Bazele managementului firmei - prezentare generală SC Schaffler România SRL

Cuprins proiect

CAP 1. PREZENTARE GENERALĂ S.C. SCHAFFLER ROMÂNIA SRL 3
1.1. Istoric 3
1.2. Obiect de activitate 4
1.3. Organizarea internă 6
1.4. Principiile de management ale grupului Schaeffler 8 
1.4.1. Stil de management cooperativ 8
1.4.2. Urmarea unor standarde clare, lipsite de ambiguitate şi obligatorii8
1.4.3. Modele demne de urmat 8
1.4.4. Conştientizarea responsabilităţii 8
1.4.5. Dezvoltarea angajaţilor 8
1.4.6. Gândirea inovativă 9
1.4.7. Lucrând împreună 9
1.4.8. Munca trebuie să fie plăcută 9
1.4.9. Decizia finală 9
1.5. Viziunea grupului Schaeffler 9
1.6. Ţeluriile Grupului Schaeffler 10
CAP. 2 MANAGEMENTUL FIRMEI 10
2.1 Structura organizatorică 10
2.2. Planificarea activităţii firmei 14
2.3. Decizia – element de bază în organizare şi conducere 15
CAP. 3 ANALIZA ACTIVITĂŢII FIRMEI 17
3.1 Analiza statistică 17
3.2 Activitatea financiară a companie 18
CAP. 4 ANALIZA SWOT 23
CONCLUZII 24
BIBLIOGRAFIE 25


Extras din proiect

CAP 1. PREZENTARE GENERALĂ S.C. SCHAFFLER ROMÂNIA SRL
1.1. Istoric
S.C. SCHAEFFLER ROMANIA S.R.L. este o societate care aparţine de Grupul Schaeffler de origine germană ce activează prin cele trei mărci puternice ale sale, LUK, INA şi FAG. Grupul activează pe plan mondial în peste 180 de puncte prin fabrici, birouri de inginerie şi societăţi de distribuţie în Europa, Brazilia, SUA, China, Koreea de Sud, India, Asia de Sud-Est şi Australia. 
Totul a început în Herzogenaurach în anul 1946, când dr. Georg Schaeffler a înfiinţat societatea împreună cu fratele său Wilhelm. Faptul că, în anul 1949, a inventat colivia pentru ace – o inovaţie deschizătoare de drumuri noi – a făcut ca pentru rulmentul cu ace să se deschidă noi perspective în domeniul industrial. Începând de atunci performanţele companiei au fost marcate de numeroase inovaţii. 
Rezultatul se poate vedea: Grupul Schaeffler deţine drepturile asupra a peste 12.000 de brevete şi înscrieri ale unor brevete. Anual, la acestea se adaugă circa 500 de noi brevete şi 1000 de inovaţii de produse. Investiţii însemnate în cercetare-dezvoltare au permis realizarea progresului dezvoltării produsului şi tehnologiilor în cadrul cercetării moderne, prin centre în întreaga lume. În aceste centre, noi soluţii sunt promovate constant, cu ajutorul clienţilor, în cadrul industriei automobilelor, ingineriei mecanice si aerospaţiale.
În iulie 2002 s-a luat hotărârea pentru înfiinţarea Schaeffler România la Braşov, urmând să se concretizeze în luna octombrie. 
Motivele datorită cărora s-a optat pentru alegerea Braşovului au fost numeroase, printre ele numărându-se faptul că acesta este un tradiţional centru în fabricarea rulmenţilor, existând posibilitatea asigurării forţei de muncă reprezentate de un personal calificat. Alte motive au fost structura financiară atractivă, posibilităţi de alegere a unor furnizori competenţi, sprijin din partea organelor comunale şi pe plan politic. S-a evaluat de asemenea posibilitatea colaborării cu facultăţile şi colegiile din împrejurime, dovadă acestui fapt realizând-o numirea la 20 iunie 2005 doamnei Maria Elisabeth Schaeffler ca membru de onoare al Senatului Universităţii Transilvania Braşov.
În luna noiembrie 2002 s-a lansat linia de producţie în hale închiriate având un personal de 100 de angajaţi. În august 2004 s-a realizat preluarea spaţiilor noi de producţie şi demararea fabricaţiei, ca rezultat a finalizării halei I, urmând ca în luna octombrie să se realizeze primul audit de client GKN. Începerea producţiei s-a realizat cu aproximativ 650 de angajaţi.
Deţinând pană la momentul respectiv două hale de producţie, se ia decizia construirii unei a treia hale, această construcţie realizându-se în acelaşi an. La 20 iunie 2005 s-a realizat inaugurarea primei faze ale construcţiei, pe o suprafaţă de 17500 m2, având loc o creştere a numărului de angajaţi la un numar de aproximativ 1000. 
În 2007 se realizează o creştere a numărului de angajaţi, până la aproximativ 3000-3500 de oameni.
1.2. Obiect de activitate
Societatea are ca obiect de activitate conform CAEN: Productia de piese şi accesorii pentru autovehicule şi motoare de autovehicule.
Sub cele trei mărci (LUK ,INA şi FAG), societatea produce o serie de componente pentru sectorul auto, industrial şi aerospaţial, fiind un ofertant de prim rang pe plan mondial de rulmenţi şi de produse de tehnică liniară. (vezi figura 2.1).
Figura 1.1 – Mărcile Schaeffler România
(Sursa: Schaeffler Romania)
Acumulând experienţă în producţie şi deţinând tehnologia necesară, s-a ajuns la realizarea unui ridicat nivel de eficientizare a costului şi preciziei în producţia de masă. Grupul Schaeffler realizează o întreagă gamă de produse în industria producătoare de rulmenţi. Se pot asigura proiectarea produselor pentru aplicaţii în industrie în circa 60 de sectoare industriale şi industria automobilelor, cu un volum de aproximativ 40.000 produse de catalog. Se realizează împreună cu clienţii, o varietate de soluţii speciale pentru eficientizarea producţiei de rulmenţi. Aceasta înseamnă că numai pentru industria de automobile, pot fi furnizate aproape 160.000 de produse. De asemenea, clienţilor li se poate oferi o varietate de servicii incluzând proiectare, mentenanţă şi asamblare pentru rulmenţi.


Fisiere în arhivă (1):

  • Bazele Managementului Firmei - Prezentare Generala SC Schaffler Romania SRL.doc

Imagini din acest proiect

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!