Virusi si Antivirusi

Cuprins proiect Cum descarc?

1 PRIMA PARTE -VIRUSI
1.1Introducere.3
1.2 Istoria virusilor.4
1.2.1 Virusi in faza incipienta.4
1.2.2 Revolutia virusilor.6
1.2.3 Dupa 1990.6
1.3 Ciclul de viata al virusilor.8
1.4 Clasificarea virusilor.9
1.5 Cei mai periculosi virusi.14
1.5. 1Informatie actuala - Un nou virus face ravagi.16
1.6 Iformatii utile(virusi).17
2 PARTEA A DOUA - ANTIVIRUSI
2.1 Introducere.19
2.2 Istoria antivirusului.20
2.3 Modalitati de protectie.22
2.3.1 Pasi importanti pentru mentinerea sanatati calculatorului.23
2.4 Clasificarea antivirusilor.24
2.5 Lista cu soft-ware antivirus.25
2.5.1 Compararea antivirusilor.26
2.6 Cei mai buni antivirusi.27
2.7 Informatii utile( antivirusi).30
BIBLIOGRAFIE.32


Extras din proiect Cum descarc?

PRIMA PARTE
1. VIRUSI - Introducere
Fig.1.1 
Un virus este un program - o bucata de cod executabil - creat cu scopul declarat de a distruge datele sau echipamentele calculatorului.Virusii sunt programe de foarte mica dimensiune, de regula invizibili cu mijloaceuzuale ale sistemului, care se gasesc pe calculator fie ca un fisier executabil, fie atasati unor programe, caz in care se numesc "paraziti". Ei sunt capabili sa se "infiltreze" in zone ce raman " ascunse" utilizatorului obisnuit, sa produca modificari distructive asupra datelor ce se afla pe discuri si asupra altor componente ale calculatorului.
Virusii periculosi au abilitatea de a executa actiuni in calculator . In timp ce unele din aceste actiuni sunt doar deranjante (cum ar fi afisarea unui mesaj la o anumita data sau ca raspuns la o anumita actiune a utilizatorului calculatorului), exista virusi care pot distruge fisiere de date, documnete sau chiar CALCULATORUL.
La fel ca si virusii biologici, virusii de calculator se pot raspandi cu mare usurinta si sunt adesea greu de eradicat. Se ataseaza aproape tuturor tipurilor de fisiere si se raspandesc pe masura ce fisierele respective sunt transmise si altor utilizatori, pe alte calculatoare.
Exista cel putin 3 motive pt crearea virusilor:
Primul este acceasi psihologie care ii conduce pe vandali sau piromani. De ce vrea cineva sa sparga parbrizul masinii cuiva, sau sa scrie cu vopsea pe peretii cladirilor sau sa dea foc unei paduri frumoase? Pentru unii oameni acestea sunt distractii. Daca acel gen de persoana stie si programare, atunci el sau ea poate sa isi canalizeze aceasta energie in crearea unor virusi distructivi.
Al 2-lea motiv are legaturi cu distractia derivata din privitul la lucruri care "sar in aer". Multi oameni au o fascintatie cu lucruri ca si exploziile sau accidentele. In copilarie exista unii copii care invata sa faca praf de pusca si dupa aceea fac bombe tot mai mari si mai mari pana se plictisesc de asta sau se ranesc. Crearea unui virus care se raspandeste rapid este la fel - crearea unei bombe in interiorul calculatorului, si cu cat mai multe calculatoare se infecteaza, cu atat mai mare explozia.
Al 3-lea motiv ar fi ca va avea un motiv de lauda, sau distractia ca face acel lucru. Ca si muntele Everest. Muntele este acolo, asa ca cineva pur si simplu trebuie sa il escaladeze. Daca esti un programator care vede o gaura in securitate care poate fi exploatata, pur si simplu poti simti ca trebuie sa exploatezi gaura inainte sa ti-o ia cineva inainte. "Sigur ca le pot zice, dar nu mai bine le ARAT?" Acest gen de logica conduce la multi virusi.
Multi creatori de virusi nu-si dau seama de pagubele reale pe care le produc oamenilor reali cu creatiile lor. Distrugerea tututor informatiilor de pe discul unei persoane este paguba serioasa. Sa fortezi toti oamenii din intreriorul unei firme sa piarda mii de ore de munca doar ca sa curete dupa un virus. Chiar si un mesaj prostesc produce pagube serioase, deoarece o persoana trebuie sa isi piarda timpul sa il scoata din calculator. Din acest motiv legile au devenit mult mai aspre cu privire la pedepsirea creatorilor de virusi
1.2 ISTORIA VIRUSILOR
o 1949 - Sunt puse pentru prima oara bazele teoriilor legate de programele care se autoreproduc.
o 1981 - Virusii Apple 1, 2, si 3 sunt printre primii virusi ,,in the wild". Descoperiti in sistemul de operare Apple II, virusii se raspandesc in Texas A&M prin intermediul jocurilor piratate.
o 1983 - In teza sa de doctorat, Fred Cohen defineste pentru prima oara formal un virus de calculator ca fiind ,,un program ce poate afecta alte programe de calculator, modificandu-le intr-un mod care presupune abordarea unor copii evoluate ale lor." 
1.2.1 VIRUSI IN FAZA INCIPIENTA
Totul a inceput in 1986 . Atunci a avut loc prima atestare a unui virus . Doi frati pakistanezi, Basit si Amjad, au constatat ca sectorul boot al unei dischete contine cod executabil si ca acesta este rulat de fiecare data cand se porneste calculatorul utilizand o discheta in drive-ul A Ei au observat ca pot inlocui acest cod cu un program propriu, care poate fi un program rezident in memorie si care poate instala o copie a lui pe orice discheta ce este accesata in orice 'drive'. 
Au nimit acest program virus . Inceputul era modest, deoarece virusul infecta doar dischetele de 360 kB . In 1987, programatorii de la Universitatea din Delaware au constatat ca au acest virus cand au vazut eticheta 'c Brain' pe o discheta . Tot ce facea el era sa se autocopie si punea o eticheta de volum pe discheta.
In anul 1986, un programator pe nume Ralf Burger a ajuns la concluzia ca un fisier putea fi conceput astfel incat sa se copie pe el insusi, prin atasarea unei copii a lui la un alt fisier . El a scris o demonstratie a acestui efect, pe care a numit-o VIRDEM (Virus Demonstration) si a distribuit-o la conferinta pe tema virusilor Chaos Computer Club, in luna decembrie a acelui an . VIRDEM ar fi infestat orice fisier COM . Din nou pagubele erau destu de nesemnificative Acest fapt a atras totusi atata interes, incat Ralf Burger a fost rugat sa scrie o carte . 
In aceeasi perioada, cineva a inceput sa raspandeasca un virus in Viena . Franz Swoboda a fost primul care a remarcat faptul ca acest virus era raspandit printr-un program numit Charlie si s-a facut multa publicitate in jurul acestei descoperiri . Ralf Burger a obtinut o copie a acestui virus si i-a dat-o unui prieten, Berdt Fix, care l-a dezansamblat (a fost pentru prima oara cand cineva a dezansambla un virus ) . Burger a inclus aceasta dezansamblare in cartea sa, dupa ce a scos cateva parti, pentru a face virusul mai putin periculos si pentru a diminua pagubele pe care le producea . Efectul unui virus de tipul celui din Viena este de a determina un fisier din opt sa rebooteze calculatorul (virusul copiaza primi cinci octeti de cod) ; Burger (poate Fix) a inlocuit acest cod de rebootare cu cinci spatii . Efectul era ca fisierele copiate bloca calculatorul, in loc sa-l rebooteze .
In 1987, la Universitatea din Lehigh, Ken van Wyk a realizat un virus cunoscut sub numele de Lehigh . Acesta a fost un model extrem de nereusit - nu era prevazut sa se raspandeasca in afara universitatii, pentru ca infecta doar COMMAND.COM si crea multe pagube gazdei, dupa numai patru reproduceri .


Fisiere in arhiva (1):

  • Virusi si Antivirusi.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!