Administrarea unei Biblioteci - Fox Pro

Cuprins proiect Cum descarc?

1.Aprecieri din partea profesorului
2.Prezentare program
3.Meniu
4.Actualizare date
5.Imprumut
6.Listarea
7.Iesirea din program
8.Listing program


Extras din proiect Cum descarc?

Cuvantul profesorului de specialitate
Lucrarea contine un program care usureaza munca bibliotecarilor,precum si a persoanelor care detin o biblioteca si nu o pot administra asa de usor.
Lucrarea este bine conceputa si poate fi folosita cu usurinta de orice utilizator.
Profesor
Despre program
Programul a fost scris in limbajul de programare FoxPro 2.6 versiunea Windows. FoxPro este un sistem de gestiune a bazelor de date scris de firma de software bine cunoscuta Microsoft. FoxPro 2.6 ofera un mod de lucru primitor si prin generatoarele de program pe care le include usureaza mult munca programatorilor specializati in baze de date. Astfel nu se mai pierde timpul stand si calculand coordonatele fiecarei linii din interfata program-utilizator, ci aceasta este pur si simplu desenata de programator, fiecare obiect din interfata find o variabila pe care programatorul o foloseste pentru a analiza comanda utilizatorului. 
Programul ,,Biblioteca" a fost conceput pentru a usura munca bibliotecarilor, precum si a persoanelor care detin o mica biblioteca si nu o pot administra asa de usor. Programul ofera posibilitatea de a lista cartile care se afla in biblioteca , precum si de a lista cartile care sunt imprumutate altor persoane.
Interfata programului este creata dintr-o fereastra ,,parinte", care contine meniul principal si trei ferestre ,,fiu". Cele trei ferestre fiu servesc la actualizarea datelor despre cartile existente in biblioteca, la inregistrarea rapida a imprumutului unei carti altei persoane si la listarea cartilor existente in biblioteca si cartilor date spre imprunut. Aceste ferestre au fost generate folosind generatoarele de ecrane incluse in FoxPro.
Listarea cartilor se face folosind doua tipuri de rapoarte.
Programul foloseste si doua baze de date pentru a retine totalul cartilor (carti.dbf) si totalul imprumuturilor (imprum.dbf).
Lansarea programului se face ruland din FoxPro programul meniu.spr, avand drept cale ,,c:bibliotemeniu.spr".
1. Meniul
Meniul principal corespunde modulului de program meniu.spr si constituie fereastra parinte a programului. Prin actionarea butoanelor din partea de sus a ferestrei se vor accesa pe rand : actualizarea datelor din baza de date a cartilor din biblioteca, actualizarea imprumuturilor de carti, listarea celor doua tipuri de rapoarte, precum si iesirea din program. Fereastra de mai jos prezinta modul in care apare acest meniu.
2. Actualizari Date
Prin apasarea butonului Actualizari Date din meniul principal va fi lansata in executie partea de modificare a datelor despre carti si starea lor (imprumutata sau nu), asa cum apare in imaginea de mai jos. Fereastra corespunde modulului de program actualiz.spr ( prezentat in anexa ) si contine campuri in care utilizatorul trece datele despre cartile pe care le are in biblioteca.
Navigarea prin baza de date se face printr-un rande de butoane ce permite utiliztorului sa mearga inainte si inapoi prin baza de date, sa adaoge o inregistrare, precum sa si stearga o inregistrare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Administrarea unei Biblioteci - Fox Pro.DOC

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!