Sistem Informatic privind Evidenta Resurselor Umane la Intreprindere

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere 3
1 Analiza sistemului informational existent 5
1.1 Caracteristica unitatii social-economice . 5
1.2 Esenta economico-organizatorica si continutul problemei 8
1.3 Analiza resurselor informationale 11
1.4 Tehnologia prelucrarii informatiei. 13
1.5 Justificarea necesitatii si oportunitatii realizarii unui 
subsistem informatic 15
2 Proiectarea de ansamblu a SI ,,ResurseUmane" 17
2.1 Obiectivele si structura functionala a sistemului informatic. 17
2.2 Resurse informationale 19 
2.2.1 Definirea iesirilor.. 19
2.2.2 Determinarea intrarilor. 20
2.2.3 Clasificarea si codificarea informatiei 21
2.3. Echipamente si produse program necesare 23
Concluzii. 25 
Bibliografie. 27


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
In perioada de tranzitie la economia de piata o importanta deosebita capata automatizarea proceselor de prelucrare a informatiei. Aceasta se explica prin faptul ca in conditiile actuale procesul de dirijare devine determinant asupra procesului de productie, iar eficienta productiei este direct influentata de gradul de automatizare a prelucrarii datelor. Din acest motiv eliberarile si realizarile in acest domeniu sint un imperativ incontestabil pentru redresarea economiei republicii.
Astazi prin trecerea la societatea informationala toate statele au sansa de a-si reinnoi si revigora structurile democratiei, prin facilitarea accesului la informatii, prin furnizarea unor servicii publice mai eficiente si prin implicarea activa a cetatenilor in luarea deciziilor. In cadrul unitatilor social economice o importanta deosebita o are modul efectiv si calitatea de gestionare a informatiei, timpul si mai ales operativitatea de care se da dovada in prelucrarea informatiei. 
Totodata, specific economiei Republicii Moldova, informatizarea ramane in urma fata de alte state, fiind o problema majora. Partea buna a lucrurilor se datoreaza dezvoltarii echipamentelor de calcul, a calculatoarelor electronice, care au contribuit la perfectionarea modelelor economice, ceea ce a facut posibila aparitia sistemelor informatice de conducere. Utilizarea modelelor economice cu ajutorul sistemelor electronice de calcul a permis formalizarea si adoptarea deciziilor mai eficiente la nivel micro si macroeconomic. In aceste conditii informatica a devenit un instrument important de investigare si cunoastere stiintifica a fenomenelor si proceselor desfasurate in toate domeniile de activitate sociala cu implicatii fundamentale in domeniul economic. 
In lucrarea de fata a fost facuta analiza sistemului informational existent si pe baza acestuia au fost depistate laturile slab dezvoltate ale acestuia, argumentand oportunitatea elaborarii unui nou sistem informatic (SI).
Problema studiata se refera la evidenta resurselor umane prin elaborarea unui SI, pentru a face fata cerintelor actuale, in special la operativitatea cu care va raspunde sistemul la cererea utilizatorilor, veridicitatea datelor care evident este un factor determinant in luarea deciziilor de catre conducere.
Lucrarea data incearca sa implementeze posibilitatile tehnologiilor informationale in domeniul evidentei si pastrarii corecte a informatiei referitoare la resursele umane ale unei intreprinderi. Fapt absolut important utilizat in cadrul procesului decizional al USE.
Lucrarea cuprinde doua capitole. In capitolul unu este data analiza sistemului informational existent al intreprinderii SA ,,Combinatul de confectionare a articolelor din carton". Cuprinde activitatea acestuia in conformitate cu cerintele legislative, subdiviziunile acestuia, drepturile si atributiile principale care ii revin, conducerea precum si structura organizatorica a aparatului central al intreprinderii. De asemenea este elaborata analiza resurselor informationale de care dispune unitatea, tehnologia prelucrarii informatiei din cadrul evidentei resurselor umane, precum si justificarea crearii unui SI nou.
Al doilea capitol include modelul conceptual al noului SI. Pentru inceput sunt formulate obiectivele, definite iesirile, determinate intrarile si baza informationala, entitatile acesteia, tipurile de coduri si elaborarea lor.
1. ANALIZA SISTEMULUI INFORMATIONAL EXISTENT
Analiza SI existent reprezinta un studiu detaliat a tuturor activitatilor unitatii economice (UE), a fluxurilor informationale, a dotarii cu tehnica de calcul, precum si analiza volumului de informatii prelucrate in scopul determinarii neajunsurilor si limitelor sistemului informational existent si inlocuirea unor activitati cu un sistem informatic care sa satisfaca toate cerintele informationale ale conducerii unitatii economice
1.1. Caracteristica unitatii social-economice
Aspecte generale. Societatea pe Actiuni "Combinatul de confectionare a articolelor din carton" a fost inregistrata de catre Palata de inregistrare a RM cu nr.102113202 din 25 august 1968. 
Sediul firmei, precum si toate unitatile functionale ce apartin intreprinderii sunt situate pe teritoriul Republicii Moldova. Oficiul central se gaseste pe adresa: mun.Chisinau, str. Transnistria 16. Sediul reprezinta un departament propriu al intreprinderii sus mentionate care este o unitate economica de tip societate pe actiuni, este persoana juridica, poseda cont bancar propriu si stampila. La moment in cadrul intreprinderii activeaza circa 300 de angajati.
Directia principala de activitate a intreprinderii este:
- confectionarea si comercializarea articolelor din carton
SA ,,Combinatul de confectionare a articolelor din carton" are urmatoarea structurta ierarhica : 
- departamentul administrativ
- departamentul de productie
- departamentul de comercializare
SA ,,Combinatul de confectionare a articolelor din carton" are ca organ suprem de conducere pe ,,Directorul General" al intreprinderii. 
Directorul General este persoana numita, ca sa reprezinte interesele intreprinderii si sa coordoneze eficient activitatile intreprinderii astfel ridicand nivelul profitului.
In sarcinile directiei intra:
- aproba schema salarizarii tuturor angajatilor;
- organizeaza elaborarea regulamentelor cu privire la subdiviziunile interioare ale S.A. si instructiunile de serviciu;
- stabileste ordinea dirijarii documentelor operative de productie, statistica si contabilitate, pregatirii darilor de seama trimestriale si anuale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Sistem Informatic privind Evidenta Resurselor Umane la Intreprindere.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!