Autocunoașterea și Dezvoltarea Personală

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Introducere 3
2. Autocunoaşterea în procesul muncii 4
3. Dezvoltare personală, “cheia” succesului în carieră 6
4. Ce fac pentru a mă cunoaşte mai bine- 7
a. Rezultatul discuţiei cu cele 20 de persoane 9
5. Scriere creativă 10
6. În casa bucuriei, un nou început!!! 11
6.1. Cine sunt eu- 12
6.2. Misiunea mea 12
6.3. Misiunea noastră 12
7. Cv-ul, “promovarea personală” 13
8. Concluzii 14
9. Bibliografie 16


Extras din proiect Cum descarc?

1. Introducere
Proiectul meu “Ghidul spre succes în carieră, Autocunoaşterea şi dezvoltarea personală” este structurat pe 6 capitole: Autocunoaşterea în procesul muncii, Dezvoltarea personală, cheia succesului în carieră, Ce fac pentru a mă cunoaşte mai bine- Scriere creativă. În casa bucuriei, un nou început, Cv-ul ca şi promovare personală. 
În capitolul “Autocunoaşterea în procesul muncii”, am arătat importanţa ei în alegerea carierei, dar şi a stabilirii propriilor obiective. Să alegi o profesie care nu se potriveşte cu ceea ce eşti şi cu adevăratele tale dorinţe este ca şi cum te-ai privi într-o oglindă care deformează imaginea. Eu sunt conştientă de propriile mele abilităţi şi defecte, fapt ce mă ajută să îmi stabilesc obiectivele şi ţelurile în viaţă. 
În capitolul “Dezvoltarea personală, cheia succesului în carieră”, am prezentat importanţa dezvoltării personală în alegerea viitoarei mele cariere. Atunci când cred că nu mai am nicio şansă, încerc să mă conving că şanse sunt. Încerc să-mi descopăr tot succesul ce se ascunde în mine, pentru că acel succes mă defineşte şi astfel mă pot bucura de orice altceva în viaţă. Încerc să cred în visul meu, pentru că visul e reflectarea dorinţei mele trebuie doar să vreau, totul depinde de mine !!
În capitolul “Ce fac pentru a mă cunoaşte mai bine?”, am prezentat activităţile şi măsurile pe care le iau pentru a mă dezvolta personal, dar şi personal. Cert este că prima dată trebuie să mă dezvolt personal după aceea profesional. Când eşti echilibrat înseamnă că eşti puternic. De asemenea am prezentat importanţa realizării şi a conştientizării atât a defectelor, cât şi a calităţilor pe care le am. "Nimeni nu mă cunoaşte mai bine decât mine" – doar eu pot schimba ceva pentru mine în viaţa mea. Viaţa îmi aparţine mie şi sunt convinsă că ceea ce cer de la viaţă, asta voi şi primi, ceea ce dau lumii, asemenea voi şi primi. Întrebări de genul cine sunt eu?, care e misiunea mea pe pământ?, Încotro cu viaţa mea?, sunt întrebări care frecvent mi le pun, însă răspunsul la ele îl voi afla, doar dacă, evadez puţin din viaţa cotidiană şi mă duc în imaginar.
În capitolul „Cv-ul ca şi „promovare personală”, am arătat importanţa formulării unui CV cu toate calităţile şi experienţa pe care am dobândit-o până în prezent. Cv-ul este ca şi reclama în marketing, o promovare personală care aduce multe succese. 
În capitolul “ Scriere creativă”, am prezentat părerea mea despre mine, despre conştientizarea mea dacă sunt pregătită pentru viitoarea mea carieră. Întrebarea pe care o pun este sunt oare ce îmi doresc să fiu!?- Am oare acel nivel de pregătire necesar unui manager de resurse umane!- Această întrebare mi-o pun mereu. Şi zi de zi încerc să caut răspunsul, să găsesc soluţii pentru a ajunge pe deplin ceea ce vreau să fiu.
În capitolul “În casa bucuriei, un nou început” am prezentat fericirea şi zâmbetul ca un nou început în viaţa noastră. În casa bucuriei toată lumea este FERICIT. Dăm o nouă şansă la viaţă prin zâmbet şi fericire!!! Preţuim şi ocrotim ceea ce avem.
Dezvoltarea personală şi autocunoaşterea atât în procesul muncii cât şi în viaţa de zi cu zi mă ajută să mă cunosc mai bine, să îmi conştientizez defectele şi să le corectez în funcţie de cerinţele şi de situaţia care mi se pune în faţă. Succesul nu este cheia fericirii. Fericirea este cheia succesului. Dacă îmi place ce faci, voi avea succes 
2. Autocunoaşterea în procesul muncii
Este foarte important ca prima dată să am ceva înainte să pot să dau ceva. Să mă ajut pe mine înainte să îi pot ajuta pe alţii. Să mă schimb pe mine înainte să pot schimba lumea.
Orice “construcţie” în lumea asta începe în a avea o fundaţie puternică şi de felul în care fundaţia este construită depinde ce voi ridica pe acea fundaţie, cât de multă siguranţă o să am pe ce am construit şi cum va rezista timpului şi încercărilor ceea ce am construit.
Autocunoaşterea are un rol foarte important în momentul alegerii carierei, poate fi asociată cu dobândirea identităţii profesionale, numai odată ce se realizează integrarea şi adaptarea iniţială la profesie. Există însă situaţii în care această adaptare este resimţită în plan afectiv ca un şoc, datorat confruntării între realitate şi ideal, între investiţiile afective ale propriei persoane în activitatea profesională şi feedback-ul primit din partea angajatorului.
Autocunoaşterea se referă la ce pot, ce vreau şi la cine sunt. Ea este foarte importantă pentru orientarea mea în viitoarea carieră. Fiecare om, chiar şi eu, uneori îmi pun întrebări de felul: Cine sunt eu- Prin ce mă deosebesc de cei din jur- Care sunt punctele mele tari şi slabe- Care sunt posibilităţile mele- Cum aş putea să îmi dezvolt calităţile şi să îmi depăşesc slăbiciunile?


Fisiere în arhivă (1):

  • Autocunoasterea si Dezvoltarea Personala.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Herb Cohen, Arta de a negocia, Editura Humanitas, Bucureşti 2008;
Mihail Muşat, Acum, Editura Muşatinii, Suceava 2010;
Parkinson, Mark, Ghidul carierei, Bucureşti, Editura All Beck, 2002,
Pera Novacovici – Personalitatea Alfa, descoperă-ţi vocaţia, carte digitală
Strategia European[ 2020
Raportul de activitate de anul trecut
http://www.cheiasuccesului.ro/


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!