Analiza unei organizații SC Betty Ice SRL

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Introducere .3 
2. Descrierea firmei .4
2.1 Informatii financiare ...5
2.2 Organigrama firmei .6
3. Produse ..7-10
4. Segnmentul de piata ..11
5. Misiunea si viziunea firmei ...11
6. Analiza SWOT ..12
7. Analiza concurentei ..13
7.1 Analiza competitiva 14
8. Situatia economico-financiara ..15
9. Propuneri de imbunatatire a activitatii organizatiei ..15
BIBLIOGRAFIE 16


Extras din proiect Cum descarc?

1. Introducere
Originea termenului de organizatie provine din limba greaca si are sensul de instrument sau unealta. Organizatia reprezinta in prezent un instrument utilizat in realizarea unor obiective, pastrandu-si astfel semnificatia de-a lungul timpului.
Concret, organizatia reprezinta o institutie sociala care reuneste oameni cu preocupari si interese comune ce isi organizeaza activitatea conform unui regulament sau statut in vederea atingerii unui scop comun.
Din punct de vedere economic, organizatia reprezinta o unitate economica de productie sau de prestari servicii care functioneaza sub o conducere unica. 
Caracteristici ale organizatiei:
- Existenta unor scopuri comune sau organizationale.
- Calitatea interactiunilor interpersonale
- Structura organizationala specifica in cadrul careia are loc interactiunea dintre membrii unei organizatii.
Dupa gradul de structurare, se evidentieaza doua forme de organizare, formale si informale:
Organizatia formala este tipul de organizare cu o structura clar definita, care descrie normele, pozitiile si rolurile specifice relatiilor dintre membrii acestei organizatii. Structura organizatiei formale sublinieaza de asemenea ierarhia obiectivelor a relatiilor de autoritate, putere si responsabilitate.
Trasaturile organizatiei formale:
- Scopul ei este acela de a furniza produse sau servicii.
- Implica repartitia functiilor pe principiul specializarii.
- Specializarea functiilor implica coordonarea acestora in vederea atingerii scopului final.
Performantele unei organizatii sunt redate de mediul in care functioneaza organizatia si de organizarea activitatii din cadrul acesteia.
2.Descrierea firmei 
S. C Betty Ice SRL a fost infiintata in anul 1994 de antreprenorul Vasile Armenean, supranumit "Regele ingetatei", cu viziunea de a transpune desertul desavarsit in realitate, creand produse cu gusturi si arome naturale din ingrediente atent selectionate. 
In prezent este recunoscuta ca una dintre cele mai importante companii de inghetata din Romania. Compania detine o fabrica de inghetata la Suceava in care se pot produce zilnic aproximativ 100 de tone de inghetata. Pe timpul verii are 180 de chioscuri deschise care ajung in toate colturile tarii. 
Betty Ice este conceput pentru marii iubitorii de inghetata deoarece aici pot gasi si savura cea mai delicata inghetata intr-o atmosfera aparte. Gurmanzi sau doar pofticiosi, toti clientii vor fi placut surprinsi de combinatiile disponibile si de retetele neasteptate create pe baza de inghetata. Deserturile Betty Ice ii vor lua prin surprindere cu fiecare aroma pe care o vor incerca, iar fiecare combinatie va fi de neuitat. Gelateriile sunt prezente in patru mari orase: Brasov, Oradea, Sibiu si Cluj-Napoca.
Cu ajutorul utilajelor de ultima generatie, aduse din Danemarca, Betty Ice a ajuns sa fie inclusa in grupul celor mai moderne fabrici de inghetata din Europa. 
In anul 2018 Betty Ice, cel mai mare producator de inghetata din Romania, a fost cumparat de catre gigantul Unilever. Fondatorul Betty Ice, Vasile Armenean, va continua sa conduca aceasta afacere in calitate de general manager al companiei.
Unilever este unul dintre cei mai importati furnizori mondiali de alimente si produse de ingrijire personala, prezent in peste 190 de tari, ajungand la 2,5 miliarde de consumatori in fiecare zi. Compania are 161,000 de angajati si a generat vanzari in valoare de 53,7 miliarde euro in 2017. Unilever are mai mult de 400 de branduri ce pot fi gasite in casele din intreaga lume, inclusiv Dove, Rexona, Axe, Domestos, Cif, Hellmann's, Delikat, Dero, Lipton, Algida,etc.


Fisiere în arhivă (1):

 • Analiza unei organizatii SC Betty Ice SRL.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

- https://biblioteca.regielive.ro/proiecte/marketing/analiza-activitatii-de-marketing-a-firmei-sc-betty-ice-srl-305808.html
- https://dokumen.tips/documents/analiza-swot-la-sc-betty-ice-srl.html
- https://betty.ro
- https://www.zf.ro/profesii/povestea-betty-ice-afacere-cladita-de-catre-antreprenorul-vasile-armenean-si-cumparata-de-unilever-16965897


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!