Anilina

Cuprins proiect Cum descarc?

1.Introducere 2
2.Anilina 3
2.1 Istoric 3
2.2 Utilizare 3
2.3 Date fizice si chimice 3
2.4 Stabilitate si reactivitate. 3
2.5 Informatii toxicologice 4
2.6 Informatii ecologice 4
2.7 Masuri de luat in caz de dispersie accidentala 4
2.8 Manipularea si depozitarea 4
2.9 Metode de obtinere 5
3.Riscuri demografice 6
3.1 Traseul 6
3.2 Zone sensibile ale traseului 7
4.Scenarii de risc 7
5. Estimarea probabilitatilor accidentelor majore pentru transportul de materiale periculoase 8
6.Arborele de avarie 12
6.1Arborele de avarie pentru pierderi accidentale de continut de anilina 12
Bibliografie 13


Extras din proiect Cum descarc?

1.Introducere
Riscurile au constituit una dintre cele mai mari si fascinante provocari pentru umanitate datorita omniprezentei acestora in toate domeniile de activitate. 
Conform opiniei lui James Lam (unul dintre pionierii acestui domeniu) managementul riscului poate fi privit ca si un corp uman. Corpul reprezinta elementul coordonator, decident, iar membrele reprezinta diferite solutii care pot fi aplicate independent, dar care fiind coordonate produc rezultate mai eficiente. 
Managementul riscurilor reprezinta totalitatea operatiunilor prin care se urmareste limitarea pierderilor care pot afecta o organizatie sau un grup. Prima etapa a managementului este modelarea amenintarilor care presupune realizarea unei liste complete a riscurilor ce pot afecta o companie. Urmeaza evaluarea riscurilor, iar in final aplicarea masurilor de diminuare a pierderilor: prevenirea evenimentelor nedorite, externalizarea operatiunilor cu risc ridicat si asigurarile fiind cateva dintre cele mai utilizate modalitati de prevenire a daunelor. Procesul de management al riscurilor trebuie sa fie unul permanent, deoarece in fiecare zi pot sa apara noi riscuri care trebuie controlate inainte de a deveni imparabile si de a duce la dezastru. Companiile care au aplicat procesul de management al riscului au beneficiat de diferite avantaje: o alocare mai eficienta a resurselor, costuri mai mici de transfer a riscului, identificarea mai precisa a expunerii la riscuri din cadrul companiei. 
In acceptiunea teoriei clasice a deciziei, riscul este identificat drept un element incert, dar posibil ce apare permanent in procesul activitatilor socio-umane, ale carui efecte sunt pagubitoare si ireversibile. 
Alte definitii pentru risc: 
Posibilitatea de a pierde 
Incertitudinea care afecteaza rezultatul 
Dispersia actuala a rezultatelor asteptate 
Concept multidimensional, ce nu poate fi redus la un singur element, la o cifra.
2.Anilina
Anilina (araba an-il - planta de indigo) este o substanta lichida incolora, putin uleioasa cu un miros dulceag, care devine in contact cu aerul brun-deschis. El este format dintr-un inel de benzol la care se leaga de o grupare aminica (-NH2) formandu-se o legatura aromatica. Efectul alcalin al anilinei este redus de efectul mezomer.
2.1 Istoric
Anilina a fost obtinuta pentru prima data la Unverdorben in 1826 prin distilarea uscata a indigoului si a fost denumita krystallin. In 1834, Runge izoleaza anilina din gudronul de carbune, respectiv din fractia de ulei usor(80-170?C) si o denumeste kyanol. Denumirea de anilina, din numele spaniol al indigoului(anil), a fost data de Fritzsche in 1840, care a preparat-o prin tratarea indigoului cu hidroxid de sodiu. Prima sinteza a anilinei a fost facuta de Zinzin in 1842 prin reducerea nitrobenzenului cu sulfura de amoniu.In 1843, Hofmann a dovedit ca in toate procedeele mentionate se obtine unul si acelasi produs- anilina.In 1856, Perkin, obtine primul colorant sintetic- mauvelina- prin oxidarea sulfatului de anilina. Fabricarea industriala a anilinei a inceput in 1857. 
2.2 Utilizare
Utilizarea anilinei este facuta mai ales in industria chimica,ea fiind materie prima pentru procesele de sintetizare a colorantilor,fibrelor sintetice precum si la producerea cauciucului si a unor medicamente. 
2.3 Date fizice si chimice
Formula chimica : C6H5NH2
Forma: lichid
Culoare: maro deschis
Masa molara: 93.13 g*mol-1
Punctul de topire: -6.20C
Presiunea de vapori: 0.5 hPa(hectoPascali) la 200C
Densitatea relativa: 1.02 g/cm3 la 200C
Solubilitate : buna in solventi organici
2.4 Stabilitate si reactivitate.
2.4.1 Reactivitatea.
Formeaza amestecuri explozive cu aerul la incalzire intensa.
2.4.2 Stabilitate chimica
Produsul este stabil chimic in conditii ambientale standard(temperatura camerei).
2.4.3 Posibilitatea de reactii periculoase
Risc de explozie cu:agenti oxidanti,acid percloric,acid azotic,oxigen,compusi organici,benzen/derivati benzenici. 
Reactii exotermice posibile cu:anhidrida acetica,acizi. 
Pericol de aprindere sau formare de gaze sau vapori inflamabili cu:Fluor,metale alcalino-pamantoase,metale alcaline. 
2.4.4 Conditii de evitat 
Incalzire puternica 
Un interval de aproximativ 15Kelvin sub punctul de aprindere poate fi considerat critic 
Expunere la lumina 
2.5 Informatii toxicologice 
Toxicitate acuta orala;Simptome:Iritatia mucoaselor,risc de aspirare in timpul vomitarii.Prin aspirare se poate forma un edem pulmonar. 
Toxicitate acuta prin inhalare; 
Toxicitate acuta dermica 
Iritatia ochilor;provoaca leziuni oculare grave


Fisiere in arhiva (1):

  • Anilina.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!