Sistem business intelligence pentru evidența creanțelor și a datoriilor la o societate comercială

Cuprins proiect Cum descarc?

1. DESCRIEREA SISTEMULUI 1
2. BAZA DE DATE 2
3. DEPOZITUL DE DATE 3
3.1. TABELELE DIMESIONALE 4
3.2. TABELELE DE FAPTE 11
3.3. DIAGRAMA DE RELATII 15
4. INTERFATA 16
5. RAPOARTE 30
6. PROCESAREA CUBULUI OLAP 43
7. CONCLUZII 60


Extras din proiect Cum descarc?

1. DESCRIEREA SISTEMULUI
Sistemul care se doreste a fi realizat are ca si obiectiv analiza operatiilor din trezoreria unei societati comerciale. Obiectivul principal al unui astfel de sistem este reprezentat de evidenta creantelor si a datoriilor societatii la un moment dat.
Pentru a avea o imagine cat mai clara a situatiei intreprinderii dintr-un anumit moment, analiza creantelor si a datoriilor trebuie intocmita in functie de mai multi factori. Astfel cu ajutorul sistemului care va fi realizat se vor putea monitoriza atat furnizorii, cat si clientii intreprinderii, putandu-se de asemnea realiza o evidenta a celor din urma in functie de forma lor de organizare (persoana fizica/ persoana juridica). Sistemul va oferi posibilitatea intocmirii unei evidente a centrelor de activitate in functie de regiunea geografica, judetul si localitatea in care acestea sunt prezente, precum si a operatorilor din fiecare centru. 
O alta posibilitate pe care aplicatia o va oferi este de a monitoriza facturile primite de la furnizori, atat individual, cat si numarul total al acestora precum si valorile, TVA-ul si totalul acestora, in functie de regiunea, judetul, localitatea sau centrul catre care acestea au fost emise. Facturile vor putea fi de asemenea vizualizate in functie de perioada in care acestea au fost emise (an, trimestru, luna, saptamana, zi), dar si in functie de exigibilitatea lor. Sistemul va oferi posibilitatea realizarii unei evidente a datoriilor aferente fiecarei facturi, dar si a datoriilor totale fata de furnizori in functie de perioada in care acestea au fost angajate, centrele pentru care au fost efectuate dar si in functie de scadenta lor.
Din punct de vedere al facturilor emise de catre societatea pentru care este realizata aceasta aplicatie, se vor putea monitoriza facturile, individual sau numarul total al acestora, dar si valoara, TVA-ul si totalul acestora. Facturile vor putea fi analizate in functie de perioada in care acestea au fost emise, in functie de clientii si forma de organizare a acestora, in functie de numarul maxim de zile in care factura poate fi achitata, dar si in functie de operatorul care le-a emis, precum si centrul, localiatea, judetul sau regiunea in care acestea au fost intocmite.
Pentru ca informatiile pe care sistemul le va oferi sa fie complete, acesta va avea implementata facilitatea de analiza a creantelor societatii pe fiecare client in parte, putand fi analizate fiecare factura emisa sau totalul acestora, in functie de de perioada in care au fost emise, operatorii si centrele care le-au intocmit, dar si in functie de scadenta lor. 
2. BAZA DE DATE 
Pentru inregistrarea datelor se utilizeaza o baza de date alcatuita din urmatoarele 12 tabele: Regiuni, Judete, Localitati, Centre, Operatori, Tip_client, Clienti, Furnizori, Data, Durata_achitare, Facturi_emise, Facturi_furnizori.
Diagrama acestei baze de date este prezentata in urmatoarea figura:
3. DEPOZITUL DE DATE
Pentru a putea realiza sistemul descris, este necesara existenta unui depozit de date, cu ajutorul caruia sa se stocheze informatiile necesare unei astfel de analize. Pentru aceasta s-a creat depozitul de date Proiect_Trezorerie care include 12 tabele (Centre, Clienti, Data, Durata_Achitare, Facturi_Emise, Facturi_Furnizori, Furnizori, Judete, Localitati, Operatori, Regiuni, Tip_Client).


Fisiere în arhivă (1):

  • Sistem Business Intelligence pentru Evidenta Creantelor si a Datoriilor la o Societate Comerciala.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 6€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!