Analiza Proceselor de Recrutare si Selectie din Cadrul Romania Hypermache SA

Cuprins proiect Cum descarc?

Cuprins:
Introducere 03
Capitolul.1: Prezentarea firmei 05
Capitolul.2: Diagnostic resurse umane, criterii de clasificare 08
Capitolul.3: Analiza activitatii managentului resurselor umane 13
Propuneri 25
Concluzii 26
Bibliografie 27


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Recrutarea este o activitate care vizeaza ocuparea posturilor vacante intr-o organizatie. Recrutarea conduce la stabilirea unei proceduri care sa permita organizatiei de a se pregati, de a se informa si de a sonda piata muncii pentru a atrage un numar suficient de candidati care sa posede calificarile si motivatiile necesare ocuparii postului vacant. Recrutarea se poate defini mult mai precis ca fiind ansamblul actiunilor utilizate de catre o organizatie pentru atragerea candidatilor care poseda calificarile necesare pentru ocuparea imediata sau intr- un anumit orizont de timp un post vacant, sau care urmeaza a deveni vacant. 
Recrutarea si selectia resurselor umane sunt procese vitale pentru o organizatia care doreste nu numai supravetuirea pe piata, ci si intarirea pozitiilor pe aceasta si patrunderea cu succes pe alte piete noi. Din perspectiva manageriala, aprecierea rezultatelor unei activitati, raportate la obiectivele organizatiei si in relatie cu contextul real in care se desfasoara, constituie o conditie a oricarui proces de recrutare si selectare desfasurat eficient. Notiunea de recrutare presupune actiunea de a recruta si rezultatul ei. 
O alta notiune care se cere explicitata este aceea de selectare. In lucrarile de specialitate, selectarea este procesul de alegere pentru posturile de munca vacante a unui subset de candidati disponibili pentru angajare. Astfel ca, recrutarea si selectia, sunt procese continue, deoarece orice firma deseori se confrunta, in oricare masura cu fluctuatia de personal, cu lipsa de personal calificat, cu aparitia noilor posturi datorite dinamicii organizationale. De aceea, pentru imbunatatirea metodelor de recrutare si selectie, aceste procese au nevoie de evaluarea eficientei acestora si de un feed-back eficient. 
Scopul lucrarii este de a cerceta literatura de specialitate privind recrutare si selectia angajatilor si utilizarea ei in organizatie. Analiza structurii si situatiei economico-financiare, totodata implimentarea recrutarii si selectiei angajatilor in cadrul organizatiei.Obiectivul cercetarii il constituie analiza asigurarii cu personal precum si evaluarea ei in cadrul organizatiilor. Structura lucrarii este formata din trei capitole. Fiecarea capitol prezinta informatii minutioase a obiectului propus. Sinteza proiectului cuprinde prezentarea firmei pacient Cora, diagnosticul firmei pacient din cadrul hipermarchetului si analiza recrutarii si selectiei din cadrul hipermarchetului. 
Dezvoltarea teoriei managementului este strans legata de evolutia industriala. Considerat initial ca un domeniu al experientei generalizate, managementul capata un caracter stiintific numai in conditiile dezvoltarii marilor organizatii industriale, cand incepe sa se impuna interesul pentru o teorie de baza a managementului. 
Unul din elementele cele mai interesante, ce rezulta din abordarea evolutiva a domeniului managementului, il reprezinta discrepanta dintre istoria indelungata a activitatii de mangement si varsta tanara - in timp istoric - a stiintei managementului. Practic, activitatea de management in forma sa initiala a aparut odata cu constituirea primelor colectivitati umane. Evolutia societatii a marcat concomitent schimbari importante in ceea ce priveste continutul activitatilor de management implicate, incepand cu scopurile urmarite, continuand cu stabilirea conducatorilor si a formelor de organizare, cu precizarea modalitatilor de adoptare si aplicare a deciziilor, si incheind cu utilizarea anumitor cai de control. 
Teoreticienii care au contribuit la fundamentarea teoriei managementului sunt managerii care si-au impartasit experienta capatata in decursul practicii lor manageriale, sociologii care si-au concentrat atentia asupra relatiilor umane si a comportamentului uman, descriind astfel conceptul lor despre intreprindere sau business ca un sistem ce face parte dintr-un mediu amplu cu care se interactioneaza si unde factorii tehnici si economici sunt mult mai importanti decat cei sociali. 
Instrumentarul de care dispune un manager poate fi infinit de variat sau extraordinar de limitat. Dimensionarea exacta depinde, in general, de puterea si dorinta sa sincera de a se implica in solutionarea problemelor profesionale, dar mai ales, de capacitatea intelegerii naturii umane. La baza oricarei actiuni se afla cel putin o motivatie, iar managerul poate alege raspunsul numai in functie de specificul stimulilor. De aceea, motivarea complexa nu isi poate atinge finalitatea decat atunci cand este insotita de crearea unui cadru adecvat cointeresarii personalitatilor implicate in procesele de munca sau de conducere.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Proceselor de Recrutare si Selectie din Cadrul Romania Hypermache SA.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!