Analiza impactului globalizării asupra economiei Germaniei

Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Pandemia de coronavirus a pus capat erei globalizarii in forma ei actuala. O natiune bazata pe export ca Germania este afectata major. Dar sa nu disperam: specialistii recomanda Germaniei o reinventare economica.
Brusc, lumea a parut ca se opreste -  si cu ea comertul, lanturile de productie si livrare, intreaga economie. Nu peste tot simultan, dar pas cu pas -  un virus mic ne-a aratat cine controleaza de fapt lucrurile. In niciun caz marile forte economie China, SUA, Germania.
Globalizarea, un proces dinamic intins pe mai multe decenii, incepuse insa sa piarda din avant deja inaintea pandemiei de coronavirus, dupa cum scriu intr-un raport comun publicat recent economistii bancii BayernLB si cei ai firmei de consultanta Prognos. Acestia au analizat comertul international, increngaturile investitionale si circulatia globala a capitalului.
Concluzia lor: marele avant al globalizarii din primul deceniu al anilor 2000 s-a icheiat, procesul da chiar inapoi. Totul ar fi inceput cu criza financiara din 2008 si ar fi atins acum punctul culminant.
I. Tipologia economiei nationale
Economia nationala a oricarei tari reprezinta un ansamblu coerent format din mai multe ramuri si subramuri de productie, de servicii si comerciali. Economia unei tari poate fi simpla sau complexa.
Germania nu este doar o tara mare ca suprafata, ci este si o putere economica incontestabila, a patra din lume si prima din Europa, precum si un factor geopolitic major care dicteaza politica externa, dar si interna, uneori, a statelor europene.
Germania este una dintre cele mai dezvoltate si solide tari din lume, bazata pe industria prelucratoare si comertul exterior, si a devenit, in ultimii ani, una dintre locomotivele economiei mondiale. Ea are cea mai mare economie nationala din Europa, a patra din lume dupa PIB-ul nominal si a cincea din lume in functie de paritatea puterii de cumparare, conform datelor din 2008. De la inceputurile erei industriale, Germania a fost un lider inovator si beneficiar al unei economii din ce in ce mai globalizate. Aceasta este lider mondial in exporturi, in 2011, in plina criza a datoriilor din zona euro, exportand bunuri in valoare de 1408 trilioane euro. Exporturile reprezinta mai mult de o treime din productia nationala.


Fisiere în arhivă (1):

  • Analiza impactului globalizarii asupra economiei Germaniei.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!