Implementarea Cautarii de Date pe Diferite Structuri de Date in C++

Cuprins proiect Cum descarc?

1. INTRODUCERE.3
2. STRUCTURA PROGRAMULUI.4
3. STRUCTURI DE DATE UTILIZATE.5
4. DESCRIEREA IMPLEMENTARII OPERATIILOR DE BAZA.7
5. CONCLUZII.9
6. BIBLIOGRAFIE.10
7. ANEXE.11


Extras din proiect Cum descarc?

1. INTRODUCERE
Obiectivul problemei este de a implementa cautarea de date numerice pe diferite structuri de date: arbore binar de cautare si coada, vector. Se doreste minimizarea timpului de lucru.
Aplicatia a fost realizata in Microsoft Visual Studio 2005. Pentru realizarea proiectului a fost consultata o bibliografie formata din doua carti si doua siteuri. 
2. STRUCTURA PROGRAMULUI
Aplicatia contine un meniu care permite utilizatorului sa insereze date din fisier sau manual. Pentru teste se pot introduce date de la tastatura sau dintr-un fisier (pe prima linie numarul de elemente iar in continuare elementele).
3. STRUCTURI DE DATE UTILIZATE
Structurile de date utilizate sunt: cozi, vectori, fisiere si arbori binari de cautare.Sunt declarate structurile de date ,,nod" si ,,nod_coada".
struct nod_coada{
int val;
nod_coada *prev;
};
struct nod
{int nr_o;
nod *st,*dr; };
Se foloseste un fisier binar: numere.txt .
S-au utilizat arbori binari de cautare pentru identificarea mai usoara a informatiilor despre date. Un arbore binar de cautare este o structura de date numita arbore si care detine urmatoarele proprietati: 
- Fiecare nod are o valoare
- Ordinea totala este definita pe aceste valori
- Sub-arborele stang al unui nod oarecare contine numai valori mai mici decat valoarea nodului respectiv
- Sub-arborele drept al unui nod oarecare detine numai valorile mai mari sau egale cu nodul respectiv
Avantajul major al arborilor binari de cautare consta in relatarea algoritmilor de sortare si algoritmilor de cautare care folosesc metoda traversarii arborilor in ordine, poate fi foarte eficienta.
Coada este un tip special de lista in care elementele sunt inserate la un capat si sunt suprimate la celalalt , se mai numesc liste FIFO ( First In First Out ), adica de tip primul venit, primul servit. Conceptul de coada apare in orice sistem in care obiectele sunt servite in ordinea sosirii. 
Un sir de elemente de acelasi tip, in care conteaza ordinea elementelor, se numeste vector sau tablou unidimensional. Numarul de componente este determinat de numarul de valori ale indicilor, care sunt obligatoriu tipuri ordinale. Pozitia unui element se mai numeste si indicele sau rangul elementului, iar elementele se mai numesc si componente ale vectorului. In vector, elementele sunt accesate direct.


Fisiere in arhiva (1):

  • Implementarea Cautarii de Date pe Diferite Structuri de Date in C++.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!