Analiza Strategica a SC Electroprecizia SA

Cuprins proiect Cum descarc?

I.Consideratii generale privind contextul economic intern si international.
1.1.Impactul crizei financiare asupra economiei romanesti. 
1.2 Concluzii si recomandari
II Analiza strategica a S.C Electroprecizia S.A
2.1 Date de identificare, scurt istoric, informatii despre evolutia companiei
2.2 Organigrama si prezentarea structurii organizatorice
2.3 Analiza portofoliului de produse (model BCG)
2.4 Analiza mediului extern
2.5 Analiza mediului intern
2.6 Analiza SWOT
2.7 Concluzii si recomandari
3. Masuri corective si ajustari folosind instrumentul Bucla de control pentru ''pctul slab.....'' 
3.1. Imbunatatirea activitatilor... 
3.2. Concluzii si recomandari
4. Riscurile majore manageriale pentru companiile romanesti referitoare la functia scor decizionala 
4.1. Identificarea operationala a tendintelor principalilor parametrii functionali ai companiei 
4.2. Elaborarea planului de afacere
4.3. Concluzii si recomandari


Extras din proiect Cum descarc?

5. Concluzii generale. Recomandari
1.Consideratii generale privind contextul economic intern si international
Criza economica din 1929-1933 seamana mult cu cea pe care o traim acum, multe elemente specifice celor doua evenimente continand similaritati stranii. 
Astfel, punctul central al acestor evenimente sunt entitatile private ce controleaza Banca Federala Americana (FED). Criza financiara interbelica a fost declansata de un exces investitional pe pietele bursiere si imobiliare, fiind asumate riscuri foarte mari, in cautarea unui profit pe masura. Abuzul de credite de consum, de speculatii bursiere si imobiliare a creat dezechilibre care, in final, au dus la o criza economica majora.
Statul interventionist aparea ca singura solutie in depasirea crizei. In anii '30, statul american a concentrat uriase fonduri in imprumuturi bancare, a controlat preturile si creditul, a subventionat anumite activitati economice. 
Povestea se repeta 80 de ani mai tarziu, cand SUA isi propun sa arunce pe piata 700 de miliarde de dolari, in incercarea de a mentine artificial preturi rezultate din supraevaluarea unor garantii acoperite de ipoteci si ale altor active de aceeasi factura. Federal Reserve a devenit activa pe aceasta piata instabila, infuzand capital unor entitati aflate in faliment (Fannie Mae si Freddie Mac). 
"Balonul imobiliar s-a spart, somajul este in crestere, dolarul slabeste in fiecare zi. Este socialism pentru bogati. Este salvarea economistilor, a bancilor si a celor de pe Wall Street" a spus congresmanul Ron Paul. 
In ciuda numelui, FED nu este o banca de stat, ci un consortiu compus din banci private, controlat, direct sau prin subsidiare, de reprezentanti ai urmatoarelor structuri financiare: Rotschild Bank din Paris si Londra, Lazard Brothers Bank din Paris, Israel Moses Seif Bank din Italia, Wartburg Bank (Amsterdam si Hamburg), Lehman Brothers, Chase Manhatan Bank, Goldman Sachs Bank. 
America trece prin cea mai mare criza financiara din ultimul secol. Institutii altadata de neatins cad peste noapte. Titanul mondial al asigurarilor - AIG - o citadela a capitalismului - a ajuns sa fie preluat de statul american intr-o incercare disperata de a stopa haosul de pe pietele financiare. Va suna familiar? Acum zece ani statul roman a preluat Bancorex salvand un intreg sistem.
Sute de miliarde de dolari s-au evaporat in cateva saptamani din cauza acestui cuvant, care exprima in lumea financiara creditele ipotecare acordate celor care nu puteau sa se imprumute la prima mana, pentru ca nu aveau bonitatea necesara. Atunci interveneau alte companii, un fel de hibrid intre firma ipotecara si banca, firme care preluau clientul si ii dadeau banii si casa. Bineinteles, la un pret mult mai mare. Daca nu putea sa plateasca o dobanda de 5%, sigur putea sa plateasca 12%!Cu un portofoliu de mii de clienti de acest gen, companiile ipotecare se duceau apoi in piata financiara pentru a face rost de bani ca sa creasca afacerea prin vanzarea de obligatiuni garantate cu imprumuturile/ipotecile acordate celor care nu indeplineau conditiile de credit. Si aceste obligatiuni aveau un pret mai mare decat cel al pietei. Cu mult. Investitorii si fondurile cumparau aceste instrumente pentru ca obtineau un castig mai mare decat daca ar fi pus banii in titluri de stat, spre exemplu. Operatiunile mergeau aproape de la sine. Si pretul caselor crestea, la fel ca si numarul celor care obtineau acest gen de credite.
Dupa cativa ani au inceput sa apara povestile, dar si realitatile. Nu numai ca aceia care luau credite nu aveau bonitatea necesara sa plateasca ratele in mod normal, dar si cei care dadeau banii practic ii fortau sa intre in afacere si sa cumpere casele, prin modificarea modului de calcul al veniturilor sau prin acceptul de a nu da vreun avans. Ca tacamul sa fie complet, si casele erau supraevaluate. Toata lumea era fericita pe acest lant. Clientul avea o casa unde sa stea sau pe care sa o speculeze - o locuinta scumpa, ce-i drept. Dezvoltatorul isi lua banii pe casa, iar intermediarul vanzarii - comisionul. Creditorul stia ca debitorul nu va avea bani sa plateasca, dar spera intr-o minune. Oricum era fericit, pentru ca plasase mai departe ipoteca si contractul de credit catre alti investitori, care erau la randul lor bucurosi ca obtineau dobanzi mai mari, puteau raporta catre actionarii lor profituri mai mari si la finalul anului isi incasau bonusurile. 
1.1. Impactul crizei financiare asupra economiei romanesti
Evolutia economiei romanesti dupa anul 1989 a fost dominata de un declin continuu. Un element subiectiv care a determinat hotarator evolutia economiei romanesti la constituit mediul economic. Acesta poate determina si stimula aparitii de pierderi atat la nivel microeconomic cat si la nivel macroeconomic. Structura si modul de manifestare a mediului economic a generat aparitia de noi intreprinderi cu pierderi atat in sectorul public cat si in cel privat, care isi va pune amprenta asupra starii de ansamblu a economiei si in intensitatea crizei. Luand in considerare mediul economic, se poate spune ca tranzitia Romaniei este de fapt o tranzitie prin criza. Cu unele exceptii, se constata ca indicatorii noului sistem economic sunt necorespunzatori ca nivel si dinamica. 
Astfel, economia reala cu o oarecare inviorare intre anii 1994 si 1995 a avut un regres continuu, fenomen insotit de o inflatie care a atins varfurile in anii 1993 si 1997. Declinul productivitatii muncii in industrie si constructii s-a reflectat in diminuarea produsului intern brut. Productivitatea muncii in ramurile industriei a avut un caracter oscilant, influentand negativ industria, produsul intern brut si ocuparea fortei de munca .Chiar daca in unele perioade, produsul intern brut a crescut, aceasta s-a manifestat printr-un proces de crestere economica de recuperare in raport cu nivelul anului 1989. Pe toata perioada analizata, evolutia PIB a fost determinata de evolutia productivitatii sociale a muncii. Cresterea sau diminuarea PIB au fost determinate de productivitate care reprezinta factorul intensiv al contributiei populatiei ocupate la rezultatele activitatii economice. Analizand corelatia dintre PIB si productivitatea sociala a muncii, rezulta ca pe viitor este necesar ca economia romaneasca sa se modernizeze pe baza investitiilor pentru a se asigura


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Strategica a SC Electroprecizia SA.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!