Analiza Cifrei de Afacere la Societatea SC Baile Govora SA

Extras din proiect Cum descarc?

CAPITOLUL I
Consideratii teoretice si metodologice privind
cifra de afaceri
1.1.Continutul si metodele de calcul ale cifrei de afaceri
Orice intreprindere, indiferent de profil si dimensiune si de spatiul socio-economic in care activeaza, trebuie sa-si probeze permanent viabilitatea, capacitatea de concurenta si adaptare, performanta economico-financiara, aceasta cu atat mai mult cu cat mecanismele clasice ale economiei de piata se formeaza si urmeaza sa functioneze cu toate rigorile ce le presupun.
Sintetic, astfel de probleme isi gasesc reflectarea in eficienta activitatilor care au la baza anumite determinari cantitativ-calitative ale factorilor de productie - natura, munca si capitalul, randamente maxime ale utilizarii lor.
Activitatea de productie si comercializare reprezinta obiective importante ale societatii comerciale, indiferent de forma de proprietate, deoarece prin aceasta se realizeaza bunuri necesare satisfacerii unor nevoi sociale. Orice activitate tehnico-productiva trebuie sa raspunda unei nevoi sociale.
Prin darea in consum a factorilor de productie se obtin produse, se efectueaza lucrari sau se realizeaza servicii, produsele urmand sa fie comercializate, iar lucrarile si serviciile receptionate. Rezulta ca agentii economici, indiferent de ramura de productie in care este inclusa activitatea lor si indiferent de forma de proprietate, urmaresc valorificarea bunurilor si serviciilor, acestea urmand sa fie realizate in stricta concordanta cu cerintele consumatorilor.
Prin comensurarea activitatii de productie si comercializare, in practica se poate folosi un sistem de indicatori valorici, fiecare, prin continut si mod de determinare, avand o anumita putere informationala. Sistemul de indicatori trebuie sa fie cuprinzator, dar rezonabil, pentru a permite realizarea scopului informatiei, respectiv evaluare si decizie.
Un sistem al indicatorilor operationali in diagnoza poate fi reprezentat de urmatoarea grupare :
indicatori ai potentialului tehnico-economic ;
indicatori ai potentialului financiar ;
indicatori ai rezultatelor economico-financiare ;
indicatori ai eficientei utilizarii potentialului tehnico-economic si financiar ;
Printre indicatorii care caracterizeaza rezultatele economico-financiare ale firmei se numara cifra de afaceri, valoarea adaugata, profitul net etc.
Cifra de afaceri este indicatorul valoric care evidentiaza veniturile totale obtinute din activitatea comerciala a unei intreprinderi pe o anumita perioada de timp. In cadrul ei nu se includ veniturile financiare si nici veniturile exceptionale.
Analiza cifrei de afaceri prezinta o importanta deosebita deoarece permite aprecierea locului intreprinderii in sectorul sau de activitate, a pozitiei sale pe piata, a aptitudinilor acesteia de a lansa, respectiv de a dezvolta diferite activitati in mod profitabil. Totodata, modificarea cifrei de afaceri se reflecta asupra principalilor indicatori economico-financiari, precum si asupra eficientei activitatii societatilor comerciale.
O asemenea analiza poate fi realizata pana la nivelul produsului, grupelor de produse sau categoriilor de activitati, firma fiind interesata sa cunoasca ce produse sunt solicitate, care este contributia lor la formarea veniturilor, care sunt mai rentabile, nu numai din punct de vedere al producatorului, ci si al beneficiarului. Toate acestea sunt absolut necesare pentru formularea strategiei intreprinderii in perioadele viitoare.
Pentru a avea semnificatie, cifra de afaceri trebuie corelata cu capitalul de lucru al firmei (care este, de regula, mai mare decat capitalul social), cu capacitatea proiectata sau maxim utilizabila si cu costul productiei.
Daca cifra de afaceri este mai mare decat capitalul social, semnificatia unei asemena situatii reda nivelul mai redus al dotarii, precum si faptul ca in unitatea respectiva durata ciclului de productie este relativ mica, productia finita iesind din procesele de prelucrare dupa o perioada scurta de timp.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Cifrei de Afacere la Societatea SC Baile Govora SA.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!