Descrierea firmei SC Melcret SA - Iași

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 1717
Mărime: 19.10KB (arhivat)
Publicat de: Ilaria Constantin
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. Cuprins
  2. 1. Descrierea firmei 1
  3. 2. Identificarea si definirea problemei, cauze care au condus
  4. la problema 2
  5. 3. Formularea obiectivelor ce vor fi atinse prin solutionarea
  6. problemei (SMART) 3
  7. 4. Prezentarea matricei SWOT pentru analizarea problemei 4
  8. 5. Solutii alternative pentru solutionarea problemei 5
  9. 6. Descrierea criteriilor de decizii 5
  10. 7. Prezentarea solutiei optime 6
  11. 8. Modalitati de evaluare, verificare a atingerii obiectivelor 6
  12. 9.Concluzii

Extras din proiect

Denumirea firmei : SC MELCRET SA – IASI

Domeniul de activitate : producerea de tamplarie din aluminiu si PVC si executia placarilor din aluminiu de tip Alucobond .

SC Melcret SA a luat fiinta in anul 1990 ca o interprindere mica cu un capital social de 40 000 lei si patru ingineri asociati . Aceasta producea piese de schimb, mobilier metallic, scari din aluminiu si executa diferite reparatii care se puteau face cu un minim de dotare .

Astazi, interprinderea produce circa 90% din tipurile de tamplarie din aluminiu existente in lume. Intreg procesul productiv este asistat de calculator; acest lucru face ca abordarea unor lucrari cu grade diferite de complexitate sa se faca mult mai usor.

Pentru productia de tamplarie din PVC se foloseste sistemul german de profile Gealan.Cu performante deosebite,ferestrele din PVC sunt varianta optima pentru apartamente.Realizate cu utilaje specifice prelucrarii profilelor din PVC,utilaje pentru care s-au cheltuit peste 150000 euro, tamplaria Melcret din PVC asigura o protectie termica si fonica foarte buna in conditiile unor preturi acceptabile.Calitatea si varietatea obiectelor predate “la cheie” beneficiarilor au demonstrate seriozitatea si flexibilitatea intregului colectiv.

In prezent in cadrul grupului lucreaza peste 110 salariati cu carte de munca dintre care 29 au studii superioare. Tuturor li se asigura un program de motivare si perfectionare continua.

Grupul de firme in prezent produce :

- tamplarie din aluminiu ;

- scari si schele din aluminiu ;

- geamuri termoizolante cu chit ;

- tavane false ;

- placari cu paneluri tip Alucobond ;

- montaj tamplarie;

- mobilier din sticla si aluminiu;

vopsirea in camp electrostatic cu pulberi.

Aceasta varietate de produse este in prezent in concurenta cu cererile mereu crescande ale consumatorilor iar pentru realizarea acestora fiind riguros selectati furnizorii de profile si accesorii in functie de calitatea produselor si nu de pret.

Misiunea firmei SC MELCRET SA a fost formulata astfel:”tot ceea ce ne dorim este sa fim cea mai buna afacere din Romania in domeniul productiei de tamplarie din aluminiu si PVC .Stim ca a fi cei mai buni implica asigurarea calitatii totale astfel incat sa satisfaca cele mai pretentioase nevoi, iar clietul sa se declare multumit”.

“Tamplaria Melcret se realizeaza la Iasi de peste 12 ani,dar ce ne bucura cel mai mult este ca nu am acceptat sa lucram cu profile usoare si putin rezistente.Clientii nostril de acum 12 ani revin la noi la alte lucrari,desi intre timp au aparut pe piata zeci de producatori.Fara indoiala,am facut si greseli,din care am invatat.Cu toata experienta acumulata , datorita fanteziei arhitectilor suntem nevoiti sa invatam in continuare pentru a putea sa satisfacem cerintele clientilor nostri”.

Obiectivele firmei:

Obiectivele stratetige pentru urmatorii ani sunt:

- obtinerea unui profit mai mare fata de anul current;

- perfectionarea tehnologiilor de fabricatie;

- diversificarea tipurilor de profile utilizate pentru tamplarie;

- fabricarea tamplariei din PVC;

- deschiderea de reprezentante in alte orase;

- diserficarea produselor.

Obiectivul principal il reprezinta dorinta de a devenii lideri pe piata europeana .

Valorile constituie elementul essential al culturii noastre organizationale.Politica privind calitatea la nivel de organizatie ptomoveaza o serie de valori care stau la baza activitatii firmei.

Aceste valori sunt:

- colaborarea cu clientii ; colaboram cu clientii si partenerii nostri de afaceri stabilind relatii de incredere si prietenie in spirit de echipa pentru a ajunge impreuna la cele mai bune solutii.

- respectul: pretuim valuarea mostenita a fiecarui individ si organizatie care interactionam. Tratam oamenii cu respect indifferent de cine sunt si cu ce se ocupa.

- integritatea: incurajam un climat de deschidere, consecventa si responsabilitate, cu credinta ca succesul nostru ca indivizi sau organizatie, isi are radacinile in integritatea personala si organizitionala.Vom face ceea ce trebuie facut.

- profesionalism: aderam la un set de standarde si etici profesionale; facem lucrurile cum trebuie sin e straduim sa atingem excelenta in serviciile pe care le oferim .Suntem supusi spiritului profesionalismului, fiind constienti ca nun e reprezentam doar pe noi ci si interesele indivizilor si organizatiilor care isi pun increderea in noi.

2. Identificarea si definirea problemei, cauze care au condus la problema.

SC MELCRET SA nu dispunea pentru inceput de personal sufficient desfasurarii activitatii principale astfel ca in 1993 a fost fortata sa-si mareasca nr. de salariati angajand din nefericire, chiar personal necalificat de pe urma caruia a avut de suferit.O perioada foarte scurta activitatea sa desfasurat in cele mai bune conditii ca la o luna de zile firma care sia facut deja clientii, sa primeasca reclamatii de la Protectia Consumatorului.

Preview document

Descrierea firmei SC Melcret SA - Iași - Pagina 1
Descrierea firmei SC Melcret SA - Iași - Pagina 2
Descrierea firmei SC Melcret SA - Iași - Pagina 3
Descrierea firmei SC Melcret SA - Iași - Pagina 4
Descrierea firmei SC Melcret SA - Iași - Pagina 5
Descrierea firmei SC Melcret SA - Iași - Pagina 6
Descrierea firmei SC Melcret SA - Iași - Pagina 7
Descrierea firmei SC Melcret SA - Iași - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Descrierea firmei SC Melcret SA - Iasi.doc

Ai nevoie de altceva?