Tehnologii pentru E-Learning Moodle

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Importanta temei. .2
2. Platforme de E-learning. .6
2.1. Generalitati.6
2.2. Modul de organizare a unei platforme de e-learning.10
3. Moodle .14
3.1. Prezentare Moodle.14
3.2. Filozofia pedagogica a sistemului Moodle.20
3.3. Resurse necesare si mod de instalare.22
3.4. Modul de administrare.25
3.5. Facilitati oferite profesorilor.27
3.6. Facilitati oferite elevilor.31
4. Implementarea unui site de e-learning.32
4.1. Instalare Moodle.32
4.2. Configurare site.32
Concluzii . 54
Bibliografie.55


Extras din proiect Cum descarc?

1. Importanta temei
"Oricine renunta sa invate este batran, chiar daca are 20 sau 80 de ani.
Oricine continua sa invate ramane tanar. Cel mai important lucru in viata
Este sa-ti pastrezi propria minte tanara."
Henry Ford
Civilizatia moderna este caracterizata de o continua schimbare, inclusiv in ceea ce priveste structura pietei muncii si necesitatile de calificare profesionala. Aceste modificari nu apar brusc, din senin, ci se inscriu in evolutia istorica mai ampla din care face parte dezvoltarea tehnologica.
Pentru a se adapta noilor forme de invatamant si noilor cerinte de pe piata muncii, profesorii, elevii si studentii sunt din ce in ce mai preocupati sa invete cum sa foloseasca cat mai mult mijloacele Tehnologiei Informatiei si a Comunicatiilor (TIC). Un rol esential in acest sens il are deprinderea de a interactiona si colabora in cadrul unui mediu de invatare bazat pe tehnologia Internet.
Utilizarea mijloacelor TIC in invatamant va conduce la deplasarea accentului de la un mediu de invatare centrat pe professor la unul centrat pe elev sau student, in care profesorii nu mai reprezinta sursa-cheie de informatie si de transmitere a cunostintelor, ci colaboratori ai elevilor (studentilor), iar elevii (studentii) nu mai sunt receptori pasivi de informatie, ci se implica active in propria educatie.
Internetul ofera un numar foarte mare de oportunitati pentru profesori. Grupele de elevi (studenti) pot comunica prin intermediul Internetului cu alte grupe de elevi (studenti) din orice locatie, profesorul avand astfel posibilitatea sa urmareasca. In perioada in care bugetul scolilor se diminueaza, in biblioteci scade numarul de carti iar in programele scolare existente sunt inghesuite cat mai multe informatii, Internetul reprezinta o minunata resursa de comunicare si colaborare.
Din punctual de vedere al tanarului, "generatia Internet" este strans legata de tehnologie. Simplitatea crearii unei pagini Web personale a incurajat elevii, studentii, profesorii si parintii deopotriva sa redescopere fascinatia scrisului si a publicarii. Cu o audienta globala de aproximativ jumatate de milliard de oameni, studentii sunt foarte mandri de materialele pe care le pregatesc pentru propriile site-uri Web, totodata obtinand si un succes scolar. 
Spatiul Web ofera facilitati de cercetare pentru elevi (studenti) si o resursa expansiva pentru profesori. Simularile si demonstratiile video pentru circuitul apei in natura, modelele de poluare sau de traiectorie a vanturilor pot conduce o ora de stiinte exacte la un alt nivel de interes si participare. Profesorii pot organiza o excursie de studio -virtuala, desigur- in interiorul unui vulcan active, pot planifica o vizita la statia spatiala internationala, pot realize un experiment chimic sau pot diseca o broasca fara a avea nevoie de manusi. De la cercetare pana la publicarea de poezii, concursuri de matematica sau calatorii in interiorul unei nave spatiale virtuale, oportunitatile pe care la are educatia prin intermediul Internetului sunt practic nelimitate.
Materialele educationale electronice au devenit o veritabila sursa bibliografica si imagistica pentru prezentarea lectiilor sau pregatirea temelor, profesorii fiind antrenati in module de pregatire speciala in domeniul TIC. La nivel mondial exista tot mai multe institutii educationale care functioneaza exclusiv prin intermediul Internetului, oferind fie un ciclu complet de invatamant, fie cursuri de specializare adresate unei palete foarte largi de utilizatori.
Intr-un sondaj de opinie efectuat de compania CISCO printer laureatii premiului Nobel, referitor la aportul pe care il vor avea Internetul si spatiul WWW in domeniul educatiei, majoritatea celor interpelati au creditat in mod pozitiv rolul noilor tehnologii informatice in toete sferele de cultivare a spiritului:
- Internetul va imbunatati educatia, va schimba maniera actuala de invatare, va accelera ritmul inovatiei si al muncii de cercetare.
- Analfabetismul si educatia inadecvata vor fi considerabil diminuate prin oportunitatile claselor virtuale (pana in anul 2020).
- Orice elev (student) poate avea acces global la bibliotecile digitale sau profesorii de oriunde din lume.
- Este posibil accesul alternative, la alte puncte de vedere decat cele proclamateoficial intr-o anumita tara.
- Sunt facilitate schimbul de opinii si de cunostinte si evaluarea in timp real a informatiilor insusite de studenti sau elevi.
Invatamantul traditional isi revendica prerogative dialogului direct dintre professor si elevi (studenti), prin care se creeaza un cadru optim pentru modelarea personalitatii, mentinerea mai pregnanta a spiritului de competitie, dar si a suportului psihologic reciproc. Fara a pretinde exclusivitatea, invatamantul virtual ofera noi oportunitati de instruire si de comunicare, devenind tot mai popular. Printre particularitatile acestuia, care ii confera un set larg de avantaje, amintesc:


Fisiere in arhiva (8):

  • 1.Importanta temei.doc
  • 2.Platforme de E-learning. Generlitati.doc
  • 3.Prezentare Moodle.doc
  • 4.Implementarea unui site de e-lerning.doc
  • Bibliografie.doc
  • Concluzii.doc
  • Cuprins.doc
  • Prezentare Moodle.ppt

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 7 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!