Deschiderea unei Cafenele

Extras din proiect Cum descarc?

Deschiderea unei cafenele SC Imperial Cafe SA
I Conceperea proiectului
Introducere
Afacerea pe care vreau sa o demarez consta in deschiderea unei cafenele in judetul Sibiu,orasul Sibiu, la adresa Piata Mica Nr 16;suma necesara pentru deschiderea cafenelei este obtinuta din fonduri proprii.
Cafeneaua poate fi locul in care se poate citi ziarul, se poate vorbi cu prietenii, se pot pune la cale planuri importante, se pot lansa zvonuri, se pot lega sau rupe prietenii. Intr-o vreme in care timpul a devenit din ce in ce mai pretios, iar orice clipa trebuie pretuita, cafeneaua, la fel ca ceainaria, s-a transformat si in loc de lectura, loc in care poti scapa de haosul care domina orasul de cele mai multe ori si te poti retrage in lumea ta, in lumea cartilor sau cea a prietenilor.
Majoritatea localurilor din Sibiu practica preturi destul de ridicate, chiar si cele orientate catre segmentul mediu. Marja aplicata este considerabil mai mare pentru o cafenea premium.Denumirea de cafenea (cahvenea) vine din cuvantul turcesc kahvehane, kave-hane, ceea ce inseamna local public in care se poate bea cafea, dupa moda turceasca, unde oamenii puteau sa joace zaruri, table sau ghiordum (un joc de carti) si sa fumeze tutun, in schimbul unui pret relativ mic. Indeletnicirea de-a tine cafenea a fost imprumutata si de romani, cu toate ca in decursul timpului, in marea lor majoritate au fost tinute de straini: turci, greci, evrei, armeni etc. Cafenelele, terasele, in general, sunt la mare cautare, devenind un loc potrivit pentru intalnirile dintre prieteni sau poate pentru a dezbate diverse subiecte, mai mult sau mai putin mondene.
Cafeneaua este ideala pentru o discutie intre prieteni. Pentru taclale despre politica, iubire, situatia economica potrivnica si multe alte lucruri. Este ideal si pentru a veni aici dimineata la o cafea si a citi cateva mailuri. Si mai ales este ideal si pentru a veni pur si simplu si a savura o cafea buna sau o ceasca aburinda de ceai aromat. Doar pentru placerea gustului.
Oferta in ceea ce priveste cafenelele inregistreaza o certa diversificare, in mare parte datorita modificarilor aparute in comportamentul consumatorilor, care au devenit mai atenti si mai sofisticati in ceea ce priveste cafeaua. Astfel, consumatorii nu cauta doar sa bea o cafea ci sa traiasca o experienta diferita, existand o arta atat a facutului cafelei cat si a savuratului acestei bauturi.
Piata cafenelelor inregistreaza o crestere constanta, atat cantitativ cat si valoric. Aceasta afacere este considerata una dintre cele mai profitabile pe termen lung pentru ca acopera o nevoie constanta: aceea de a savura o cafea buna alaturi de prieteni intr-un cadru placut si relaxant. In ciuda numarului mare de cafenele, in continuare piata este nesaturata, daca este sa tinem cont de calculele facute la nivel european unde, in marele orase exista o cafenea la 300 de locuitori, in timp de in Romania raportul este de o cafenea la 2000 de locuitori.Consumul prin cafenele a crescut in ultima perioada, impreuna cu o scadere a timpului petrecut la masa, dupa modelul occidental. Romanii au inceput sa iasa mai mult in oras, sa socializeze intr-un bar, restaurant sau cafenea. 
1.1.Stabilirea obiectivelor proiectului
-infiintarea firmei
-achizitionarea spatiului
-amenajarea spatiului
-dotarea cu mobilier si echipamente specifice
-contractare furnizori 
-promovarea cafenelei
-deschidere cafenelei
1.2.Estimarea costurilor proiectului 57.115 EUR
1.3.Estimarea timpului necesar realizarii proiectului 4 luni
1.4.Decizia de implementare a proiectului
Tinand cont de obiectivele stabilite ,costul estimat si timpul necesar realizarii proiectului se decide implementarea acestuia.
II Nasterea si dezvoltarea proiectului
2.1.Detalierea obiectivelor pe activitati
Infiintarea firmei
Pasii si actele necesare pentru infiintarea unei societati comerciale: 
Actele de identitate ale viitorilor asociati in original plus o copie ; 
O copie dupa actul de proprietate si o copie dupa actul de identitate al celui care pune la dispozitie imobilul in vederea stabilirii sediului social al societatii ;
Se alege forma juridica de societate (SRL, SA etc.), dupa care se trece la urmatorii pasi: 
Alegerea denumirii societatii: se aleg cel putin 3 denumiri, in ordinea preferintelor ;
Alegerea obiectului de activitate al firmei, potrivit clasificarii Codului CAEN; stabilirea obiectului principal de activitate si a obiectelor secundare de activitate ;
Alegerea sediului social ;
Capitalului social al firmei - ce suma si alegerea bancii la care se doreste deschiderea contului. Capitalul social minim este de 200 lei pentru SRL;
Stabilirea administratorului societatii;


Fisiere in arhiva (1):

  • Deschiderea unei Cafenele.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!