Autocunoasterea si Dezvoltarea Personala

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Introducere 3
2. Autocunoasterea in procesul muncii 4
3. Dezvoltare personala, "cheia" succesului in cariera 6
4. Ce fac pentru a ma cunoaste mai bine- 7
a. Rezultatul discutiei cu cele 20 de persoane 9
5. Scriere creativa 10
6. In casa bucuriei, un nou inceput!!! 11
6.1. Cine sunt eu- 12
6.2. Misiunea mea 12
6.3. Misiunea noastra 12
7. Cv-ul, "promovarea personala" 13
8. Concluzii 14
9. Bibliografie 16


Extras din proiect Cum descarc?

1. Introducere
Proiectul meu "Ghidul spre succes in cariera, Autocunoasterea si dezvoltarea personala" este structurat pe 6 capitole: Autocunoasterea in procesul muncii, Dezvoltarea personala, cheia succesului in cariera, Ce fac pentru a ma cunoaste mai bine- Scriere creativa. In casa bucuriei, un nou inceput, Cv-ul ca si promovare personala. 
In capitolul "Autocunoasterea in procesul muncii", am aratat importanta ei in alegerea carierei, dar si a stabilirii propriilor obiective. Sa alegi o profesie care nu se potriveste cu ceea ce esti si cu adevaratele tale dorinte este ca si cum te-ai privi intr-o oglinda care deformeaza imaginea. Eu sunt constienta de propriile mele abilitati si defecte, fapt ce ma ajuta sa imi stabilesc obiectivele si telurile in viata. 
In capitolul "Dezvoltarea personala, cheia succesului in cariera", am prezentat importanta dezvoltarii personala in alegerea viitoarei mele cariere. Atunci cand cred ca nu mai am nicio sansa, incerc sa ma conving ca sanse sunt. Incerc sa-mi descopar tot succesul ce se ascunde in mine, pentru ca acel succes ma defineste si astfel ma pot bucura de orice altceva in viata. Incerc sa cred in visul meu, pentru ca visul e reflectarea dorintei mele trebuie doar sa vreau, totul depinde de mine !!
In capitolul "Ce fac pentru a ma cunoaste mai bine?", am prezentat activitatile si masurile pe care le iau pentru a ma dezvolta personal, dar si personal. Cert este ca prima data trebuie sa ma dezvolt personal dupa aceea profesional. Cand esti echilibrat inseamna ca esti puternic. De asemenea am prezentat importanta realizarii si a constientizarii atat a defectelor, cat si a calitatilor pe care le am. "Nimeni nu ma cunoaste mai bine decat mine" - doar eu pot schimba ceva pentru mine in viata mea. Viata imi apartine mie si sunt convinsa ca ceea ce cer de la viata, asta voi si primi, ceea ce dau lumii, asemenea voi si primi. Intrebari de genul cine sunt eu?, care e misiunea mea pe pamant?, Incotro cu viata mea?, sunt intrebari care frecvent mi le pun, insa raspunsul la ele il voi afla, doar daca, evadez putin din viata cotidiana si ma duc in imaginar.
In capitolul ,,Cv-ul ca si ,,promovare personala", am aratat importanta formularii unui CV cu toate calitatile si experienta pe care am dobandit-o pana in prezent. Cv-ul este ca si reclama in marketing, o promovare personala care aduce multe succese. 
In capitolul " Scriere creativa", am prezentat parerea mea despre mine, despre constientizarea mea daca sunt pregatita pentru viitoarea mea cariera. Intrebarea pe care o pun este sunt oare ce imi doresc sa fiu!?- Am oare acel nivel de pregatire necesar unui manager de resurse umane!- Aceasta intrebare mi-o pun mereu. Si zi de zi incerc sa caut raspunsul, sa gasesc solutii pentru a ajunge pe deplin ceea ce vreau sa fiu.
In capitolul "In casa bucuriei, un nou inceput" am prezentat fericirea si zambetul ca un nou inceput in viata noastra. In casa bucuriei toata lumea este FERICIT. Dam o noua sansa la viata prin zambet si fericire!!! Pretuim si ocrotim ceea ce avem.
Dezvoltarea personala si autocunoasterea atat in procesul muncii cat si in viata de zi cu zi ma ajuta sa ma cunosc mai bine, sa imi constientizez defectele si sa le corectez in functie de cerintele si de situatia care mi se pune in fata. Succesul nu este cheia fericirii. Fericirea este cheia succesului. Daca imi place ce faci, voi avea succes 
2. Autocunoasterea in procesul muncii
Este foarte important ca prima data sa am ceva inainte sa pot sa dau ceva. Sa ma ajut pe mine inainte sa ii pot ajuta pe altii. Sa ma schimb pe mine inainte sa pot schimba lumea.
Orice "constructie" in lumea asta incepe in a avea o fundatie puternica si de felul in care fundatia este construita depinde ce voi ridica pe acea fundatie, cat de multa siguranta o sa am pe ce am construit si cum va rezista timpului si incercarilor ceea ce am construit.
Autocunoasterea are un rol foarte important in momentul alegerii carierei, poate fi asociata cu dobandirea identitatii profesionale, numai odata ce se realizeaza integrarea si adaptarea initiala la profesie. Exista insa situatii in care aceasta adaptare este resimtita in plan afectiv ca un soc, datorat confruntarii intre realitate si ideal, intre investitiile afective ale propriei persoane in activitatea profesionala si feedback-ul primit din partea angajatorului.
Autocunoasterea se refera la ce pot, ce vreau si la cine sunt. Ea este foarte importanta pentru orientarea mea in viitoarea cariera. Fiecare om, chiar si eu, uneori imi pun intrebari de felul: Cine sunt eu- Prin ce ma deosebesc de cei din jur- Care sunt punctele mele tari si slabe- Care sunt posibilitatile mele- Cum as putea sa imi dezvolt calitatile si sa imi depasesc slabiciunile?


Fisiere in arhiva (1):

  • Autocunoasterea si Dezvoltarea Personala.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Herb Cohen, Arta de a negocia, Editura Humanitas, Bucuresti 2008;
Mihail Musat, Acum, Editura Musatinii, Suceava 2010;
Parkinson, Mark, Ghidul carierei, Bucuresti, Editura All Beck, 2002,
Pera Novacovici - Personalitatea Alfa, descopera-ti vocatia, carte digitala
Strategia European[ 2020
Raportul de activitate de anul trecut
http://www.cheiasuccesului.ro/


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!