Atragerea spre Lectura a Elevilor din Scoala Generala, Clasele I-VIII din Localitatea Sandra

Extras din proiect Cum descarc?

Scopul acestui proiect il reprezinta atragerea spre lectura a elevilor din Scoala Generala, clasele I-VIII din localitatea Sandra.
Grupul tinta il reprezinta cei 150 de elevii din cadrul Scolii Generale cu clasele I-VIII din localitatea Sandra, judetul Timis.
Perioada de desfasurare a proiectului este cuprinsa intre 01.10.2012-30.10.2013.
Beneficiarii directi ai proiectului sunt elevii din clasele I-VIII, iar beneficiarii indirecti sunt cadrele didactice din Scoala Generala din localitatea Sandra, parintii elevilor.
Obiectivul general:
Atragerea spre lectura a elevilor din Scoala Generala, clasele I-VIII din Localitea Sandra.
Obiective specifice
O.S. 1 Infiintarea unui ONG pentru atragerea fondului de carte.
O.S. 2 Deschiderea bibliotecii din localitatea Sandra.
O.S. 3 Atingerea unui procent de 25% de elevi abonati la biblioteca scolara.
Justificarea proiectului
Intr-o centralizare facuta in 2009 de catre Consilliul Judetean Timis reiese faptul ca in mediul rural cartea mai are cautare. Din aceasta centralizare s-a constatat ca din 90 de comune cate exista in judet 75 au biblioteci. In 2007, fondul de carte existent la nivelul comunelor din Timis era de 461.602 volume, urmand ca acesta sa se mareasca.
Austeritatea bugetara a lovit toate domeniile si astfel o serie de Primarii din judetul Timis au fost nevoite sa recurga la reorganizarea organigramelor, iar pe listele de disponibilizari au fost incluse si diverse biblioteci. In aceasta situatie, plecarea din functie a bibliotecarilor a condus la inchiderea bibliotecilor.
Foarte multe carti, documente vechi au fost deteriorate din cauza conditiilor insalubre in care au fost depozitate.
Biblioteca reprezinta, in multe cazuri, in special in mediul rural, singurul loc unde elevii pot avea acces la materialele necesare aprofundarii materiilor studiate la scoala. Managerul BJ Timis considera ca " o biblioteca trebuie gandita ca un mall cultural", iar cum intr-un mall gasesti tot ce ai nevoie, asa si o biblioteca trebuie sa includa un fond de carte cat mai mare si diversificat pentru ca materialul informativ sa fie folositor unui numar cat mai mare de abonati. 
Pentru tinerii in formare, existenta unei biblioteci functionale, cu un fond de carte bogat, este extrem de importanta. Cititul este un factor esential in dezvoltarea imaginatiei si a capacitatii de exprimare si integrare in societate.
In judetul Timis exista cerinta de carte:
Biblioteca comunala, 1957, 568 volume, 6 cititori (Loc Macedonia nr 182, jud Timis) - SOLICITARI: literatura pt copii, horticultura, legumicultura,cresterea animalelor
Biblioteca comunala, 2004, 10mil, 200 cititori (com. Sandra, nr.7, cod 307065, jud Timis) - SOLICITARI: pt copii, istorice, romane
Biblioteca Sc Lic Teoretic Buzias, 1963, 20000 volume, 861 cititori (Str. Principala nr 19 A, loc Buzias, jud Timis) - SOLICITARI: dictionare, carti specializate, carti in limbi straine.
Biblioteca comunala CHECEA (Com. Checea Jud. Timis) - SOLICITARI: literatura pentru copii, orice carte
Biblioteca scolara 1980, 300 carti, 60 cititori (Scoala cu clasele I - VIII Dumbravita , Jud. Timis, Str Al.Petofi) - SOLICITARI: bibliografie scolara
Biblioteca comunala 1930, 11308694 vol., 427 cititori (Biblioteca comunala str.AIba nr.49, Jud.Timis, Sag) - SOLICITARI: literatura scolara, beletristica, dictionare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Atragerea spre Lectura a Elevilor din Scoala Generala, Clasele I-VIII din Localitatea Sandra.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!