Banca Austria Creditanstalt AG

Cuprins proiect Cum descarc?

- Prezentare Societate 
- Detalii
- Descrierea Afacerii
- Istorie
- Produse Majore si Servicii 
- Top Concurenti 
- Vederea Companiei
- Locatii si Filiale
- Ultimele noutati ale companiei


Extras din proiect Cum descarc?

PREZENTARE SOCIETATE
Banca Austria Creditanstalt opereaza in sectorul bancar si financiar, cu clientii care variaza de la persoane fizice si IMM-uri la mari corporatii si intreprinderi internationale. Societatea in primul rand opereaza in 11 tari din Europa Centrala si de Est. 
Este situata in Viena, Austria si are aproximativ 60.000 de persoane angajate.
Compania a inregistrat venituri de 6,897 milioane de Euro in cursul anului fiscal care s-a incheiat in decembrie 2005, avand o crestere de 7,4% fata de 2004. Profitul de exploatare al companiei a fost 1,142 milioane Euro in perioada fiscala in anul 2005, avand o crestere de 21% fata de 2004. Profitul net a fost de 964 milioane de Euro in anul fiscal 2005, cu o crestere de 58,3% fata de 2004.
DETALII
Birou Principal - Banca Austria Creditanstalt AG
1010 Viena Am Hof 2
1030 Viena
Vordere Zollamtsstrasse 13
AUT
Telefon: 43 50505 0
Adresa web: www.ba-ca.com/en
Venituri/cifra de afaceri: 6,897.0
(EUR/luna)
Sfarsitul anului financiar: Decembrie
Numar de angajati: 60,000
Vienna Stock: BACA
Schimb Ticker
DESCRIEREA AFACERII
Banca Austria Creditanstalt, este un membru al Grupului UniCredit, specializat intr-o gama de servicii bancare si servicii financiare pentru clientii privati si pentru intreprinderi. Compania opereaza in principal in 11 tari din Europa Centrala si de Est si deserveste aproximativ 24 de milioane de clienti.
Compania are 400 de birouri in Austria si 2900 de sucursale de retea in Europa Centrala si de Est, Europa (CEE), inclusiv Aserbaidjan, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia,Turcia si Ucraina.
Societatea isi desfasoara activitatea prin intermediul a patru segmente: Afacerea clientului austriac, CEE, piete internationale (INM) si centru de corporative.
Compania ofera o gama larga de servicii, cum ar fi diverse tipuri de conturi curente, transferuri internationale, economii si investitii, banking privat si 24-ore banking pentru clientii sai privati.
Serviciile pentru clientii corporativi includ comertul exterior si garantii, planificare financiara, corporate compensatorii si de planificare de pensii, investitii corporative si managementul de numerar, precum si de rata a dobanzii si de schimb de gestionare a riscurilor.
ISTORIE
Banca din Austria a fost infiintata in 1991 ca urmare a fuziunii dintre Zentralsparkasse Kommerzialbank si Osterreichische Landerbank. 
Banca a dobandit actiunile Creditanstalt din Republica Austria, in 1997, iar in 2000 a fuzionat cu Bayerische Hypo si Vereinsbank. Grupul a fost schimbat la o singura banca in august 2002, cand Banca Austria si Creditanstalt au fuzionat pentru a forma Banca Austria Creditanstalt. 
In octombrie 2003, banca a achizitionat Banca Centrala de Profit de la Sarajevo Privitisation Venture. Eksimbanka, o banca sarba, a fost achizitionata in decembrie 2004. 
Compania a cumparat Hebros Bank, o banca bulgara in martie 2005. De asemenea, pe parcursul lunii Fortis Lease Group a obtinut Austria Finanza si Austrolease, filialele italiane de leasing ale companiei. In timpul lunii iulie 2005, compania a vandut pachetul sau de 28.23 la suta detinut in Investkredit Bank la Raiffeisen Zentralbank. Filialele Sarbe ale companiei, bancile HVB Bank si Eksimbanka au fuzionat in octombrie 2005. Banca a devenit oficial membru al Grupului UniCredit in noiembrie 2005. Compania a achizitionat cota de majoritate 83.27 la suta a bancii Banjalucka Nova Banka (NBB) din Republica Srpska, Bosnia si Hertegovina (BiH) in decembrie 2005. 
Stefan Ermisch a fost numit seful departamentului de Operare al diviziei Multinationale de Investitii Bancare UniCredit Group, si Johann Strobl nominalizat ca seful departamentului Financiar al Bancii Austria Creditanstalt, in martie 2006. In iunie 2006, banca a finalizat vanzarea filialei sale bancare croate, Splitska Banka, grupului bancar francez a Societatii Generale. In iulie 2006, societatea a achizitionat 20 la suta din actiunile MIE. De asemenea, in cursul lunii Alessandro Profumo a fost numit in functia de presedinte al Consiliului de Supraveghere al companiei. De asemenea, in cursul lunii UniCredit a transferat participatiile sale bancare CEE catre BA-CA. 
In timpul lunii Banca HVB Romania si Banca Tiriac, filialele romanesti au fuzionat. In timpul lunii noiembrie 2006, compania a vandut Banca BPH, filiala sa poloneza, catre UniCredit Group. In decembrie 2006, compania a anuntat planurile sale de a achizitiona filialele bancare UniCredit din Bulgaria, Croatia, Romania, Slovacia, Republica Ceha si Turcia. In aceeasi luna BA-CA a incheiat un acord pentru achizitionarea de afaceri institutionale ale Aton Capital Group, o Banca ruseasca de Investitii. De asemenea, in cursul lunii aceasta a achizitionat 20 la suta din actiunile bancii ruse IMB.
PRODUSE MAJORE SI SERVICII
Banca Austria Creditanstalt opereaza in sectorul bancar si financiar, cu clientii care variaza de la persoane fizice si IMM-uri la marile corporatii si intreprinderi internationale. Serviciile sale includ:
- Serviciile bancare cu amanuntul
- Private banking
- Mobile banking
- Servicii bancare online
- Carte de credit de servicii
- Banking comerciant
- Bancare comerciale
- Bancare de investitii
- Leasing
- De gestionare a activelor
- De gestionare a portofoliului
- De finantare la export
- De asigurari
- Pensii
- Tranzactionare schimb valutar
TOP CONCURENTI
Urmatoarele societati sunt concurenti importanti pentru Banca Austria Creditanstalt AG:
- Deutsche Bank
- Erste Bank
- Investkredit Bank
- Oesterreichische Banca Nationala
- Banca Fideuram
- Societe Generale
- UBS
VEDEREA COMPANIEI
O declaratie de Erich Hampel, fost presedinte al Bancii Austria Creditanstalt, este prezentat mai jos. Declaratia a fost luata din 2005 din raportul anual al companiei.
In 2005, Banca Austria Creditanstalt a obtinut cele mai bune rezultate din istoria bancii. Acest succes confirma faptul ca a fost indreapta in directia cea buna in ultimii ani. In noul UniCredit Group ne-am asumat un rol esential ca sub-holding pentru operatiunile din Europa Centrala si de Est. Acest lucru sustine continuitatea in dezvoltarea noastra - acum jucam in liga superioara a industriei bancare europene.
Venitul net inainte de impozitare pentru anul 2005 s-a ridicat la 1,301 miliarde Euro, depasind tinta de miliarde Euro pe care le-am trasat un an in urma. Cresterea fata de cifra pentru anul 2004 este mai mult de o jumatate (52%). O contributie substantiala la acest rezultat a venit de la filialele noastre bancare de succes din ECE, care au continuat sa urmareasca cresterea economica in tarile lor.
In Austria, o piata matura si overbanked, am realizat, de asemenea, cresterea volumului si am imbunatatit pozitia castigurilor. Punerea in aplicare a modelului nostru de afaceri este aproape completa, aceasta ne va permite sa imbunatatim profitabilitatea in afaceri, de asemenea cu firme mici si mijlocii. Am reinvestit o mare parte din venitul generat in timpul anului pentru a imbunatati structura afacerii noastre austriece si, de asemenea, am folosit o parte din acest venit pentru proiecte de integrare planificate.
LOCATII SI FILIALE
Biroul Principal
Banca Austria Creditanstalt AG
1010 Viena Am Hof 2
1030 Viena
Vordere Zollamtsstrasse 13
AUT
Telefon: 43 50505 0
www.ba-ca.com/en
Alte locatii si filiale
HVB Bank Republica Ceha Banca HBP
Namesti Republiky 3a Towarowa UL 25A
Praha 1 11000 00 958 Warszawa
CZE POL
International Moscow Bank Bancii Comerciale HVB Bank
Prechistenskaya naberezhnaya 9 14 A
RU Moskwa 119034 Val Yaroslaviv
Prechistenskaya naberezhnaya 9 14 A
RU Moskwa 119034 Yaroslaviv val
RUS Kyiv 01034
UKR


Fisiere in arhiva (1):

  • Banca Austria Creditanstalt AG.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!