Reprezentarea Activitatilor Firmei cu Ajutorul Limbajului UML

Extras din proiect Cum descarc?

? Limbajul UML
UML nu este un simplu limbaj de modelare orientat pe obiecte, ci in prezent, este limbajul universal standard pentru dezvoltatorii software din toata lumea. UML este succesorul propriu-zis al celor mai bune trei limbaje de modelare anterioare orientate pe obiecte (Booch, OMT, and OOSE). Uml se constituie din unirea acestor limbaje de modelare si in plus detine o expresivitate care ajuta la rezolvarea problemelor de modelare pe care vechile limbaje nu o aveau. 
Limbajul de modelare modificat (UML - The Unified Modeling Language) ofera arhitecturi de sisteme ce functioneaza pe analiza si proiectarea obiectelor cu un limbaj corespunzator pentru specificarea, vizualizarea, construirea si documentarea artefactelor sistemelor sofware si de asemenea pentru modelarea in intreprideri. UML este un limbaj de modelare care ofera o exprimare grafica a structurii si comportamentului software. Pentru aceasta exprimare grafica se utilizeaza notatiile UML. 
Notatiile UML constituie un element esential al limbajului pentru realizarea propriu-zisa a modelarii si anume partea reprezentarii grafice pe care se bazeaza orice limbaj de modelare. Modelarea in acest limbaj se realizeaza prin combinarea notatiilor UML in cadrul elementelor principale ale acestora denumite diagrame. In cadrul UML-ului descoperim 9 tipuri de diagrame: diagrama cazurilor de utilizare, diagrama de secventa, diagrama de colaborare, diagrama de clase (cea mai utilizata), diagrama de stari, diagrama de componente, diagrama de constructie, diagrama de obiecte, diagrama de activitati. In cele ce urmeaza vor fi prezentate notatiile UML care vor fi grupate dupa diagramele corespunzatoare fiecarei notatii in parte.
Analiza unei aplicatii implica realizarea mai multor categorii de modele, dintre care cele mai importante sunt:
o Modelul de utilizare. realizeaza modelarea problemelor si a solutiilor acestora in maniera in care le percepe utilizatorul final al aplicatiei. Diagrama asociata: diagrama de cazuri de utilizare 
o Modelul structural: se realizeaza pe baza analizei statice a problemei si descrie proprietatile statice ale entitatilor care compun domeniul problemei. Diagrame asociate: diagrama de module, diagrama de clase 
o Modelul comportamental: priveste descrierea functionalitatiilor si a succesiunii in timp a actiunilor realizate de entitatile domeniului problemei. Diagrame asociate: diagrama (harta) de stari, diagrama de colaborare, diagrama de interactiune
? Diagramele UML
O diagrama ofera utilizatorului un mijloc de vizualizare si de manevrare a elementelor de Modelare. Majoritatea diagramelor se prezinta sub forma unor grafuri, compuse din elemente si arce. 
Diagramele pot arata o parte sau toate caracteristicile elementelor de modelare, conform nivelului de detaliu util in contextul unei diagrame date. Diagramele pot grupa informatii interdependente, pentru a arata, de exemplu caracteristicile mostenite de o clasa. Diagramele UML sunt: 
o diagrame cazurilor de utilizare, care prezinta functiile sistemului din punct de vedere al utilizatorului; 
o diagrame de clasa , care prezinta structura statica in termeni de clase si asocieri (relatii); 
o diagrame de colaborare, care sunt reprezentari spatiale ale obiectelor, legaturilor si interactiunilor; 
o diagrame de secventa , care prezinta temporal obiectele si interactiunile lor; 
o diagrame de componente, care prezinta componentele fizice ale unei aplicatii; 
o diagrame de constructie , care prezinta constructia componentelor pe dispozitivele hardware; 
o diagrame de stari-tranzitii, care prezinta comportamentul unei clase in termeni de stari; 
o diagrame de obiecte, care prezinta obiectele si relatiile lor, fiind niste diagrame de colaborare simplificate, fara reprezentarea mesajelor trimise intre obiecte; 
o diagrame de activitati, care reprezinta comportamentul unei operatii in termeni de actiuni. 
o diagramele de colaborare impreuna cu cele de secventa se numesc diagrame de interactiune pe cand diagramele de stare mai sunt denumite masini cu stari finite, automate, etc.


Fisiere in arhiva (1):

  • Reprezentarea Activitatilor Firmei cu Ajutorul Limbajului UML.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!