de mâncarea cu
care se asociază în mod armonios. Vinul nu este un produs indispensabil în alimentaţie,
dar este, cu certitudine, un produs care înfrumuseţează viaţa omului, pe care o însoţeste
permanent, fiind prezent la toate evenimentele importante: nastere, căsătorie, moarte, la
toate aniversările, sărbătorile si petrecerile noastre.
Compoziţia chimică a vinului, deosebit de complexă, are efecte favorabile asupra
organismului.
Alcoolul etilic, în cantităţi moderate, are efect energizant asupra organismului.
Polifenolii din vin au acţiune antivirală, antibactericidă, rol protector împotriva
aterosclerozei si favorizează reacţiile biochimice care protejează sistemul cardiovascular.
Descoperiri mai recente demonstrează că procianidinele, pe lângă efectul antioxidant si
favorizarea acţiunii vitaminei C, accelerează eliminarea colesterolului, iar resveratrolul
are capacitatea de a inhiba răspândirea celulelor bolnave de cancer în alte zone
(metastaza).
Populaţiile consumatoare de vinuri înregistrează cresteri ale longevităţii vieţii,
reduceri ale mortalităţii provocate de boli ale sistemului cardiovascular si un procent mai
mic de alcoolici.
Recomandarea consumului de vinuri este totusi rezervată, datorită conţinutului în
alcool, care în cantităţi mari devine nociv organismului si se manifestă prin: dureri de
cap, reducerea capacităţii de concentrare si atenţiei, încetinirea activităţii cerebrale si
blocarea reflexelor, distrugerea ficatului (ciroza), osteoporoză, cresterea riscului de
cancer de gât, ficat, sân, esofag, presiune arterială ridicată, ulcere de stomac, afectarea
muschiului inimii, pancreatită acută si cronică, nivel ridicat de trigliceride si obezitate.


Fisiere în arhivă (1):

  • Vinul Merlot Roze Sec de Murfatlar cu Miere si Scortisoara.doc

Imagini din acest proiect

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!