Contributia Civilizatiilor Antice la Faurirea Tezaurului Civilizatiei Universale

Extras din proiect Cum descarc?

,,Contributia civilizatiilor antice la faurirea tezaurului civilizatiei universale"
Lumea antica a avut o importanta majora in dezoltarea lumii contemporane.Una din cele mai dezvoltate civilizatii a lumii antice este reprezentata de grecii, insa nu mai putin si romanii, egiptenii si alte popoare care au lasat pagini in istorie.
In secolul VII i.Hr. apar primele colonii grecesti, se formeaza primele orase-state, ei se ocupa cu comertul, mestesugul, economia lor fiind agrara. Catre secolele V-IV i.Hr. grecii au colonizat vaste teritorii atit in Europa cit si Orientul Apropiat, in jurul Marii Mediterane si Marii Negre, in aceasta perioada ei ating apogeul democratiei si ,,imperiului maritim" al sau. In aceasta perioada Grecia s-a unificat sub dinastia macedoniana.
Grecia a avut conducatori renumiti unul dintre ei fiind, Pericle din Atena, care e perfectionat democratia, carei a pus baza Clistene, a constituit prima constitutie, astfel grecii au pus bazele conducerii democratice, care este si in prezent.
Alt conducator renumit al Greciei si a Imperiului Macedonian, a fost Alexandru Macedon, care a reusit prin cuceririle sale in Orient si Africa de Nord, sa raspindeasca cultura elenistica, modelul de organizare administrativa, a instituit noi orase.
In conditiile in care grecii cunosteau un progres economic considerabil, in paralel cu economia s-a dezvoltat cultura. S-au construit edificii in stilul propriu culturii grecesti, deosebindui prin frumusetea arhitecturii si dimensiuni, unele s-au pastrat pina in prezent. Pentru dezvoltarea spiritualitatii si pastrarea culturii erau construite muzee, amfiteatre, cladiri pentru inchinare zeilor, biblioteci, scoli. Toate aceastea au favorizat devoltarea stiintei. Platon a instituit prima scoala superioara din Europa, Aristotel a facut descoperiri in fizica, Pitagora a contribuit in matematica, deasemenea au fost si alti genii ca Socrate, Erupide, Homer, Sofocle si alte personalitati.
Grecia, a fost una din cea mai dezvoltata civilizatie a antichitatii, aceasta dovedinduse prin ramasitile care s-au pastrat, astfel s-ar putea de afirmat ca ei au contribuit la faurirea tezaurului civilizatiei universale, deoarece o parte considerabila din cei mai de seama ginditori a antichitatii au fost greci.
Cred ca grecii au contribuit semnificativ la faurirea tezaurului civilizatiei universale, deoarece ei au facut descoperiri importante, s-au relizat in mai multe domenii, ce au pus bazele lumii contemporane. 
"Impactul imperiilor antice asupra dezvoltarii civilizatiei antice"
Marile imperii se nasc si apun, ascensioneaza si cad in declin, dar in urma lor mereu ramane un bogat tezaur de cunostinte acumulat de populatia alogena care il lucuea, stransul contact dintre popoarele distincte permite schimbul de experienta, informatie si obiceiuri, ceea ce duce la aparitia unei noi culturi mult mai minunate si admirabile.
Ca exemplu ne poate servi Imperiul Persan pe timpul lui Cyrus al II-lea Cel Mare si Darius I, un imperiu ce se evidentia prin organizarea sa militara si administrativa. Imperiul persan s-a dotat, pe timpul lui Darius I (522-486 i.Hr) cu un aparat administrativ complex, imensul teritoriu a fost impartit in peste 20 de provincii federale, conduse de satrapi, care aveau functia de a inabusi revoltele si a stringe taxele.
Pe teritoriul acestui imperiu s-au incrucisat numeroasele drumuri comerciale, pe de o parte cu China si India, pe de alta parte cutarile din Marea Mediterana, ceea ce a favorizat aparitia caravanelor care cu rapiditate strabateau deserturile transportind diverse marfuri, ele raminind cel mai rapid mijloc de transport din lume pina la aparitia masinii cu vapori.
In imperiu existau si anumite legi care erau inspirate din Codul lui Hammurabi.
Insa in 330 i.Hr cel mai bun dintre ucenicii lui Aristotel -Alexandru Macedon, zdrobeste acest imperiu pe baza lui formind unul nou. Insa dupa cucerirea Imperiului Persan, Alexandru cel Mare nu a facut nici o schimbare in administratie, care era unanim apreciata de supusii " Marelui Rege". Alexandru Macedon a incercat sa stearga barierele intre oamenii de diferite popoare, el considera ca toti oamenii sint la fel. Cultura greaca asemenea unei viroze este raspindita pina la marginile de rasarit ale imperiului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Contributia Civilizatiilor Antice la Faurirea Tezaurului Civilizatiei Universale.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!