Razboiul din Vietnam

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere.2
1. Fazele Premergatoare Razboiului Din Vietnam .3
1.1. Contextul Initial.3
1.2. Problema Indochinei.3
1.3. Divizarea Vietnamului.4
1.4. Laosul.5
2. Implicarea Statelor Unite in Razboi.6
2.1. Interventia Militara Preventiva.6
2.2. Materializarea Inerventiei Militare.7
2.3. Dilemele Americii Si A Vietnamului De Nord.8
2.4. Punctul Culminant.8
3. Incheierea Razboiului.9
3.1. Negocieri Si Conflicte.10
3.2. Retragerea Statelor Unite Din Razboi.10
4. Consecinte Ale Razboiului Din Vietnam.10
4.1. Consecinte Ale Vietnamului.11
4.2. Consecinte Ale Americii.11
5. Bibliografie.12


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
In aceasta lucrare va voi prezenta un subiect care a starnit multe controverse de-a lungul timpului si care cred eu ca a avut o influenta a intregii lumi, cu un impact politic, ideologic, militar si social. Acest subiect se numeste "Razboiul din Vietnam".
Am ales sa dezbat aceasta tema deoarce acest razboi are ceva aparte, probabil ca nu a castigat partea care intreaga lume se astepta sa castige. Mi- a captat atentia in primul rand inteligenta cu care nord-vietnamezii au abordat toate problemele si disputele acestui razboi. Fapul ca noi astazi stim cele intamplate ne face sa privim tot acest subiect din punct de vedere obiectiv, dar persoanele care au participat activ la razboi nu aveau acest privilegiu. Statele unite nu ar fi intervenit niciodata in Vietnam daca ar fi stiut ca se inseala in privinta scopului comunistilor nordvietnamezi, sau daca ar fi stiut ca relatiile ruso-chineze nu sunt chiar atat de apropiate. Prin aceasta lucrare doresc sa aduc in fata dumneavoastra cauzele care au starnit acest conflict, fazele premergatoare si toate conflictele hard si soft care au avut loc pe tot parcursul razboiului. Totodata, voi ilustra efectele acestui razboi asimetric si reactiile care au urmat dupa razboi.
Lucrarea de fata este structurata pe patru capitole care la randul lor au mai mule subcapitole. Voi incepe aceasta lucrare , prin a va prezenta fazele premergatoare razboiului, cum s-a hotarat sa se intervina in Vietnam si ce dificultati au intampinat americanii la momentul sosirii in zona. In al doilea capitol va voi prezenta efectiv actiunea razboiului cu toate conflictele, cu toate speculatiile si cu punctele decisive razboiului. Cel de-al treilea capitol l-am rezervat incheierii Razboiului din Vietnam. Aici voi aborda situatia fiecaruia dintre participanti de dupa finalizarea razboiului. Acest capitol este in stransa legatura cu ultimul , care se intituleaza "Consecintele razboiului". In acest capitol voi dezvolta consecintele Vietnamului si Americii cauzate de acest razboi , toate pierderile pe care le-a avut fiecare , daca a avut si cu ce ne influenteaza pe noi astazi Razboiul din Vietnam.
Cred ca prin aceasta lucrare voi reusi sa va aduc un plus de informasii valoroase si sper ca va va ajuta sa stapaniti mult mai amanuntit aceasta tema.
1. FAZELE PREMERGATOARE RAZBOIULUI DIN VIETNAM
1.1.CONTEXTUL INITIAL
"Totul a inceput cu cele mai bune intentii". Aceasta este parerea primordiala despre acest razboi a lui Henry Kissinger, o persoana care a participat activ la acest conflict promovand politica externa a Americii. Si nu prea putea fi altfel, deoarce odata cu sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, Statele Unite devenise aparatoarea si promotoarea libertatii in lume. Dupa ce a reusit sa restabileasca ordinea mondiala si sa instaureze pacea, in urma unei perioade in care intreaga lume a fost "zdrobita " de actiunile razboiului, pentru America a ramas o singura misiune: stoparea expansiunii regimului comunist. Dupa victoria comunista in China, convingerile politicienilor americani erau clare si hotarate, acestea ducand la decizia finala, aceea ca "nici o continuare a expansiunii comuniste nu mai putea fi tolerata" .
Asadar in anul 1950 in documentul Consiliului National de Securitate , se aborda problema Indochinei, considerata"o zona cheie a Asiei de Sud-Est aflata sub amenintare directa". De aici s-a lansat" Teoria Dominoului" care preconiza ca, daca Indochina ar fi anexata expansiunii comuniste, automat Burma si Thailanda aveau sa cada si ele sub ocupatie comunista. Astfel ca, tot in acest an intr-un alt document se concluziona ca echilibrul global se afla in pericol, deoarece " . orice extindere substantiala a ariei de dominatie a Kremlinului ar creea posibilitatea ca nicio coalitie capabila sa infrunte Kremlinul cu o forta mai mare, sa nu poata fi formata".


Fisiere in arhiva (1):

  • Razboiul din Vietnam.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

a. Din carti
1. H. Kissinger, Diplomatia, Bucuresti, Editura ALL, 2007.
2. P.Robinson, Dictionar de securitate internationala, Cluj, Editura CAPublishing, 2010.
3. Stephanie Lawson, Relatii internationale, Cluj, Editura CAPublishing, 2010.
b. Din surse electronice
1. http://ro.wikipedia.org/wiki/R%C4%83zboiul_din_Vietnam#Perioada_Kennedy.2C_1961-1963, accesat la data de 10 iunie 2013.
2. http://ro.wikipedia.org/wiki/R%C4%83zboiul_din_Vietnam#Motivul_escalad.C4.83rii_conflictului_-_Incidentul_din_golful_Tonkin , accesat la data de 10 iunie 2013.
3. http://ro.wikipedia.org/wiki/R%C4%83zboiul_din_Vietnam#Ofensiva_T.E1.BA.BFt_.C8.99i_deziluzia_popula.C8.9Biei_din_SUA accesat la data de 10 iunie 2013.
4. http://ro.wikipedia.org/wiki/R%C4%83zboiul_din_Vietnam#Demisia_lui_Nixon._Gerald_Ford._Retragerea_americanilor.2C_1973-1975 accesat la data de 11. Iunie 2013.
5. http://ro.wikipedia.org/wiki/R%C4%83zboiul_din_Vietnam#Consecin.C8.9Bele_R.C4.83zboiului_din_Vietnam accesat la data de 12 iunie 2013.


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!