Analiza strategică a SC Electroprecizia SA

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 57 în total
Cuvinte : 15761
Mărime: 124.38KB (arhivat)
Publicat de: Leontin Tofan
Puncte necesare: 11
Universitatea Romano-Americana Masterat – Managementul strategic al firmei

Cuprins

  1. I.Consideratii generale privind contextul economic intern si international.
  2. 1.1.Impactul crizei financiare asupra economiei romanesti.
  3. 1.2 Concluzii si recomandari
  4. II Analiza strategica a S.C Electroprecizia S.A
  5. 2.1 Date de identificare, scurt istoric, informatii despre evolutia companiei
  6. 2.2 Organigrama si prezentarea structurii organizatorice
  7. 2.3 Analiza portofoliului de produse (model BCG)
  8. 2.4 Analiza mediului extern
  9. 2.5 Analiza mediului intern
  10. 2.6 Analiza SWOT
  11. 2.7 Concluzii si recomandari
  12. 3. Masuri corective si ajustari folosind instrumentul Bucla de control pentru ‘’pctul slab.....’’
  13. 3.1. Imbunatatirea activitatilor...
  14. 3.2. Concluzii si recomandari
  15. 4. Riscurile majore manageriale pentru companiile româneşti referitoare la functia scor decizionala
  16. 4.1. Identificarea operaţională a tendinţelor principalilor parametrii funcţionali ai companiei
  17. 4.2. Elaborarea planului de afacere
  18. 4.3. Concluzii si recomandari

Extras din proiect

5. Concluzii generale. Recomandari

1.Consideratii generale privind contextul economic intern si international

Criza economica din 1929-1933 seamana mult cu cea pe care o traim acum, multe elemente specifice celor doua evenimente continand similaritati stranii.

Astfel, punctul central al acestor evenimente sunt entitatile private ce controleaza Banca Federala Americana (FED). Criza financiara interbelica a fost declansata de un exces investitional pe pietele bursiere si imobiliare, fiind asumate riscuri foarte mari, in cautarea unui profit pe masura. Abuzul de credite de consum, de speculatii bursiere si imobiliare a creat dezechilibre care, in final, au dus la o criza economica majora.

Statul interventionist aparea ca singura solutie in depasirea crizei. In anii ‘30, statul american a concentrat uriase fonduri in imprumuturi bancare, a controlat preturile si creditul, a subventionat anumite activitati economice.

Povestea se repeta 80 de ani mai tarziu, cand SUA isi propun sa arunce pe piata 700 de miliarde de dolari, in incercarea de a mentine artificial preturi rezultate din supraevaluarea unor garantii acoperite de ipoteci si ale altor active de aceeasi factura. Federal Reserve a devenit activa pe aceasta piata instabila, infuzand capital unor entitati aflate in faliment (Fannie Mae si Freddie Mac).

"Balonul imobiliar s-a spart, somajul este in crestere, dolarul slabeste in fiecare zi. Este socialism pentru bogati. Este salvarea economistilor, a bancilor si a celor de pe Wall Street" a spus congresmanul Ron Paul.

In ciuda numelui, FED nu este o banca de stat, ci un consortiu compus din banci private, controlat, direct sau prin subsidiare, de reprezentanti ai urmatoarelor structuri financiare: Rotschild Bank din Paris si Londra, Lazard Brothers Bank din Paris, Israel Moses Seif Bank din Italia, Wartburg Bank (Amsterdam si Hamburg), Lehman Brothers, Chase Manhatan Bank, Goldman Sachs Bank.

America trece prin cea mai mare criza financiara din ultimul secol. Institutii altadata de neatins cad peste noapte. Titanul mondial al asigurarilor - AIG - o citadela a capitalismului - a ajuns sa fie preluat de statul american intr-o incercare disperata de a stopa haosul de pe pietele financiare. Va suna familiar? Acum zece ani statul roman a preluat Bancorex salvand un intreg sistem.

Sute de miliarde de dolari s-au evaporat in cateva saptamani din cauza acestui cuvant, care exprima in lumea financiara creditele ipotecare acordate celor care nu puteau sa se imprumute la prima mana, pentru ca nu aveau bonitatea necesara. Atunci interveneau alte companii, un fel de hibrid intre firma ipotecara si banca, firme care preluau clientul si ii dadeau banii si casa. Bineinteles, la un pret mult mai mare. Daca nu putea sa plateasca o dobanda de 5%, sigur putea sa plateasca 12%!Cu un portofoliu de mii de clienti de acest gen, companiile ipotecare se duceau apoi in piata financiara pentru a face rost de bani ca sa creasca afacerea prin vanzarea de obligatiuni garantate cu imprumuturile/ipotecile acordate celor care nu indeplineau conditiile de credit. Si aceste obligatiuni aveau un pret mai mare decat cel al pietei. Cu mult. Investitorii si fondurile cumparau aceste instrumente pentru ca obtineau un castig mai mare decat daca ar fi pus banii in titluri de stat, spre exemplu. Operatiunile mergeau aproape de la sine. Si pretul caselor crestea, la fel ca si numarul celor care obtineau acest gen de credite.

Dupa cativa ani au inceput sa apara povestile, dar si realitatile. Nu numai ca aceia care luau credite nu aveau bonitatea necesara sa plateasca ratele in mod normal, dar si cei care dadeau banii practic ii fortau sa intre in afacere si sa cumpere casele, prin modificarea modului de calcul al veniturilor sau prin acceptul de a nu da vreun avans. Ca tacamul sa fie complet, si casele erau supraevaluate. Toata lumea era fericita pe acest lant. Clientul avea o casa unde sa stea sau pe care sa o speculeze - o locuinta scumpa, ce-i drept. Dezvoltatorul isi lua banii pe casa, iar intermediarul vanzarii - comisionul. Creditorul stia ca debitorul nu va avea bani sa plateasca, dar spera intr-o minune. Oricum era fericit, pentru ca plasase mai departe ipoteca si contractul de credit catre alti investitori, care erau la randul lor bucurosi ca obtineau dobanzi mai mari, puteau raporta catre actionarii lor profituri mai mari si la finalul anului isi incasau bonusurile.

1.1. Impactul crizei financiare asupra economiei romanesti

Evoluţia economiei româneşti după anul 1989 a fost dominată de un declin continuu. Un element subiectiv care a determinat hotărâtor evoluţia economiei româneşti la constituit mediul economic. Acesta poate determina şi stimula apariţii de pierderi atât la nivel microeconomic cât şi la nivel macroeconomic. Structura şi modul de manifestare a mediului economic a generat apariţia de noi întreprinderi cu pierderi atât în sectorul public cât şi în cel privat, care îşi va pune amprenta asupra stării de ansamblu a economiei şi în intensitatea crizei. Luând în considerare mediul economic, se poate spune că tranziţia României este de fapt o tranziţie prin criză. Cu unele excepţii, se constată că indicatorii noului sistem economic sunt necorespunzători ca nivel şi dinamică.

Astfel, economia reală cu o oarecare înviorare între anii 1994 şi 1995 a avut un regres continuu, fenomen însoţit de o inflaţie care a atins vârfurile în anii 1993 şi 1997. Declinul productivităţii muncii în industrie şi construcţii s-a reflectat în diminuarea produsului intern brut. Productivitatea muncii în ramurile industriei a avut un caracter oscilant, influenţând negativ industria, produsul intern brut şi ocuparea forţei de muncă .Chiar dacă în unele perioade, produsul intern brut a crescut, aceasta s-a manifestat printr-un proces de creştere economică de recuperare în raport cu nivelul anului 1989. Pe toată perioada analizată, evoluţia PIB a fost determinată de evoluţia productivităţii sociale a muncii. Creşterea sau diminuarea PIB au fost determinate de productivitate care reprezintă factorul intensiv al contribuţiei populaţiei ocupate la rezultatele activităţii economice. Analizând corelaţia dintre PIB şi productivitatea socială a muncii, rezultă că pe viitor este necesar ca economia românească să se modernizeze pe baza investiţiilor pentru a se asigura

Preview document

Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 1
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 2
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 3
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 4
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 5
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 6
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 7
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 8
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 9
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 10
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 11
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 12
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 13
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 14
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 15
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 16
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 17
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 18
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 19
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 20
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 21
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 22
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 23
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 24
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 25
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 26
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 27
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 28
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 29
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 30
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 31
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 32
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 33
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 34
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 35
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 36
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 37
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 38
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 39
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 40
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 41
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 42
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 43
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 44
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 45
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 46
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 47
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 48
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 49
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 50
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 51
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 52
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 53
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 54
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 55
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 56
Analiza strategică a SC Electroprecizia SA - Pagina 57

Conținut arhivă zip

  • Analiza Strategica a SC Electroprecizia SA.doc

Alții au mai descărcat și

Fundamentarea Planului de Afaceri la SC Ro-Star SA

Întreprinderile din agricultura si industria alimentara, aflate în procesul de restructurare si de relansare a activitatii, suferind influentele...

Plan de Afaceri - SC Diana SRL

INTRODUCERE Dezvoltarea societăţii contemporane se caracterizează printr-o evoluţie extrem de dinamică, determinând schimbări nu numai în ceea ce...

Analiza strategică a mediului concurențial al firmei Aegon România

INTRODUCERE Atât în trecut, cât mai ales în actualele condiții - de recesiune economică - manageri din numeroase organizații afirmă că...

Studiu de Caz privind Fundamentarea, Elaborarea, Implementarea și Evaluarea Strategiei Generale a Heineken România SA

CAPITOLUL I: Notiuni generale 1.1. Conceptul de strategie Este un concept cu o istorie îndelungata, întâlnit pentru prima oara in antichitatea...

Managementul Strategic în Cadrul Hotelului Apocsis

1.Consideratii generale privind contextul economic intern si international. Economia de piata functionala ridica in fata agentilor economici...

Plan de Afacere

1.1. Firma Denumirea societatii:S.C.BIO PLANT S.R.L. Forma juridica a societatii: societate comercială cu răspundere limitată cf.L 31/1990. Se...

Management Strategic - Studiu de Caz Consal SRL

Prezentarea societatii Societatea comerciala CONSAL S.R.L., inregistrata in Registrul Comertului cu numarul J08/1181/2002, cod fiscal RO14873188,...

Proiect comportament organizațional la SC Noua Tei Com SRL

CAP I: PREZENTAREA GENERALĂ A ORGANIZAŢIEI Societatea Nouă Tei COM SRL a apărut pe piaţa românească de profil în anul 1994, fiind o companie cu...

Ai nevoie de altceva?