Azotatul de sodiu

Proiect
10/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 67 în total
Cuvinte : 887
Mărime: 1020.24KB (arhivat)
Publicat de: Constantin Ignat
Puncte necesare: 9
Facultatea de Inginerie Chimica si Protectia Mediului
Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi", Iasi

Cuprins

  1. Etapa I: LANSAREA IN PRODUCTIE.1
  2. 1.1 Prezentarea produsului 2
  3. 1.2 Identificarea clientilor potentiali 3
  4. 1.3 Identificarea factorilor de succes 5
  5. 1.4 Identificarea legaturii intreprinderii cu mediul extern 6
  6. 1.5 Proiectarea actiunilor promotionale 8
  7. ETAPA II: AMPLASAREA SI PLANUL GENERAL AL INTREPRINDERII 8
  8. 2.1 Determinarea amplasamentului intreprinderii 8
  9. 2.2 Amplasarea intreprinderii pe teritoriul mostenit in zona urbana 15
  10. 2.3 Stabilirea relatiei de interdependenta dintre anumite compartimente si sectia proiectata 15
  11. 2.4 Alegerea felului cladirii 16
  12. 2.5. Modalitati de extindere a cladirii 17
  13. 2.6 Stabilirea structurii de productie 17
  14. 2.7 Amplasarea sectiei in planul general de organizare a intreprinderii 18
  15. ETAPA III. PROIECTAREA MANAGEMENTULUI PRODUCTIEI 20
  16. 3.1. Justificarea necesitatii si oportunitatii tehnologice adoptate 20
  17. 3.2. Proiectarea desfasurarii procesului de productie 21
  18. 3.2.1. Proiectarea graficului desfasurarii procesului de productie 21
  19. 3.2.2 Elaborarea graficului de analiza 22
  20. 3.3 Stabilirea structurii procesului de productie 24
  21. 3.4 Caracterizarea procesului tehnologic 25
  22. 3.5 Amplasarea pe suprafata a sectiei de productie 26
  23. ETAPA IV: PROIECTAREA ASIGURARII CALITATII 28
  24. 4.1. Proiectarea obiectivelor compartimentului de asigurare a calitatii 29
  25. 4.2. Proiectarea atributiilor compartimentului de asigurare a calitatii 29
  26. 4.3. Proiectarea atributiilor conducerii tehnice a procesului de productie privind asigurareacalitatii 29
  27. 4.4. Proiectarea atributiilor operatorilor chimisti privind asigurarea calitatii 30
  28. 4.5. Puncte de control 30
  29. ETAPA V: PROIECTAREA ACTIVITATILOR AUXILIARE SI DE DESERVIRE 31
  30. 5.1. Proiectarea activitatilor de reparatii 31
  31. 5.1.1. Elaborarea graficului ciclului de reparatii 31
  32. 5.1.2. Elaborarea planului de reparatii 32
  33. 5.1.3. Proiectarea obiectivelor activitatii de reparatii 34
  34. 5.1.4. Proiectarea organizarii a activitatii de reparatii 34
  35. 5.2. Proiectarea transportului intern 35
  36. 5.2.1. Proiectarea obiectivelor transportului intern 35
  37. 5.2.2. Proiectarea regulilor de baza ce trebuie respectate in organizatia transportului intern 35
  38. 5.2.3. Stabilirea transporturilor ce se realizeaza in intreprindere 35
  39. 5.3. Proiectarea activitatilor de depozitare 36
  40. 5.3.1. Proiectarea obiectivelor organizarii depozitarii 36
  41. 5.3.2. Alegerea amplasamentului pentru depozite 36
  42. 5.3.3. Proiectarea fluxului de materii din interiorul intreprinderii 36
  43. ETAPA VI: MANAGEMENTUL RESURSELOR UMANE 38
  44. 6.1. Proiectarea fisei de post pentru seful de sectie 38
  45. 6.2. Proiectarea cerintelor necesare pentru meseria de operator tablonist 39
  46. 6.3. Stabilirea pe baze analitice a timpului de odihna 40
  47. 6.4. Proiectarea graficelor de alternare a schimburilor 42
  48. 6.5. Proiectarea conditiilor de munca 43
  49. 6.6. Proiectarea necesarului fortei de munca 44
  50. 6.7. Proiectarea organigramei sectiei de productie 49
  51. 6.8. Calculul fondului de retribuire 49
  52. ETAPA VII: PROIECTAREA MANAGEMENTULUI INTREPRINDERII 52
  53. 7.1. Proiectarea misiunii intreprinderii 52
  54. 7.2. Proiectarea obiectivelor fundamentale ale intreprinderii 52
  55. 7.3. Proiectarea srategiilor pe domenii de activitate 53
  56. 7.4. Alegerea unei metode de conducere 53
  57. 7.5. Proiectarea a 5 reguli de comunicare eficienta intre manager si angajat 54
  58. 7.6. Proiectarea a 5 reguli de motivare a angajatilor 54
  59. 7.7. Proiectarea unui regulament de ordine interioara 54
  60. 7.8. Proiectarea unui contract individual de munca 61
  61. Bibiliografie 67

Extras din proiect

Etapa I: LANSAREA IN PRODUCTIE

1.1 Prezentarea produsului

Azotatul de sodiu (nitratul de sodiu, azotatul de natriu, salpetrul de Chile) este o sare a acidului azotic (nitric). In solutie se gaseste sub starea disociata: Na+ si NO3-.

Azotatul de sodiu este o substanta solida cristalina, de culoare alba, fara miros, solubila in apa. Azotatul de sodiu pur contine 16.47 N. Are densitatea la 20ºC de 2265 kg/m3 si caldura specifica, in intervalul 2-55ºC de 0,261 kcal/kgºC si intre 320-430ºC de 0,413 kcal/kgºC.

Produsul tehnic se fabrica in tara noastra in doua sorturi: calitatea I-a cu minim 99% NaNO3 si 0,03% NaNO2; calitatea a II-a cu 98% NaNO3, 0,4% NaNO2 si 2% H2O.

Azotatul de sodiu se foloseste in principal ca ingrasamant. Pe langa aceasta, este utilizat si in: industria alimentara, industria sticlei, industria metalurgica prelucratoare. Din punct de vedere fiziologic, azotatul de sodiu este un ingrasamant bazic si de aceea se foloseste, in special, pentru soluri acide. Are eficienta marita la cultivarea sfeclei de zahar si a sfeclei furajere.

Surse naturale bogate in azotat de sodiu se gasesc numai la Chile. Produsul brut exploatabil, "caliche", contine in medie 20-35% NaNO3 si pe langa acesta, azotat de potasiu, sulfat de sodiu, de calciu si de magneziu, clorura de sodiu si iodat de sodiu. Salpetrul de Chile are si astazi importanta, insa azotul de sodiu se fabrica pe cale sintetica in cantitati din ce in ce mai mari.

Metode de obtinere:

Exista diferite metode posibile pentru obtinerea pe cale sintetica a azotatului de sodiu. Cea mai simpla metoda este metoda bazata pe reactiile de neutralizare:

HNO3 + NaOH = NaNO3 + H2O

2HNO3 + Na2CO3 = 2NaNO3 + CO2 + H2O

Azotatul obtinut pe aceasta cale este insa mai scump decat cel obtinut prin alte metode. Obtinerea prin dublu schimb este posibila conform reactiilor:

Ca(NO3)2 + Na2CO3 = CaCO3 + 2 NaNO3

Ca(NO3)2 + Na2SO4 = 2NaNO3 + CaSO4

NH4NO3 + NaCl = NaNO3 + NH4Cl

2NH4NO3 + Na2CO3 = 2NaNO3 + (NH4)2CO

1.2 Identificarea clientilor potentiali

CHESTIONAR

• Ce varsta aveti?

a) 20-30 ani

b) 30-40 ani

c) 40-50 ani

d) peste 50 ani

• Ati mai utilizat azotat de sodiu pana acum?

a) Da

b) Nu

• Cum ati auzit de acest produs?

a) De la alt client

b) In mod accidental

c) Prin intermediul flyerelor, bannerelor etc.

• Cat de des cumparati acest produs?

a) Des

b) Foarte des

c) Rar

d) Foarte rar

• S-a facut livrarea produsului la data, timpul si locul agreat?

a) Da

b) Nu

• S-a livrat comanda completa?

a) Da

b) Nu

• Bazandu-ne pe experienta Dvs., cat de multumit sunteti de produsul nostru?

a) Foarte multumit

b) Multumit

c) Satisfacator

d) Nemultumit

• Pentru dumneavoastra ce conteaza mai mult, pretul sau calitatea?

a) Pretul

b) Calitatea

c) Amandoua

d) Nici una, nici alta

• Cum preferati acest tip de ingrasamant?

a) sub forma de pulbere

b) sub forma de granule

• In ceea ce priveste modul de ambalare, preferati:

a) la saci de 5 kg

b) la saci de 10 kg

c) la saci de 20 kg

d) la saci de 25 kg

1.3 Identificarea factorilor de succes

Factorii de succes sunt acei indicatori care arată daca o inteprindere va reusi sau va esua într-un anumit domeniu. Factorii care influenteaza o importanta dezvoltare a intreprinderii dezvoltarea antreprenoriatului sunt atat de natura macroeconomica cat și microeconomica.

Factori macroeconomici:

 Inflatia - intr-o economie cu o inflatie scazuta afacerile prospera, rata profitului fiind frecvent peste cea a inflatiei. In economiile inflationiste, inflatia produce serioase probleme in lumea afacerilor. Cresterea costurilor materiale si a celor cu forta de munca maresc sensibil cerintele de capital circulant.

 Rata dobanzii - daca rata dobanzii este scazuta, imprumuturile se acordă in conditii avantajoase pentru intreprinzator. Cand rata dobanzii este foarte ridicata, firmele care apeleaza la imprumuturi financiare sunt foarte vulnerabile.

 Accesul la capital - existenta unor programe de finantare a afacerilor faciliteaza dezvoltarea antreprenoriatului.

 Reglementarile guvernamentale - multe din reglementarile guvernamentale diminueaza sansa de supravietuire in afaceri. Impactul acestor reglementari este cu mult mai mare asupra firmelor noi si a celor mici.

Bibliografie

Voicu M., Lupu L., Indrumar de proiectare la disciplina organizatia si conducerea intreprinderilor chimice, Institutul Politehnic, Iasi

C. Calistru, C. Leonte, C. Hagiu, I. Siminiceanu, Tehnologia ingrasamintelor minerale. Ingrasaminte azotoasa, vol I, Uz intern, 1979

http://www.filadelfia-group.ro/misiune-si-viziune/

http://www.itmbacau.ro/Tipizate/Regulament%20de%20ordine%20interioara.doc

http://ro.scribd.com/doc/55573272/Obiectivele-intreprinderii#scribd

http://www.manager.ro/articole/resurse-umane/12-reguli-pentru-manageri-de-motivare-a-angajatilor-540.html

Preview document

Azotatul de sodiu - Pagina 1
Azotatul de sodiu - Pagina 2
Azotatul de sodiu - Pagina 3
Azotatul de sodiu - Pagina 4
Azotatul de sodiu - Pagina 5
Azotatul de sodiu - Pagina 6
Azotatul de sodiu - Pagina 7
Azotatul de sodiu - Pagina 8
Azotatul de sodiu - Pagina 9
Azotatul de sodiu - Pagina 10
Azotatul de sodiu - Pagina 11
Azotatul de sodiu - Pagina 12
Azotatul de sodiu - Pagina 13
Azotatul de sodiu - Pagina 14
Azotatul de sodiu - Pagina 15
Azotatul de sodiu - Pagina 16
Azotatul de sodiu - Pagina 17
Azotatul de sodiu - Pagina 18
Azotatul de sodiu - Pagina 19
Azotatul de sodiu - Pagina 20
Azotatul de sodiu - Pagina 21
Azotatul de sodiu - Pagina 22
Azotatul de sodiu - Pagina 23
Azotatul de sodiu - Pagina 24
Azotatul de sodiu - Pagina 25
Azotatul de sodiu - Pagina 26
Azotatul de sodiu - Pagina 27
Azotatul de sodiu - Pagina 28
Azotatul de sodiu - Pagina 29
Azotatul de sodiu - Pagina 30
Azotatul de sodiu - Pagina 31
Azotatul de sodiu - Pagina 32
Azotatul de sodiu - Pagina 33
Azotatul de sodiu - Pagina 34
Azotatul de sodiu - Pagina 35
Azotatul de sodiu - Pagina 36
Azotatul de sodiu - Pagina 37
Azotatul de sodiu - Pagina 38
Azotatul de sodiu - Pagina 39
Azotatul de sodiu - Pagina 40
Azotatul de sodiu - Pagina 41
Azotatul de sodiu - Pagina 42
Azotatul de sodiu - Pagina 43
Azotatul de sodiu - Pagina 44
Azotatul de sodiu - Pagina 45
Azotatul de sodiu - Pagina 46
Azotatul de sodiu - Pagina 47
Azotatul de sodiu - Pagina 48
Azotatul de sodiu - Pagina 49
Azotatul de sodiu - Pagina 50
Azotatul de sodiu - Pagina 51
Azotatul de sodiu - Pagina 52
Azotatul de sodiu - Pagina 53
Azotatul de sodiu - Pagina 54
Azotatul de sodiu - Pagina 55
Azotatul de sodiu - Pagina 56
Azotatul de sodiu - Pagina 57
Azotatul de sodiu - Pagina 58
Azotatul de sodiu - Pagina 59
Azotatul de sodiu - Pagina 60
Azotatul de sodiu - Pagina 61
Azotatul de sodiu - Pagina 62
Azotatul de sodiu - Pagina 63
Azotatul de sodiu - Pagina 64
Azotatul de sodiu - Pagina 65
Azotatul de sodiu - Pagina 66
Azotatul de sodiu - Pagina 67

Conținut arhivă zip

  • Azotatul de sodiu.doc

Alții au mai descărcat și

Ampicilina

Etapa 1: Lansarea în fabricaţi 1.1 Prezentarea produsului Ampicilina este un antibiotic din clasa β-lactaminelor ,apartinand grupului...

Proiectarea managerială a unei secții de fabricație a ampicilinei

SARCINĂ: Proiectarea managerială a secţiei de obţinere a ampicilinei cu o capacitate de producţie 5t/an. 1. LANSAREA ÎN FABRICAŢIE În cadrul...

Sucul de mere

JuiceRo este sucul natural 100% produs doar din măr ce vă aduce prospeţimea şi gustul fructelor. Având în compoziţie doar mere româneşti, sucul...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Carbonat de sodiu - managementul și ingineria sistemelor de producție

Capitolul 1:Lansarea in Fabricatie 1.1 Prezentarea Produsului Compania Sc.Detergenti.SRL lanseaza pe piata detergentul Cleanpowder este creat...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Analiza Nitraților și Nitriților

ANALIZA NITRAȚILOR ȘI NITRIȚILOR DIN CARNE ȘI PREPARATE DIN CARNE Lucrarea de diplomă este structurată în două părți distincte: un studiu...

Tehnologia de fabricație a salamului de vară și elemente de control ale calității

1.1. Istoric, importanță nutrițională și energetică În procesul de nutriție umană, organismul uman transformă în substanțe nutritive hrana...

Controlul calității unor preparate din carne în membrană obținute în cadrul SC Caroli Foods SRL

INTRODUCERE Alimentul este cel mai important factor care influenţează organismul, este indisolubil legat de „sănătatea alimentelor”, incluzând...

Proiect diplomă - carnați porc

CAPITOLUL I. GENERALITĂŢI 1.1. Istoric Din totdeauna, asigurarea alimentaţiei a fost una din problemele vitale ale omenirii. Despre mâncare se...

Managementul procesării laptelui

Alimentele, indiferent de origine (animală sau vegetală), din punct de vedere biochimic sunt constituite dintr un complex anorganic (apă şi săruri...

Organizarea Laboratorului de Analize pentru Produse Alimentare

Analiza biochimica trebuie efectuata imediat ce mostrele recoltate sunt aduse la laborator pentru ca acestea se depreciaza foarte repede fie...

Salamul de Căprioară

CAPITOTUL I: ARGUMENT În clasificarea preparatelor din carne crude s-a ţinut seama de următoarele criterii: • Felul materiei prime prime...

Elaborarea planului HACCP - Șunca Praga

INTRODUCERE Sistemul de Analiza Riscului prin Punctele Critice de Control (H.A.C.C.P.) este o abordare stiintifica a procesului de control in...

Ai nevoie de altceva?