Imaginea refugiaților

Extras din proiect Cum descarc?

Introducere: 
Refugiatii sunt persoane care fug de conflict armat sau persecutie. Au fost 19,5 milioane de refugiati in lumea intreaga la sfarsitul anului 2014. Situatia lor este adesea atat de periculoasa si intolerabila incat ei traverseaza frontierele nationale pentru a cauta siguranta in tarile vecine si astfel devin recunoscuti pe plan international ca ,,refugiati" cu acces la asistenta din partea Statelor, UNHCR ( The UN Refugee Agenty) si altor organizatii. Ei sunt recunoscuti astfel pentru ca este prea periculos pentru ei sa se intoarca acasa si au nevoie de un refugiu in alta parte. Acestia sunt oameni pentru care refuzul azilului are consecinte potential letale. 
Pe langa faptul ca este datoria noastra ca oameni care au avut norocul sa se nasca pe un teritoriu pasnic, refugiatii (care contribuie la diversitatea culturala si religioasa) imbunatatesc situatia economica si se straduiesc sa se integreze in societatea tarii gazda. Legea spune ca refugiatii se pot angaja la trei luni dupa ce au cerut azil politic. Si fac asta, pentru ca nu se pot baza pe ceea ce le ofera statul, adica 540 de lei pe luna, timp de sase luni (si astia doar pentru cei care se inscriu in programul de integrare). Perioada se poate prelungi cu inca jumatate de an, in anumite conditii. ONG-urile ofera sapte sute de lei pentru cateva luni, care sa acopere cheltuielile legate de sanatate si costul chiriei. Dar cerintele fac aproape imposibil ca refugiatii sa beneficieze de sprijinul lor. De exemplu, un ONG cere contractul de chirie inegistrat la ANAF, dar pentru refugiati este foarte greu sa faca asta, avand in vedere ca nu stiu romana sau ca multi proprietari refuza sa inregistreze contractul, de teama sa nu aiba complicatii cu strainii.Toate sumele de mai sus se aloca o singura data.
NU UITA : Refugiatii reprezinta un val dintr-un numar nesfarsit de valuri de-a lungul istoriei !!!
1. De ce pleaca refugiatii?
Cauzele plecarii refugiatilor din tarile de provenienta pot include razboiul si razboiul civil, incalcarile drepturilor omului, mediul si clima. 
In iunie 2015, agentia ONU pentru refugiati a raportat ca razboaiele si persecutiile sunt principalele motive din spatele crizei refugiatilor din intreaga lume. Cu un deceniu mai devreme, sase persoane au fost fortate sa-si paraseasca casele la fiecare 60 de secunde, dar in 2015 razboaiele au alungat in medie 24 de persoane in fiecare minut. Discriminarea si inegalitatea pot determina, de asemenea, multe persoane si familii sa se indeparteze de patria lor in alte tari sau regiuni (de exemplu , Europa , Nigeria , Canada sau America de Nord si Australia ).
Desi nu se potrivesc definitiei refugiatilor stabilite in Conventia ONU , persoanele stramutate de efectele schimbarilor climatice au fost deseori numite ,,refugiati climatici" sau ,,refugiati ai schimbarilor climatice". Termenul ,,refugiat de mediu" este, de asemenea, utilizat in mod obisnuit si aproximativ 25 de milioane de persoane pot fi clasificate in prezent ca atare. Previziunile alarmante ale ONU, organizatii caritabile si unii ecologisti, potrivit carora intre 200 si 1 miliard de oameni ar putea inunda peste granite internationale pentru a scapa de impactul schimbarilor climatice in urmatorii 40 de ani sunt realiste. Studiile de caz din Bolivia, Senegal si Tanzania, trei tari despre care se spune ca sunt predispuse la suferinta efectelor schimbarilor climatice, arata ca persoanele afectate de degradarea mediului se deplaseaza rar peste granite. In schimb, se adapteaza noilor circumstante deplasandu-se pe distante scurte pentru perioade scurte, adesea in orase. Milioane de oameni traiesc in locuri vulnerabile la efectele schimbarilor climatice. Se confrunta cu conditii meteorologice extreme, cum ar fi seceta sau inundatiile. Viata si mijloacele lor de trai ar putea fi amenintate in moduri noi si ar crea noi vulnerabilitati. 
In urma efectelor uraganului Katrina din 2005, termenul de refugiat a fost uneori folosit pentru a descrie persoanele stramutate de furtuna si efectele ulterioare. A existat un strigat ca termenul nu ar trebui sa fie folosit pentru a descrie americanii stramutati in propriul lor judet, iar termenul evacuit a fost inlocuit in locul sau. In mod similar, UNHCR se opune utilizarii termenului de refugiat in legatura cu migrantii din mediul inconjurator, deoarece acest termen are o definitie legala stricta.


Fisiere în arhivă (1):

  • Imaginea refugiatilor.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!