Analiza Diagnostic

Extras din proiect Cum descarc?

1.PREZENTAREA GENERALA A FIRMEI
In sens economic ,o firma (intreprindere) ,ca agent economic- indiferent de talie ,forma de proprietate si organizare- produce bunuri si servicii destinate vanzarii pe piata ,scopul urmarit fiind obtinerea profitului.
Ca celula de baza a economicului ,intreprinderea este veriga organizatorica unde se desavarseste fuziunea intre factorii de productie (resurse umane si material-energetice) cu scopul producerii ,desfacerii de bunuri economice (produse ,servicii ,informatii ,etc.) in structura ,cantitatea si calitatea impuse de cererea de pe piata si obtinerii unui profit. Intreprinderea suporta costuri corespunzand renumerarii factorilor de productie utilizati ,care trebuie compensati prin rezultatele productiei sale. Deci ,intreprinderea trebuie in mod necesar sa produca o valoare excedenta costurilor sale. Intreprinderea se delimiteaza prin genul specific de activitate , prin conducerea si gestiunea economica unica ,prin unitatea sa financiara.
Procesul de constituire si dare in functiune a unei intreprinderi presupune mai multe etape: 
a)intocmirea formalitatilor de infiintare a firmei ,de natura juridica ,sociala,fiscal 
b)achizitionarea si instalarea echipamentului tehnic ,recrutarea si angajare personalului ,aprovizionarea cu resurse materiale si energetice;
c)organizarea interna a firmei ,prin care se proiecteaza structura organizatorica a 
firmei ,se elaboreaza regulamentul de ordine interioara ,organizarea contabilitatii 
1.1 SCURT ISTORIC
S. C. METAVIS S.A. a luat fiinta in decembrie 1993. Este persoana juridica romana, are forma juridica de societate pe actiuni si isi desfasoara activitatea in conformitate cu legile romane si statutul ei. 
Fiecare actiune subscrisa si varsata de actionari confera acestora dreptul la vot in Adunarea Generala a Actionarilor ,dreptul de a alege si de a fi ales in organele de conducere ,dreptul de a participa la distribuirea beneficiilor ,conform prevederilor statului. Adunarea Generala a Actionarilor este organul de conducere al societatii ,care decide asupra activitatii acesteia si asigura politica ei economica si comerciala. Printre atributiile principale ale AGA enumeram:
- aprobarea structurii organizatorice a societatii;
- alegerea membrilor consiliului de administratie si a comisiei de cenzori;
- alegerea directorului general;
- stabileste salarizarea personalului angajat;
- stabileste bugetul de venituri si cheltuieli;
- examineaza ,aproba au modifica bilantul si contul de profit si pierdere;
- hotaraste cu privire la infiintarea si desfiintarea de sucursale;
- hotaraste cu privire la lichidarea si dizolvarea societarii.
Sediul societatii este in PLOIESTI, str. Andrei Mureseanu, Complex Cina. S.C. METAVIS S.A. are codul fiscal R 4001467 si este inregistrata la Registrul Comertului sub numarul J29-1272-1993. 
Capitalul social initial al societatii a fost de 78.215.000 lei, fiind impartit in 782 actiuni cu o valoare nominala de 100.000 lei. Capitalul social actual este de 213.900.000 lei, divizat in 2.139 actiuni a 100.000 lei fiecare. 
Capitalul social al societatii poate fi marit sau redus pe baza hotararii AGA in conditiile si cu respectarea procedurii prevazute de lege. Fiecare actiune da dreptul la vot in AGA, numarul acestora fiind proportional cu numarul de actiuni detinute de fiecare actionar. Repartizarea dividendului se face pe actiune si se inmulteste cu numarul de actiuni ce apartin fiecarui actionar.


Fisiere in arhiva (2):

  • Analiza Diagnostic.doc
  • matricea swot.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!