Drogurile - O Iluzie cu Sens Unic

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1194
Mărime: 24.16KB (arhivat)
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Monoranu Adrian

Extras din proiect

1.INTRODUCERE:

Alianta pentru Lupta Impotriva Alcoolismului si Toxicomaniilor (ALIAT) este o organizatie non-guvernamentala, o asociatie de profesionisti in sanatate mintala, una din primele organizatii profesionale care activeaza in domeniul adictiilor din România, fondata in 1993.

Conform statutului, ALIAT este o asociatie apolitica si non-profit, cu statut de persoana juridica de sine statatoare.

ALIAT desfasoara activitati in domeniul prevenirii si tratamentului problemelor legate de consumul de substante din anul 1999. Programele initiate de ALIAT de-a lungul timpului au reprezentat tot atâtea acte de pionierat in domeniul consumului de substante psihoactive:

- primul proiect de prevenire primara a consumului de droguri in scoli bazat pe retelele de egali (IN-DEPENDENT)

- primul centru de schimb de seringi pentru consumatorii de droguri injectabile(RISC MINIM)

- primul program de formare profesionala post-universitara si multidisciplinara pentru profesionistii care activau deja in serviciile destinate consumatorilor de substante psihoactive(EDUCATIE CONTINUA IN DOMENIUL ADICTIILOR)

In 2004, ALIAT a initiat o colaborare cu Spitalul de Psihiatrie "Al Obregia" Bucuresti concretizata in deschiderea primului centru ambulator de evaluare si tratament ale problemelor legate de consumul de alcool (ALCOHELP). De asemenea, ALIAT a fost invitat de Agentia Nationala Antidrog sa participe printr-un reprezentant al sau la discutiile pentru schimbarea legii 143 privind combaterea traficului si consumului de droguri si la grupul de lucru pentru elaborarea standardelor de tratament pentru tulburarilor legate de consumul de substante. In prezent, ALIAT are semnat un protocol de colaborare cu Agentia Nationala Antidrog.

Perioada in care se va desfasura campania “Ajuta-ti aproapele” este 01.12.2007-15.12.2007

MOTIVATIE:

Motivul pentru care fundatia aliat a ales sa desfasoare aceasta campanie il constituie numarul mare de consumatori de droguri care trebuie ajutati si repercusiunile actiunilor lor asupra societatii.

Tinerii nu constientizeaza cat de periculoase sunt drogurile si cat rau pot face si celor din jurul unui consumator.

Fenomenul toxicomaniei ia amploare pe zi ce trece. Desi dependentii de droguri sunt considerati niste delicventi, ei sunt in realitate oameni bolnavi, ajunsi in stare de iresponsabilitate pentru faptele lor. Incorsetati de suferinta, dispretuiti si marginalizati, se topesc incet, dar sigur. Se sting neintelesi de nimeni, sufletele lor zdrobite de durere, se zbat intre minciuna si adevar, intre zi si noapte.

SCOPUL CAMPANIEI

Aceasta campanie se organizeaza deoarece drogul reprezinta o capcana din care se iese greu sau nu se iese niciodata,dar datoria noastra este sa ii ajutam pe cei bolnavi,sa ii incadram in societate,sa nu ii privim ca pe “ultimii” oameni.

Preview document

Drogurile - O Iluzie cu Sens Unic - Pagina 1
Drogurile - O Iluzie cu Sens Unic - Pagina 2
Drogurile - O Iluzie cu Sens Unic - Pagina 3
Drogurile - O Iluzie cu Sens Unic - Pagina 4
Drogurile - O Iluzie cu Sens Unic - Pagina 5
Drogurile - O Iluzie cu Sens Unic - Pagina 6
Drogurile - O Iluzie cu Sens Unic - Pagina 7
Drogurile - O Iluzie cu Sens Unic - Pagina 8
Drogurile - O Iluzie cu Sens Unic - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Drogurile - O Iluzie cu Sens Unic.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?