Drogurile - O Iluzie cu Sens Unic

Extras din proiect Cum descarc?

1.INTRODUCERE:
Alianta pentru Lupta Impotriva Alcoolismului si Toxicomaniilor (ALIAT) este o organizatie non-guvernamentala, o asociatie de profesionisti in sanatate mintala, una din primele organizatii profesionale care activeaza in domeniul adictiilor din Romania, fondata in 1993.
Conform statutului, ALIAT este o asociatie apolitica si non-profit, cu statut de persoana juridica de sine statatoare.
ALIAT desfasoara activitati in domeniul prevenirii si tratamentului problemelor legate de consumul de substante din anul 1999. Programele initiate de ALIAT de-a lungul timpului au reprezentat tot atatea acte de pionierat in domeniul consumului de substante psihoactive:
- primul proiect de prevenire primara a consumului de droguri in scoli bazat pe retelele de egali (IN-DEPENDENT)
- primul centru de schimb de seringi pentru consumatorii de droguri injectabile(RISC MINIM)
- primul program de formare profesionala post-universitara si multidisciplinara pentru profesionistii care activau deja in serviciile destinate consumatorilor de substante psihoactive(EDUCATIE CONTINUA IN DOMENIUL ADICTIILOR)
In 2004, ALIAT a initiat o colaborare cu Spitalul de Psihiatrie "Al Obregia" Bucuresti concretizata in deschiderea primului centru ambulator de evaluare si tratament ale problemelor legate de consumul de alcool (ALCOHELP). De asemenea, ALIAT a fost invitat de Agentia Nationala Antidrog sa participe printr-un reprezentant al sau la discutiile pentru schimbarea legii 143 privind combaterea traficului si consumului de droguri si la grupul de lucru pentru elaborarea standardelor de tratament pentru tulburarilor legate de consumul de substante. In prezent, ALIAT are semnat un protocol de colaborare cu Agentia Nationala Antidrog.
Perioada in care se va desfasura campania "Ajuta-ti aproapele" este 01.12.2007-15.12.2007
MOTIVATIE:
Motivul pentru care fundatia aliat a ales sa desfasoare aceasta campanie il constituie numarul mare de consumatori de droguri care trebuie ajutati si repercusiunile actiunilor lor asupra societatii.
Tinerii nu constientizeaza cat de periculoase sunt drogurile si cat rau pot face si celor din jurul unui consumator.
Fenomenul toxicomaniei ia amploare pe zi ce trece. Desi dependentii de droguri sunt considerati niste delicventi, ei sunt in realitate oameni bolnavi, ajunsi in stare de iresponsabilitate pentru faptele lor. Incorsetati de suferinta, dispretuiti si marginalizati, se topesc incet, dar sigur. Se sting neintelesi de nimeni, sufletele lor zdrobite de durere, se zbat intre minciuna si adevar, intre zi si noapte.
SCOPUL CAMPANIEI
Aceasta campanie se organizeaza deoarece drogul reprezinta o capcana din care se iese greu sau nu se iese niciodata,dar datoria noastra este sa ii ajutam pe cei bolnavi,sa ii incadram in societate,sa nu ii privim ca pe "ultimii" oameni.


Fisiere in arhiva (1):

  • Drogurile - O Iluzie cu Sens Unic.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!