Protectia si Securitatea Informatiilor

Extras din proiect Cum descarc?

Intr-un domeniu in care tehnologia se schimba extrem de rapid, in care lunar sunt lansate pe piata peste 1000 de noi produse, clientul este adesea coplesit de bogatia ofertei şi pandit de riscul de a face o alegere gresita. Cu atat este mai grea situatia celor care trebuie să recomande servicii financiare in vederea unor achizitii importante. Banca vine in ajutorul clientilor, oferindu-le tot ce este necesar pentru a se orienta printre ofertele de ultima ora (tipuri de depozite, de credite). Opiniile unor experti recunoscuti, diversitatea serviciilor financiare, precum şi prezentarea intr-o maniera accesibila a celor mai moderne tehnologii(e-commerce, e-banking), toate acestea fac din persoanele care apeleaza la banca... clienti şi utilizatori avizati, capabili sa aleaga variantele cele mai potrivite pentru problemele concrete cu care se confrunta. 
Procesul de atragere a resurselor temporar disponibile din economie si plasarea acestora sub forma de credite, se realizeaza pe baza prevederilor planului de credite si a resurselor de acoperire ale acestora, elaborat de banca. Planificarea creditelor si a resurselor de acoperire ale acestora se efectueaza anual si trimestrial, la nivelul sucursalelor judetene si centralizat pe ansamblul bancii, in corelare cu prevederile planului financiar si a planului de afaceri al bancii.
Sursele de date si informatiile utilizate in procesul de fundamentare si elaborare a planurilor de credite sunt:
a. Strategia nationala de dezvoltare economica a Romaniei pe termen mediu
b. Date sectoriale si informatiile furnizate de Institutul National de Statistica si Studii Economice
c. Programele economice prioritare la nivel macroeconomic
d. Cerintele economiei nationale
e. Strategia de dezvoltare si planul de afaceri al bancii pe termen mediu
f. Politica proprie a bancii in domeniul alocarii resurselor si creditelor
g. Propunerile sucursalelor judetene
h. Alte surse de date la nivel local
Obiectul de activitate al bancii…cu sediul in… consta in acordarea de credite pe termen scurt, mediu si lung in lei si valuta, pe seama resurselor proprii si a celor atrase, in conformitate cu prevederile din planul de credite si resursele de acoperire ale acestora, aprobat de organele competente. In intreaga activitate de creditare, banca respecta intocmai prevederile Legii Bancare nr.58/1998, Legii nr.101/1998 privind statutul Bancii Nationale a Romaniei a normelor, instructiunilor si regulamentelor emise de Banca Nationala a Romaniei in calitatea sa de banca centrala cu atributii de reglementare in domeniile monetar, de credit, valutar si de plati, precum si propriile norme si instructiuni de lucru. 
In ceea ce priveste agentia bancii… din orasul … ,aceasta are 14 angajati , dupa cum urmeaza:
 Director 
 Sef birou contabil
 Trei ofiteri credite persoane juridice
 Doi ofiteri credite persoane fizice
 Patru casieri
 Trei administratori cont
La acestia se adauga un paznic si o femeie de serviciu care sunt angajatii unei firme.
Directorul si seful birou contabil au birourile la etaj; pe acelasi palier se afla si biroul ofiterilor de credite pentru persoane juridice, in timp ce la parter se afla biroul ofiterilor de credite pentru persoane fizice, ghiseul si caseria. Birourile sunt dotate cu aparate de aer conditionat, sisteme de comunicatii, echipamente informatice performante, sisteme de protectie si securitate.
Birourile sunt amplasate in felul urmator:
Pentru ca o banca sa aiba succes, astazi mai mult ca oricand, trebuie sa beneficieze de un sistem de comunicare rapid si performant, atat cu partenerii cat si cu clientii. O solutie din ce in ce mai raspandita o reprezinta intranetul, solutie adoptata si de banca..... 
Intranet-ul este definit ca o legatura semi-permanenta intre un Wan [Wide Area Network] si o filiala a companiei. Fiind vorba de conexiuni LAN-LAN, riscul din punct de vedere al securitatii este cel mai mic (se presupune ca firmele au incredere in filialele lor). In astfel de cazuri, banca are control asupra retelei/nodurilor destinatie cat si asupra celei sursa. Intr-un intranet, toate calculatoarele coopereaza in retea, indiferent daca sunt statii de lucru, servere aplicatii sau baze de date, obtinandu-se astfel un sistem robust de care beneficiaza intreaga banca. Banca utilizeaza aceasta facilitate pentru a asigura o interfata utilizator standard pentru toate documentele si sursele de date ale companiei. Spre deosebire de modelul client-server, serverele care interactioneaza cu bazele de date sunt cele controlate centralizat si nu orice calculator individual din retea. 
In afara partilor sale bune, Internetul este cunoscut ca un rai al hackerilor si mistificatorilor. Primul lucru care trebuie avut in vedere este ca un intranet nu trebuie sa aiba nici o legatura fizica sau logica cu Internetul; un intranet foloseste numai o mare parte din tehnologiile utilizate in Internet. Unui intranet i se poate asigura o securitate cu mult mai ridicata decat cea a multor sisteme interne. Toate serverele HTTP au posibilitatea accesului utilizatorilor prin nume si parola. In plus, se realizeaza echiparea tuturor serverelor HTTP si browserelor bancii cu tehnologii de criptare. Cu costuri reduse, se realizeaza criptarea pachetelor de date TCP/IP care sunt vehiculate prin reteaua bancii. Acest nivel de criptare este ridicat avand in vedere ca se asigura codificarea pachetului de date astfel incat sa poata fi citit numai de cel caruia i-a fost destinat. Astfel, pot fi prevenite actiunile de spionaj.. Datorita faptului ca utilizeaza tehnologiile TCP/IP si HTTP, intranetul este un mediu mult mai ieftin de transmitere si receptie a informatiilor, fiind considerat mult mai sigur, din punct de vedere al securitatii informatiilor, decat Internetul.


Fisiere în arhivă (1):

  • Protectia si Securitatea Informatiilor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!