Activitatea Logistica a Firmei West Beverages Arad

Extras din proiect Cum descarc?

CAPITOLUL I
WEST BEVERAGES ARAD
1.1. Scurt istoric
S.C. West Beverages S.R.L. Arad a fost infiintata in anul 2007 de catre trei investitori romani si are un capital de infiintare de 800 lei.
Domeniul principal de activitate il reprezinta importul de bauturi racoritoare din tari ale Uniunii Europene ( Germania, Austria, Olanda, Belgia, Cehia, Polonia), cu o pondere de aproximativ 90% din cifra de afaceri al anului 2011. Diferenta de 10% o reprezinta prestarea de servicii logistice pentru clienti din tara (Metro Cash&Carry, InMedio - magazine specializate in vanzarea de ziare si reviste, Deutschee See - liderul pietei germane de peste si fructe de mare).
Primul brand importat si distribuit de catre West Beverages a fost energizantul Power Horse, recunoscut pe plan mondial, dar care in Romania a esuat in prima faza, din cauza modului in care au ales sa faca business fostii importatori. Punand in practica o multime de promotii, vanzarile West Beverages in primele sase luni au fost de doua ori mai mari fata de celalalt importator, fapt care a dus la decizia celor de la Power Horse sa rezilieze contractul cu vechiul importator si sa semneze cu West Beverages.
Expaniunea West Beverages a continuat in 2008 si 2009, prin semnarea de contracte de imporator unic pentru gamele Surprise Drinks (sucuri copii, import Cehia), Magic Drinks (sucuri naturale, import Polonia), Royal Club (bauturi carbogazoase, import Olanda). Tot in aceasta perioada, s-a decis importarea unor branduri deja cunoscute, Pepsi si Dr. Pepper, produse - tractor, menite sa ajute la promovarea brandurilor mai sus amintite.
In anul 2010, la portofoliul West Beverages s-au adaugat urmatoarele brand-uri: Aquell vitamin water (import Olanda), apele minerale plate si carbogazoase Liz (import Germania) si Ferrarelle (import Italia), gama de sucuri naturale Pago (import Austria) si bautura energizanta Reaction (import Germania).
Reaction este un brand propriu West Beverages, produs in colaborare cu Refresco Gmbh. (Germania) - producator de bauturi carbogazoase. In primul rand pretul, apoi aspectul dozei de 250ml, cat si calitatea ingredintelor folosite la reteta au asigurat succesul acestei bauturi energizante (aproape 1 milion de doze vandute in decursul anului 2010), in mare parte la distribuitori din tara.
Anul 2011 a reprezentat un pas foarte mare inainte pentru West Beverages, prin obtinerea autorizatiei de import al bauturilor alcoolice si tutun. Cel mai important brand din aceasta categorie il reprezinta Bavaria , unul dintre primele 3 branduri de bere olandeze.
Astazi, West Beverages este un jucator important pe piata bauturilor alcoolice si non-alcoolice.
1.2. Structura organizatorica
Societatea West Beverages are o structura organizatorica flexibila, dar si foarte moderna. Aceasta are in organigrama urmatoarele departamente:
Departamentul comercial - care include si functii de marketing, vanzari, precum si expansiune comerciala. Firma detine in cadrul acetui departament un birou de expansiune comerciala si reprezentare comerciala la Bucuresti, in special pentru relatia rapida cu retelele IKA (International Key Account).
Departamentul financiar - contabil - include toate operatiunile financiare, contabile, precum si expertizarea si auditul activitatii societatii.
Departamenul achizitii - include toate aspectele legate de furnizori, asigurarea stocurilor, repartizarea acestora pe depozitele firmei.
Departamenul logistic - include depozitele societatii, unde se fac livrarile si receptiile, precum si logistica distributiei.
Departamentul comercial - este condus de catre managerul general al firmei, care are prerogative si de director comercial. El este ajutat de catre un supervizor de agenti , care coordoneaza echipa de agenti - in numar de patru si de un director zonal de expansiune , aflat la Bucuresti. Supervizorul de agenti se afla in subordinea managerului general si colaboreaza cu compartimentele contabil si de logistica.
Departamentul financiar contabil este format din doua personae , care asigura fluenta tuturor operatiunilor firmei si care este in subordinea managerului general . Acesta , avind studii de specialitate , financiare si contabile , poate lua decizii rapide, in cunostinta de cauza . Acest compartiment este supervizat de catre un expert contabil colaborator , care inchide toate conturile si asigura finalizarea tuturor lucrarilor contabile , balanta contabila , bilant contabil , rapoarte de activitate , relatia cu organele statului , depunere de situatii , relatta cu Camera de munca.
Departamentul de logistica este format din doi sefi de depozit (Arad, Bucuresti) , fiecare avand in subordine o echipa de trei manipulanti , precum si soferi distribuitori - in numar de patru , care detin in gestiune masini de livrat marfa. Acestia preiau marfa de la depozit si o livreaza pe rutele stabilite . Soferii distribuitori se afla in subordinea managerului general si colaboreaza cu seful de depozit.


Fisiere in arhiva (1):

  • Activitatea Logistica a Firmei West Beverages Arad.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!