Calitate

Extras din proiect Cum descarc?

Descriere organizatiei
Compania Danone România face parte din Grupul Danone (care deţine 65% din capitalul companiei), unul din liderii mondiali în industria alimentară (numărul 1 mondial pe piaţa lactatelor proaspete şi a apei îmbuteliate, numărul 2 mondial pe piaţa biscuiţilor şi produselor cerealiere).
În România, compania şi-a început activitatea de import şi distribuţie în anul 1996, iar primele iaurturi produse în România au fost lansate pe piaţă în 1999 (Natural, Delicios, Natural de Băut). În prezent, Danone România se situează pe locul 93 în topul celor mai valoroase companii din România (114 milioane €).
Dacă iniţial s-a valorificat doar unul din segmentele de piaţă acoperite de firma Danone pe plan internaţional şi anume piaţa lactatelor proaspete (în prezent Danone România deţinând aproximativ 50% din volumul aceste pieţe), într-un timp nu foarte îndelungat, compania a pătruns în România şi pe celalalte două pieţe, cea a apelor îmbuteliate şi cea a biscuiţilor şi produselor cerealiere, unde însă – aflându-se în stadiul de început – deţin o pondere mult mai mică. 
Producţia locală, adaptată la cerinţele consumatorului romȃn, este esenţială pentru dezvoltarea afacerii Danone în România, însă compania intenţionează să lărgească piaţa românească cu noi categorii de produse, axându-se pe extinderea capacităţilor de producţie existente în funcţie de solicitările pieţei şi mai puţin pe achiziţionarea altor unităţi de producţie. 
Dată fiind integrarea României în Uniunea Europeană, Danone România se concentrează ca – pe viitor – să continue proiectele de modernizare a liniilor de producţie, dar mai ales să atragă şi să dezvolte parteneriatele cu fermierii locali, oferindu-le programe şi soluţii de modernizare şi dezvoltare durabilă, întrucât calitatea produselor începe cu condiţiile de viaţă şi potenţialul animalelor din ferme şi continuă cu igiena mulsului, stocarea la rece a laptelui, colectarea şi întregul proces de fabricaţie.
De asemenea, în prezent, Danone România deţine un proiect – aflat încă în stadiul de concepere. Acesta vizează extinderea gamei de lactate proaspete printr-o nouă arie de produse – brânzeturi.
Danone Romania are astăzi ȋn portofoliu peste 60 de referințe de produse. Cea mai mare pondere o reprezintă iaurturile simple, cu fructe, tradiționale sau probiotice, printre care se numără: Activia, Actimel, Danonino, Nutriday, Nutriday Delicios, Casa Bună, Danette, Cremoso, Fruitmania, Danfruit, Gama Tradițională, Savia. Alături de acestea, smȃntana, laptele proaspăt, brȃnzica de vaci cu fructe, diferitele deserturi asigură varietatea ofertei și adaptarea la nevoile și gusturile consumatorilor romȃni. 
Danone fabrică circa 95% din produsele comercializate în România în fabrica sa din Bucureşti. Celelalte produse sunt importate din Franţa, Germania, Spania, Polonia, Ungaria, Bulgaria. 
În acelaşi timp, Danone Romania exportă produse ȋn Bulgaria, Republica Moldova, Ţările din zona Adriaticii. 
Pornind de la evaluarea cerinţelor consumatorilor şi clienţilor, organizaţia a definit categoriile şi structura proceselor necesare pentru sistemul de management al calităţii şi pentru îmbunătăţirea continuă a acestuia, astfel: 
a) procese de realizare a produsului, înţelegînd prin aceasta fabricaţia de produse lactate şi serviciile asociate importului şi distribuţiei de produse lactate;
b) procese suport:
- achiziţia de materii prime, incluzînd procesele de identificare, evaluare, selecţie şi agreere a furnizorilor, contractarea şi derularea contractelor (aprovizionare), supravegherea calităţii furniturilor (produse şi servicii);
- selecţia, recrutarea, calificarea şi formarea permanentă a personalului; evaluarea competenţei acestuia; îmbunătăţire;
- întreţinerea infrastructurii, menţinerea în stare corectă de funcţionare a mijloacelor de măsurare;
- controale, inspecţii pe flux şi pe produs ;
c) procese de management (politica de calitate, planificare, alocare resurse, comunicare, audit, analiza efectuată de management, îmbunătăţire).


Fisiere în arhivă (1):

  • Calitate.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!