Controlul Calitatii la Intreprindere Rusnac-Moldaqua SRL

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere 3 
I. Controlul calităţii la întreprindere 5
§1. Prezentarea sistemului ISO 9000:2000 5
§2. Abordarea controlului calităţii de către organizaţie… 
II. Analiza controlului calităţii la întreprinderi de către “Rusnac-MoldAqua” SRL 
§1. Analiza activităţii întreprinderii “Rusnac-MoldAqua” SRL 
§2. Studierea controlului calităţii la “Rusnac-MoldAqua” SRL 
Concluzii 
Bibliografia


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Controlul calităţii reprezintă o funcţiune managerială prin care se verifică dacă standardele privind serviciile, materialele, procesele de prelucrare şi producţie pot asigura prevenirea apariţiei defectelor.
O organizaţie trebuie să folosească toate mijloacele practice pentru a preveni, detecta şi corecta erorile care apar în diferitele etape de operare. Pentru a se realiza un control real al calităţii, trebuie ţinute sub control variabilele care pot afecta calitatea şi care sunt rezultatul acţiunii oamenilor, al naturii materialelor sau al performanţelor echipamentelor.
Controlul calităţii (în engleză ,,quality control”) este definit după cum urmează: „Tehnici şi activităţi cu caracter operaţional utilizate pentru satisfacerea condiţiilor referitoare la calitate”.
Este vorba de acţiunile operaţionale care permit atât monitorizarea unui proces (derularea unei fabricaţii, faze succesive ale unei prestări de serviciu), cât şi eliminarea neconformităţilor sau deviaţiilor faţă de ceea ce a fost prevăzut, de-a lungul întregului proces.
Inspecţia este o operaţie de ţinere sub control a calităţii la un anumit stadiu al procesului luat în considerare, care are drept scop de a determina dacă rezultatele obţinute la acest stadiu sunt conforme cu cerinţele specificate.
Operaţiile de ţinere sub control a calităţii se referă la ordinea operaţiilor care are responsabilitatea obţinerii calităţii pe tot parcursul acestui proces.
Introducerea şi aplicarea sistemelor de control al calităţii în interiorul organizaţiei ajută ca societatea să-şi poată stabili acele metode de producţie prin care se pot obţine produse acceptate de cumpărători/consumatori şi fac societăţile să fie capabile ca să ţină sub observaţie şi să perfecţioneze continuu aceste metode. Supravegherea şi perfecţionarea metodelor de producţie asigură ca produsul să satisfacă continuu cerinţele cumpărătorului.[7.]
Funcţionarea bună a controlului calităţii asigură încredere atât celor din interiorul societăţii cât şi cumpărătorilor, iar societatea poate obţine mulţumirea atât a cumpărătorilor cât şi a celor interesaţi.
"Controlul calităţii", ca suma de acţiuni prin intermediul cărora se apreciază satisfacţia oferita de o organizaţie, poate fi abordat pe trei niveluri. Astfel, pe nivelul (I), "de baza", se apreciază măsura in care exista in cadrul organizaţiei un cadru normativ adecvat, precum si măsura in care exista dovezi de respectare/ aplicare a respectivului cadru normativ. Pe nivelul (II) "controlul calităţii" are ca scop aprecierea măsurii satisfacţiei obţinute de client, iar pe nivelul (III) "controlul calităţii" are ca scop aprecierea satisfacţiei obţinute de celelalte parţi interesate de organizaţie (asociaţi/ acţionari, personal, furnizori etc.). [8]
Cap. I. Controlul calităţii la întreprindere
§1.PREZENTAREA SISTEMULUI ISO 9000:2000
I. Formarea seriei de standarde
ISO este prescurtarea Organizaţiei Internaţionale pentru standardizare (International Organization for Standardization ). Organizaţia funcţionează din 1947 şi una din cele mai cunoscute game de standarde este ISO 9000. Apariţia acestui standard a fost precedată de introducerea în viaţa civilă a unui standard aplicat de armata engleză. Scopul acesteia a fost de a creşte competitivitatea economiei britanice pe plan internaţional.[1]


Fisiere în arhivă (1):

  • Controlul Calitatii la Intreprindere Rusnac-Moldaqua SRL.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!