Activitatea firmelor de training din Romania

Extras din proiect Cum descarc?

In Romania, trainingul este acum, mai mult ca oricand, de actualitate. Atunci cand competitia se inteteste si presiunea pe piata fortei de munca creste, angajatorii sunt fortati sa ia in calcul nivelul de pregatire al angajatilor. Industria de training se innoieste permanent cu metode si concepte, iar nevoile de pregatire ale clientilor evolueaza odata cu piata. 
Tot mai multe companii din Romania investesc in formarea si dezvoltarea profesionala a angajatilor.
In Romania piata de training a crescut foarte mult, fiind estimata in 2007 la 30.000.000 Euro, cu o crestere de la an la an de cca 30-40%, conform unui studiu realizat de Corporate Dynamics International si portalul Business-Edu. Bugetul alocat de companii este undeva intre 100.000-300.000 euro/an, dar si cu cateva exceptii in care companiile investesc peste 3.000.000 euro pe an pentru pregatirea angajatilor. 
Conform studiului Romanian HR Profile numarul de companii care aloca buget de training a crescut de 3 ori din 2006 in 2007, la fel si bugetele care au ajuns la 87 euro/an per angajat si 247 euro/an per top manager.
Numarul firmelor de training din Romania :
In Romania activeaza peste 600 de firme romanesti si straine care ofera cursuri si programe pentru formarea si dezvoltarea profesionala a angajatilor. 
Printre cele mai importante firme se numara : 
- TMI, 
- Codecs,
- AxA Consulting, 
- Trend Consult, 
- Ascendis, 
- Human Invest, 
- Asebuss, 
- BPP Professional Education, 
- Compass Consulting, 
- Corporate Dynamics International.
Principalii jucatori de pe piata de training din Romania sunt TMI, Ascendis, Codecs, Dale Carnegie si Achieve Global . 
Cele mai cunoscute zece firme de training din Romania sunt, in ordinea popularitatii: Codecs, Ascendis, Human Invest, Tmi, Aims, Achieve Global, OK Service, Interact, Corporate Dynamics, HRD. 
In categoria furnizorilor de training care imbina consultanta cu trainingul personalizat se numara MTW Romania, cu programe derulate pentru cursanti de la peste 300 de companii. Firma are un plan de extindere regionala, fiind parte din doua retele internationale de training, in colaborare cu care au derulat programe de vanzari si management in 13 tari, din Brazilia pana in Kazakhstan, din Suedia pana in Grecia.
Dintre companiile de training cu programe care dezvolta abilitatile manageriale, CODECS si ASEBUSS au fost pionierii in organizarea cursurilor deschise de scurta durata. Au urmat Snelling (in prezent AIMS), TMI, World Trade Institute, Interact, Compass, Lugera&Makler, Trend Consult - dintre companiile mai cunoscute.
In 2005 au aparut Corporate University, Qualians, Dale Carnegie, Erudio, iar Ascendis si Human Invest sunt nou intrati in 2007 pe aceasta piata, dar si multi altii, pentru o piata de peste 150 de firme care ofera traininguri la noi in tara .
Cele mai importante domenii in ceea ce priveste cererea pentru astfel de cursuri sunt:
- vanzarile, 
- managementul,
- marketingul, 
- advertisingul, 
- domeniul financiar.
Companiile care au apelat la serviciile unor astfel de firme sunt cele care activeaza in: 
- sectorul bancar,
- telecomunicatii,
- consultanta, 
- servicii, 
- companiile farmaceutice, 
- producatorii de tutun si bere. 
In ultimul timp si sectorul auto apeleaza tot mai des la astfel de cursuri, au spus oficialii Asebuss pentru DailyBusiness .


Fisiere in arhiva (1):

  • Activitatea Firmelor de Training din Romania.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!