Banca Austria Creditanstalt AG

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 2385
Mărime: 17.26KB (arhivat)
Publicat de: Filip Cristian C.
Puncte necesare: 0
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Antonoaie
Universitatea Transilvania Brasov Facultatea de Stiinte Economice - Marketing.

Cuprins

  1. - Prezentare Societate
  2. - Detalii
  3. - Descrierea Afacerii
  4. - Istorie
  5. - Produse Majore și Servicii
  6. - Top Concurenți
  7. - Vederea Companiei
  8. - Locații și Filiale
  9. - Ultimele noutați ale companiei

Extras din proiect

PREZENTARE SOCIETATE

Banca Austria Creditanstalt operează în sectorul bancar şi financiar, cu clienţii care variază de la persoane fizice şi IMM-uri la mari corporaţii şi întreprinderi internaţionale. Societatea în primul rând operează în 11 ţări din Europa Centrală şi de Est.

Este situata în Viena, Austria şi are aproximativ 60.000 de persoane angajate.

Compania a înregistrat venituri de 6,897 milioane de Euro în cursul anului fiscal care s-a încheiat în decembrie 2005, având o creştere de 7,4% faţă de 2004. Profitul de exploatare al companiei a fost 1,142 milioane Euro în perioada fiscală în anul 2005, având o creştere de 21% faţă de 2004. Profitul net a fost de 964 milioane de Euro în anul fiscal 2005, cu o creştere de 58,3% faţă de 2004.

DETALII

Birou Principal - Banca Austria Creditanstalt AG

1010 Viena Am Hof 2

1030 Viena

Vordere Zollamtsstrasse 13

AUT

Telefon: 43 50505 0

Adresa web: www.ba-ca.com/en

Venituri/cifra de afaceri: 6,897.0

(EUR/luna)

Sfârşitul anului financiar: Decembrie

Numar de angajați: 60,000

Vienna Stock: BACA

Schimb Ticker

DESCRIEREA AFACERII

Banca Austria Creditanstalt, este un membru al Grupului UniCredit, specializat într-o gamă de servicii bancare şi servicii financiare pentru clienţii privaţi şi pentru întreprinderi. Compania operează în principal în 11 ţări din Europa Centrală şi de Est şi deserveşte aproximativ 24 de milioane de clienţi.

Compania are 400 de birouri în Austria şi 2900 de sucursale de reţea în Europa Centrală şi de Est, Europa (CEE), inclusiv Aserbaidjan, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia,Turcia şi Ucraina.

Societatea îşi desfăşoară activitatea prin intermediul a patru segmente: Afacerea clientului austriac, CEE, pieţe internaţionale (INM) şi centru de corporative.

Compania oferă o gama largă de servicii, cum ar fi diverse tipuri de conturi curente, transferuri internaţionale, economii şi investiţii, banking privat şi 24-ore banking pentru clienţii săi privati.

Serviciile pentru clienţii corporativi includ comerţul exterior şi garanţii, planificare financiară, corporate compensatorii şi de planificare de pensii, investitii corporative și managementul de numerar, precum şi de rată a dobânzii şi de schimb de gestionare a riscurilor.

ISTORIE

Banca din Austria a fost înfiinţată în 1991 ca urmare a fuziunii dintre Zentralsparkasse Kommerzialbank şi Osterreichische Landerbank.

Banca a dobândit acţiunile Creditanstalt din Republica Austria, în 1997, iar în 2000 a fuzionat cu Bayerische Hypo si Vereinsbank. Grupul a fost schimbat la o singură bancă în august 2002, când Banca Austria și Creditanstalt au fuzionat pentru a forma Banca Austria Creditanstalt.

În octombrie 2003, banca a achiziţionat Banca Centrala de Profit de la Sarajevo Privitisation Venture. Eksimbanka, o bancă sârbă, a fost achiziţionată în decembrie 2004.

Compania a cumpărat Hebros Bank, o bancă bulgară în martie 2005. De asemenea, pe parcursul lunii Fortis Lease Group a obţinut Austria Finanza şi Austrolease, filialele italiane de leasing ale companiei. În timpul lunii iulie 2005, compania a vândut pachetul sau de 28.23 la sută deținut în Investkredit Bank la Raiffeisen Zentralbank. Filialele Sârbe ale companiei, băncile HVB Bank şi Eksimbanka au fuzionat în octombrie 2005. Banca a devenit oficial membru al Grupului UniCredit în noiembrie 2005. Compania a achiziționat cota de majoritate 83.27 la suta a bancii Banjalucka Nova Banka (NBB) din Republica Srpska, Bosnia şi Herţegovina (BiH) în decembrie 2005.

Stefan Ermisch a fost numit șeful departamentului de Operare al diviziei Multinaţionale de Investiții Bancare UniCredit Group, şi Johann Strobl nominalizat ca șeful departamentului Financiar al Băncii Austria Creditanstalt, în martie 2006. În iunie 2006, banca a finalizat vânzarea filialei sale bancare croate, Splitska Banka, grupului bancar francez a Societății Generale. În iulie 2006, societatea a achiziţionat 20 la sută din acţiunile MIE. De asemenea, în cursul lunii Alessandro Profumo a fost numit în funcţia de preşedinte al Consiliului de Supraveghere al companiei. De asemenea, în cursul lunii UniCredit a transferat participaţiile sale bancare CEE catre BA-CA.

În timpul lunii Banca HVB România şi Banca Tiriac, filialele româneşti au fuzionat. În timpul lunii noiembrie 2006, compania a vândut Banca BPH, filiala sa poloneza, catre UniCredit Group. În decembrie 2006, compania a anuntat planurile sale de a achiziţiona filialele bancare UniCredit din Bulgaria, Croaţia, România, Slovacia, Republica Cehă şi Turcia. În aceeasi lună BA-CA a încheiat un acord pentru achiziţionarea de afaceri instituţionale ale Aton Capital Group, o Bancă rusească de Investiţii. De asemenea, în cursul lunii aceasta a achiziţionat 20 la suta din acțiunile băncii ruse IMB.

PRODUSE MAJORE ŞI SERVICII

Banca Austria Creditanstalt operează în sectorul bancar şi financiar, cu clienţii care variază de la persoane fizice şi IMM-uri la marile corporaţii şi întreprinderi internaţionale. Serviciile sale includ:

- Serviciile bancare cu amănuntul

- Private banking

- Mobile banking

- Servicii bancare online

- Carte de credit de servicii

- Banking comerciant

- Bancare comerciale

- Bancare de investiţii

- Leasing

- De gestionare a activelor

- De gestionare a portofoliului

- De finanţare la export

- De asigurări

- Pensii

- Tranzacţionare schimb valutar

TOP CONCURENȚI

Următoarele societăţi sunt concurenţi importanţi pentru Banca Austria Creditanstalt AG:

- Deutsche Bank

- Erste Bank

- Investkredit Bank

- Oesterreichische Banca Naţională

- Banca Fideuram

- Societe Generale

- UBS

VEDEREA COMPANIEI

O declaraţie de Erich Hampel, fost preşedinte al Bancii Austria Creditanstalt, este prezentat mai jos. Declaraţia a fost luată din 2005 din raportul anual al companiei.

În 2005, Banca Austria Creditanstalt a obţinut cele mai bune rezultate din istoria bancii. Acest succes confirmă faptul că a fost îndreaptă în direcţia cea bună în ultimii ani. În noul UniCredit Group ne-am asumat un rol esenţial ca sub-holding pentru operaţiunile din Europa Centrală şi de Est. Acest lucru susține continuitatea în dezvoltarea noastră – acum jucăm în liga superioară a industriei bancare europene.

Venitul net înainte de impozitare pentru anul 2005 s-a ridicat la 1,301 miliarde Euro, depăşind ţinta de miliarde Euro pe care le-am trasat un an în urmă. Creşterea faţă de cifra pentru anul 2004 este mai mult de o jumătate (52%). O contribuţie substanţială la acest rezultat a venit de la filialele noastre bancare de succes din ECE, care au continuat să urmărească creşterea economică în ţările lor.

În Austria, o piaţă matură şi overbanked, am realizat, de asemenea, creşterea volumului şi am îmbunătăţit pozitia câştigurilor. Punerea în aplicare a modelului nostru de afaceri este aproape completă, aceasta ne va permite să îmbunătăţim profitabilitatea în afaceri, de asemenea cu firme mici şi mijlocii. Am reinvestit o mare parte din venitul generat în timpul anului pentru a îmbunătăţi structura afacerii noastre austriece şi, de asemenea, am folosit o parte din acest venit pentru proiecte de integrare planificate.

LOCAȚII ȘI FILIALE

Biroul Principal

Banca Austria Creditanstalt AG

1010 Viena Am Hof 2

1030 Viena

Vordere Zollamtsstrasse 13

AUT

Telefon: 43 50505 0

www.ba-ca.com/en

Alte locaţii şi filiale

HVB Bank Republica Cehă Banca HBP

Namesti Republiky 3a Towarowa UL 25A

Praha 1 11000 00 958 Warszawa

CZE POL

International Moscow Bank Băncii Comerciale HVB Bank

Prechistenskaya naberezhnaya 9 14 A

RU Moskwa 119034 Val Yaroslaviv

Prechistenskaya naberezhnaya 9 14 A

RU Moskwa 119034 Yaroslaviv val

RUS Kyiv 01034

UKR

Preview document

Banca Austria Creditanstalt AG - Pagina 1
Banca Austria Creditanstalt AG - Pagina 2
Banca Austria Creditanstalt AG - Pagina 3
Banca Austria Creditanstalt AG - Pagina 4
Banca Austria Creditanstalt AG - Pagina 5
Banca Austria Creditanstalt AG - Pagina 6
Banca Austria Creditanstalt AG - Pagina 7
Banca Austria Creditanstalt AG - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Banca Austria Creditanstalt AG.doc

Te-ar putea interesa și

Monografie Unicedit Țiriac Bank

1. PREZENTAREA SOCIETĂŢII BNCARE.ISTORIC ŞI EVOLUŢIE Primele dovezi ale desfăşurării unei activităţi bancare pe teritoriul României au fost...

Monografie Banca Țiriac

MOMENTUL ISTORIC AL ÎNFIINŢĂRII HVB ŢIRIAC BANK DATE INFORMATIVE: Adresă: Strada Nerva Traian 3 bl. Complex M101, Bucureşti 031041 Sector 3,...

Gestiunea Instrumentelor și Modalităților de Plată în Sistemul Bancar Românesc

CAPITOLUL I: PREZENTAREA GENERALĂ A INSTRUMENTELOR DE PLATĂ 1.1. NOȚIUNI INTRODUCTIVE PRIVIND INSTRUMENTELE DE PLATĂ Conceptul de instrument de...

Achiziții și Fuziuni ale Băncilor Germane la Nivel Internațional

CAPITOLUL 1. ACHIZIȚII ȘI FUZIUNI ÎN SECTORUL BANCAR 1.1. Premise ale apariției și derulării achizițiilor și fuziunilor O bancă poate pătrunde în...

Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank

1.Prezentarea societăţii bancare. Istoric şi evoluţie UniCredit Ţiriac Bank este membră a Grupului UniCredit, o importantă instituţie financiară...

Integrare Economică

INTRODUCERE: Integrare economica - scurt istoric si evolutie Notiunea de integrare economica, este relativ noua în teoria economica moderna. În...

Proiect practică - Raiffeisen

INTRODUCERE Friedrich Wilhelm Raiffeisen (1818 - 1888), fost primar al mai multor oraşe germane, a întemeiat în 1862 prima uniune de credit în...

Activitatea bancară la nivel internațional intreprinsă de băncile din Austria

CAP. I – Privire panoramică asupra sistemului bancar austriac Austria (Österreich, Republik Österreich) este o ţară cu organizare tip federaţie...

Ai nevoie de altceva?